Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 10

Ispanų stratego gudrybę perkandęs M.Grigonis: „Treneriai mėgsta taip daryti“

Lietuvos rinktinė šį vakarą stos į žūtbūtinį Europos čempionato aštuntfinalio mūšį su Ispanija. Vienas geriausių komandos krepšininkų grupių etape Marius Grigonis prieš akistatą nekreipia dėmesio į Lietuvai klijuojamą favoritės statusą ir įspėja apie ispaniškus pavojus.

15,8 taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 3,4 rezultatyvaus perdavimo – tokius solidžius skaičius B grupės kovose fiksavo M.Grigonis, buvęs bene stabiliausiu Lietuvos rinktinės nariu.

Visiems penkiems oponentams 28-erių gynėjas atseikėjo bent po 13 taškų, bet gero jo žaidimo reikės ne tik Kelne, bet ir Berlyne – būtent šiame Vokietijos mieste šiandien startuos žemyno pirmenybių atkrintamosios.

„Jauna komanda, turi daug lygiaverčių žaidėjų, – apie Lietuvos varžovą aštuntfinalyje – Ispaniją – kalbėjo M.Grigonis. – Vieno išskirtinio neturi, gal tik Willy (Hernangomezas) labiau išsiskiria. Įdomi komanda, jie tokioje tranzicijoje, keičiasi kartos. Tikrai pavojinga komanda, nes labai geras treneris. Protingai žaidžia, greitai bėga kaip visos ispanų komandos.“

– Ar Lorenzo Browno ir Willy Hernangomezo „du prieš du“ žaidimo sukontroliavimas bus pagrindinis uždavinys?

– Vienas iš pagrindinių. Jie daugiausiai taškų įmeta – vienas 15, kitas irgi dviženklį, tai bus daug tų uždavinių: nuo pikenrolo gynybos, iki metikų. Bet kiekvienose rungtynėse būna pilna uždavinių, nėra vieno didžiausio akcento, kad vieną kažką uždarius, laimėsi rungtynes.

– Ar labai pasikeitė ispanų žaidimas nuo kontrolinių rungtynių?

– Nelabai. Darėme skautingą iš tų draugiškų, tai tie deriniai kažkiek išlikę. Panašiai žaidžia. Nežinau, ar gerai, ar blogai, kad tas dvejas rungtynes laimėjome prieš juos.

– Lietuva matoma favorite šiose rungtynėse. Tai privalumas ar našta?

– Nežinau, vieną dieną favoritas, kitą dieną iškrenti iš grupės, dar kitą dieną dar kitaip. Mes – žaidėjai, treneriai, nekreipiame dėmesio į tai. Abi komandos turi lygius šansus – eini ir žaidi.

– Kiek kerta per psichologiją krepšininkams tie du pralaimėjimai? Ar galima lyginti su, pavyzdžiui, „Real“ penkiais pralaimėjimais iš eilės „Barcelona“ klubui?

– Čia susirenki, pasižaidi, visai kitas ritmas yra. Vienos rungtynės, ne kokia serija. Nežinau, ar gali padaryti įtaką, gal ispanai bus labiau pikti? Čia yra tokios „gyvenk arba mirk“ rungtynės, išeini, negalvoji, kas buvo ar kas bus, kovoji ir tiek.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Marius Grigonis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Marius Grigonis

– Kartu su Roku Giedraičiu esate vieninteliai, kurie yra žaidę Berlyne (Marius Grigonis 2017-2018 m. sezone rungtyniavo Berlyno ALBA klube – aut. past.). Koks jausmas grįžti į šį miestą ir kokie prisiminimai iš to etapo?

– Smagu, smagu. Tiek su ALBA visais darbuotojais, tiek su žaidėjais palaikiau ir dar dabar palaikau gerą ryšį. Smagu labai, savas miestas.

– Ar sutinkate su Sergio Scariolo mintimi, kad Ispanija šiame čempionate jau pasiekė daugiau nei galėjo kažkas tikėtis?

– Manau, kad treneris gudrauja. Treneriai mėgsta taip daryti. Nemanau, kad Ispanija viršija galimybių ribas. Jie yra ten, kur ir turėtų būti.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Sergio Scariolo
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Sergio Scariolo

– Kaip manote, kas yra pagrindinė šios Ispanijos komandos stiprybė?

– Manau, kad puolimas. Jie visada buvo ir yra daug bėganti komanda, kuri mėgsta mėtyti ankstyvus tritaškius.

VIDEO: „Iki paskutinio“: Lietuvos autobanas (?) link pusfinalio ir žvilgsnis į aštuntfinalius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius