-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 06

J.Kazlauskas įvertino D.Adomaičio darbą ir rinktinės šansus pasaulio čempionate

Jonas Kazlauskas pastaraisiais metais atsilošęs krėsle stebi Lietuvos rinktinės mūšius dėl Europos ir pasaulio čempionato medalių. Dukart ant sidabrinio Europos pirmenybių ir sykį ant bronzinio olimpinių žaidynių laiptelio lietuvius atvedęs specialistas 15min laidoje „Rinktinė 2019“ įvertino mūsiškių galimybes vėl sugrįžti ant nugalėtojų podiumo Kinijoje.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Nerandu argumentų, kodėl negalėtų. Aišku, gali“, – paklaustas, ar rinktinė gali kautis dėl medalių, laidoje „Rinktinė 2019“ sakė J.Kazlauskas.

Oficialiai nacionalinei komandai iškeltas tikslas užimti 1–8 vietas. Rimas Kurtinaitis praėjusiose laidose sukritikavo tokį tikslų formavimo modelį ir pabrėžė, kad lietuviams jokia kita vieta nei pusfinalis nėra geras rezultatas.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: R.Kurtinaitis apie tikslus Lietuvai ir seksą vairuojant

Pats J.Kazlauskas nesileido į šias diskusijas pabrėždamas, kad viešai skelbiami tikslai tėra formalumas prieš visuomenę, o žaidėjai ir treneriai vis tiek važiuoja į čempionatus galvodami apie medalius.

„Nematau reikalo sudaryti papildomą įtampą. Manau, tokie tikslai keliami tam, kad žaidėjai nejaustų įtampos, kad jie galėtų ramiai ruoštis ir ramiai užbaigti“, – laidoje „Rinktinė 2019“ samprotavo J.Kazlauskas, baigęs darbus rinktinėje po 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių.

Tiesa, jis pabrėžė, kad rinktinė privalo perkopti grupės varžybų barjerą, kuriame dar bus Senegalas bei Kanada ir Australija.

„Mes privalome išeiti iš grupės. Nors visos komandos atrodo pakankamai pajėgios ir stiprios, bet ir jos turi problemų. Kanadoje negalės žaisti visi 15 NBA žaidėjų. Australija neturi visų žaidėjų. Taip, tos komandos stiprios, tačiau jos įveikiamos. Mes irgi turime pajėgių žaidėjų. Nemanau, kad rinktinė važiuoja neišeiti iš grupės“, – teigė J.Kazlauskas.

64-erių strategas išskyrė galingą Lietuvos rinktinės priekinę liniją, tačiau jos stiprybes galės atskleisti tik geras subalansuotas komandinis žaidimas.

Tiesa, J.Kazlauskas pasigedo daugiau talento prie perimetro. Jis norėtų matyti lygiavertę pamainą pagrindiniam atakų organizatoriui Mantui Kalniečiui.

„Visą pastarąjį laiką galbūt per daug buvo užkrauta ant Kalniečio pečių. Jam tempti visas rungtynes daugiau kaip 30 minučių, kai varžovai tą žinodami jį vis atakuoja pasikeisdami, spaudžia po visą aikštę, nėra paprasta. Kiek kiti žaidėjai gerai įsijungs ir padės jam bei komandai, tai bus viena iš svarbių priežasčių“, – pasakojo J.Kazlauskas.

Lino Žemgulio (krepšinionamai.lt) nuotr./Lukas Lekavičius ir Mantas Kalnietis
Lino Žemgulio (krepšinionamai.lt) nuotr./Lukas Lekavičius ir Mantas Kalnietis

Ilgametis Lietuvos rinktinės generolas iš didžiausią progresą padariusių nacionalinės komandos narių išskyrė puolėją Arną Butkevičių, kuris braunasi galutinio dvyliktuko link.

Tuo tarpu kalbėdamas apie D.Adomaitį, J.Kazlauskas rinktinės vairininkui išreiškė visišką pasitikėjimą.

„Taip, o kodėl jis gali nepatikti? – paklaustas, ar jam patinka D.Adomaitis, atšovė J.Kazlauskas, įvertinęs ir kolegai keliamą spaudimą. – Jeigu jis negalėtų atlaikyti spaudimo, nėra ko rinktis šios specialybės. Jis nėra jaunas ir nepatyręs. Jis jau ir rinktinei vadovavęs, jam tai bus antras čempionatas, todėl jis su tuo susidūręs ir, manau, pakankamai gerai tvarkosi.“

Visą interviu fragmentą su J.Kazlausku žiūrėkite 15min laidoje „Rinktinė 2019“.

VIDEO: Rinktinė 2019: Jono Kazlausko viltys, Kauno talentai ir sirgalių baimės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius