Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 11

K.Maksvytis atskleidė, kurie žaidėjai nevyks į Belgradą, ir pateikė futbolo prognozę

Kauno „Žalgiriui“ – maksimalių išbandymų metas. Nors kauniečiai iškovojo nesunkią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), komandos trenerio Kazio Maksvyčio mintys krypo kitur.
Rungtynių akimirka
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ jau patyrė du pralaimėjimus iš eilės Eurolygoje, o nutraukti nesėkmingą atkarpą bus sunku dėl komandą išretinusių netekčių.

Lukas Lekavičius susilaužė šonkaulį, Tomas Dimša ir Karolis Lukošiūnas apsirgo dar penktadienį, o šiandien iš rikiuotės iškrito irgi ligos pakirsti Ignas Brazdeikis bei Mantas Kalnietis ir traumą LKL rungtynėse patyręs Liutauras Lelevičius.

Būtent apie tai pirmiausia kalbėjo K.Maksvytis po „Žalgirio“ pergalės 84:61 prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Iškovojome pergalę, bet mintys kitur, – sakė strategas. – Toks, sakyčiau, sunkus periodas komandoje. Ne tai, kad daug traumuotų komandoje, traumuotas tik vienas Lukas, bet nemažai sergančių. Keturi žaidėjai šiandien negalėjo dalyvauti rungtynėse. Tas pats Liutauras Lelevičius, kuriam žadėjome didesnį krūvį, pajuto kojos skausmus ir nusiėmė. Turime ribotą rotaciją. Tikimės, kad rytoj jau grįš tie pirmieji žaidėjai, kurie iškrito, tai Karolis ir Tomas Dimša. Sunkus laikotarpis, kurį komanda turi išgyventi. Ačiū dievui, kad šiandien laimėjome ir laimėjome tokiomis geromis rotacijos minutėmis.“

Pranešęs, kad prie komandos prisijungs K.Lukošiūnas ir T.Dimša, treneris turėjo ir blogą žinią dėl I.Brazdeikio ir M.Kalniečio.

„Jie kol kas dar nepasveikę pagal gydytojų informaciją. Optimistiškiausias variantas, kad jie prisijungs antrose rungtynėse namuose“, – apie būsimą antrą Eurolygos mačą ketvirtadienį prieš Madrido „Real“ sakė K.Maksvytis, patvirtinęs, kad su komanda gynėjai į Belgradą rytoj neiškeliaus. Tai reiškia, kad prieš „Crvena zvezda“ kauniečiai neturės trijų gynėjų: L.Lekavičiaus, I.Brazdeikio ir M.Kalniečio.

Traumų ir ligų virusas lėmė, kad „Žalgiryje“ šansą debiutuoti gavo vos 18 metų dublerių komandos narys Kajus Kublickas. 186 cm ūgio įžaidėjas vaizdo negadino – per 23 minutes įmetė 4 taškus (1/1 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 1 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, po 3 kartus suklydo ir prasižengė bei surinko 7 naudingumo balus.

„Tik šįryt sužinojome, kad negalės žaisti ir Mantas, kuriam buvome numatę nemažą vaidmenį. Jis pats (K.Kublickas – red. past.) sužinojo turbūt tik priešpiet, kad šiandien žais. Tą, ką norėjome, tą ir gavome. Jis paėmė nuo lyderių 23 minutes, su juo neprasmegome ir netgi išėjome į pliusą“, – jaunuolio pasirodymą teigiamai įvertino K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Rungtynių pabaigoje dėl žaidėjų trūkumo jam teko ir paeksperimentuoti, kai Motiejų Krivą leido ketvirtoje pozicijoje, o Tylerį Cavanaugh – trečioje.

„Čia labiau reagavome į tai, koks laukia tvarkaraštis, ketverios rungtynės per septynias dienas, dviguba Eurolygos savaitė. Norėjome nuo lyderių nuimti minutes, palikti juos šviežesnius tai dvigubai savaitei. Su dviem dideliais man visai patiko, jie visai gerai žaidė, vienas kitą gerai jautė. Gana tvarkingai žaidė. Komanda planuotai puolė, nebuvo daug improvizacijų, išėjome netgi į pliusą“, – įvertino K.Maksvytis.

Nors turi įtemptą tvarkaraštį, K.Maksvytis užmeta akį ir į pasaulio futbolo čempionato kovas. Žurnalistas Jonas Lekšas paprašė palyginti „Žalgirį“ su Katare stebinančia Maroko rinktine, jau patekusia į pusfinalį, bet treneris afrikiečiams pusfinalyje prognozuoja nesėkmę.

VIDEO: „Futbolo mėnuo“: Maroko pasaka ir vėl namo negrįžęs futbolas

„Man patiko jų komanda, kaunasi prie savų žiūrovų, galima sakyti, kad jie šeimininkų komanda. Bet manau, kad juos sustabdys mano mėgstamiausia komanda Prancūzijos rinktinė, allez les bleus (liet. pirmyn, mėlynieji – prancūzų šūkis)“, – pareiškė Kazys, netrukus paaiškinęs, kodėl palaiko „mėlynuosius“:

„Nuo seno, kadangi turiu nemažai ryšių su prancūzais, tai mėgstu ir palaikau šią rinktinę“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

VIDEO: K. Maksvytis: „Sunkus laikotarpis, kurį norisi išgyventi“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius