Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 15

Jonas Valančiūnas – apie Lietuvos rinktinę, rekordinį sezoną NBA ir Domantą Sabonį Toronte

Jonas Valančiūnas grįžo į gimtinę. Po geriausio sezono „Toronto Raptors“ gretose geriausias Lietuvos krepšininkas spėjo atsipūsti, pažvejoti ir vėl kimba į darbus. Tiesa, dar ne su Lietuvos vyrų rinktine, o perspektyviausiais šalies aštuoniolikmečiais krepšininkais. Jono Kazlausko nurodymai dar palauks. Dabar Jonas – pats mokytojas jauniesiems krepšininkams. „Mažiau akių, daugiau darbo ir susikaupimo“, – gimtojoje Utenoje surengęs savo vardo krepšinio stovyklą pasidžiaugė J.Valančiūnas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paskui J.Valančiūną į Lietuvą atvyko ir „Raptors“ gydytojų brigada. Medikai iš Toronto stebės, kaip gyja vidurio puolėjo čiurna, kurią jis susižeidė Rytų konferencijos pusfinalyje su „Miami Heat“ ir vėliau grįžo tik Rytų konferencijos finalo įkarštyje su „Cleveland Cavaliers“.

„Čiurna gerai – sugijo. Bet iš Toronto atvažiuoja medikų brigada apžiūrėti, sudaryti gydymo planą, – pasakojo 24-erių J.Valančiūnas. – Iki rinktinės nebeplanuoju grįžti į Kanadą. Liksiu čia“.

Prie nacionalinės komandos J.Valančiūnas prisijungs liepos 1-ąją. Rinktinė pasirengimo stovyklą pradeda birželio 20-ąją.

„Spėjau atsipūsti. Viskam užteko laiko. Dabar kimbame į darbus. Planai – stovykla, čiurnos gydymas, kad būčiau pasirengęs šimtu procentų“, – sakė „Raptors“ atstovas.

Į Lietuvą „centras“ grįžo su „Raptors“ namų darbais. Pagrindinė užduotis – išlaikyti fizinę būklę, kuri džiugino Torontą sezono pabaigoje.

Mušti rekordus nėra blogai.

Nesveiko maisto atsisakęs ir griežčiau mitybą ėmęs kontroliuoti J.Valančiūnas trečiadienio vakarą atrodė itin guvus, nors liūtis už Utenos arenos durų buvo tokia stipri, kad didžiuliai lietaus lašai barškino stogą.

– Jonai, „Raptors“ pasiekė rekordinį pergalių skaičių reguliariajame sezone (56), klubas pirmą kartą žaidė Rytų konferencijos finale, o jūs demonstravote geriausią statistiką per ketverius metus NBA. Į Lietuvą grįžote pirmą kartą toks ramus dėl sezono? – žurnalistai paklausė J.Valančiūno.

– Įspūdžiai geri. Norėtųsi dar daugiau, nes neužtenka – aukščiausia kartelė nesibaigia tuo, kur pabaigėme. Bet sezonas buvo neblogas ir man, ir komandai. Sumušėme nemažai rekordų. Kai muši rekordus, nėra blogai.

– „Raptors“ tai buvo geriausias sezonas istorijoje – į NBA finalą Rytuose užleidote tik „Cleveland Cavaliers“. Kaip manote, ko dar reikia Torontui, kad komanda žengtų dar toliau?

– Esame jauna komanda. Daug kas dar neturi svarbiausių rungtynių patirties. Bet toks patekimas į Rytų konferencijos finalą, tolima kelionė atkrintamosiose duoda patirties. Mes mokomės kaip jauna komanda. Ateityje, manau, viskas bus gerai.

VIDEO: Paskutinės Jono Valančiūno sezono rungtynės

– Dėl traumų teko praleisti 30 rungtynių. Ar sunku buvo taip ilgai sėdėti užribyje?

– Kiekviena trauma – sunkus ir nemalonus dalykas. Bet turi susitvarkyti kūną ir toliau kibti į darbus. Praleidau nemažai rungtynių – turėjau vieną sunkiausių sezonų traumų prasme. Bet tuo pačiu išmokau, kaip tai išgyventi. Sunku nežaisti. Tai buvo dviprasmiška patirtis.

– Kur šį geriausią sezoną NBA labiausiai ūgtelėjote individualiai?

– Labai nemėgstu savęs vertinti. Yra labai daug kur tobulėti. Ir šiai vasarai yra planų, ką daryti, kur pasitempti. Tiesiog stengiuosi judėti į priekį. Nevertinu savęs gerai ar blogai, bet judu į priekį.

Klausiau „Raptors“ dėl Domanto Sabonio. Jau greitai viską sužinosime.

– Kalbant apie vasaros namų darbus, treneris minėjo apie jūsų tritaškių įtraukimą į puolimo arsenalą.

– Iš vidurio (juokiasi). Du žingsniai nuo vidurio (juokiasi.). Tai galbūt vienas elementų, kurie bus tobulinami ateityje.

– O į ką šią vasarą prašė labiausiai atkreipti dėmesį?

– Svarbiausia išlaikyti kūną, kokį turėjau sezono pabaigoje. „Raptors“ tokia kondicija labai tiko. Užduotis – nepriaugti ar nenumesti svorio: išlikti tokiam pat.

– Domantas Sabonis dalyvavo „Raptors“ peržiūroje. Gal klubo vadovai domėjosi dėl lietuvio?

– Aš klausiau (šypsosi.). Pamatysime, kaip bus. Jau greitai sužinosime (NBA naujokų birža vyks birželio 23-ąją).

– Daug šansų, kad 9-uoju šaukimu „Raptors“ pašauks Domantą?

– (šypsosi.) Ne manęs reikia klausti. Aš žinau tiek pat, kiek ir jūs.

– Kaip vertinate lietuvių šansus olimpinėse žaidynėse: kiek toli žengti mes esame pajėgūs?

– Nemėgstu prognozuoti prieš faktą. Susirinksime į stovyklą ir pamatysime, kaip atrodome. Yra daug naujų žaidėjų, todėl reikia pažiūrėti, kaip su jais seksis. O tada galėsime susėsti ir vertinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius