Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 24

K.Maksvytis – į „Žalgirį“: kaip reagavo LKF ir kas pavaduos rinktinėje?

Ketvirtadienio rytą Lietuvos krepšinio padangę supurtė žinia, jog Kazys Maksvytis nuo kito sezono perims Kauno „Žalgirio“ vairą. Rusijos rinką dėl pradėto karo žaibiškai palikęs specialistas iš Darbėnų dabar užims dvi svarbiausias kėdes šalies krepšinyje – „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės, tad kaip į tokį ėjimą reagavo krepšinio federacija?
LKF nemato problemų dėl K.Maksvyčio darbo „Žalgiryje“
LKF nemato problemų dėl K.Maksvyčio darbo „Žalgiryje“ / 15min nuotr.

Kad K.Maksvytis nuo vasaros vilksis „Žalgirio“ trenerio kostiumą, pirmasis pranešė portalas „Basketnews“. Šią informaciją patvirtino ir 15min šaltiniai.

15min susisiekė su LKF generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu, kuris neslėpė, jog situacija federacijai buvo žinoma.

„Pokalbiai vyko. Su Kaziu, su LKF prezidentu (Vydu Gedvilu – aut. past.) tą dalyką aptarėme. Visiškai suprantame ir pritariame, kad Lietuvos rinktinės treneris treniruotų lietuvišką komandą“, – kalbėjo M.Balčiūnas.

„Nedarėme jokių problemų, galvojame, kad tai labai pozityvus sprendimas“, – pridūrė vienas LKF vadovų.

Tad šią vasarą K.Maksvytis diriguos Lietuvos rinktinei Europos čempionate, o po jo iškart šoks į sezoną Eurolygoje, kurioje teks kelti smukusias „Žalgirio“ akcijas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Kęstutis Kemzūra
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Kęstutis Kemzūra

Ir nors darbą vasarą rinktinėje, o sezono metu „Žalgiryje“ derinti galima, tačiau FIBA langai yra scena, į kurią K.Maksvytis žengti negalės dėl besikertančio kalendoriaus.

Atrankoje į 2023-ųjų pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinė yra sužaidusi ketverias rungtynes ir visas jas laimėjusi.

Liepos pradžioje rinktinė užbaigs kovas F grupėje, o ten sukauptas pergales nusineš į kitą etapą, kuriame ir bus dalinami kelialapiai į planetos pirmenybes.

Teoriškai, dvejus metus į priekį, gerai sustartavus šią vasarą, langų klausimas nebūtų ypač kritinis.

Pirmas antrojo etapo langas vyks prieš pat Europos čempionatą, tad jame vyr. treneris bus. Be K.Maksvyčio teks verstis 2022-ųjų lapkričio ir 2023-ųjų vasario langų metu.

„Mūsų manymu, pagal dabartinį įdirbį ir rezultatus, yra pagrįstų vilčių, kad vasarą mes turėsime dar bent 3 pergales, gal visas 4, – skaičiavo M.Balčiūnas. – Tai reiškia, kad į pasaulio čempionatą kokiais 95 proc., o gal net visu 100 proc. būtume patekę su šešiomis pergalėmis per abu etapus.

Tokiu atveju iki kito sezono langai nebūtų jau tokie svarbūs. Kitas dalykas, kad mes visiškai pasitikime trenerių štabu, net ir Kaziui nesant. Langai tikrai būtų kokybiškai suvaldyti: tiek rinktinės paruošimo, tiek treniravimo aspektais.

Po pasaulio čempionato turime olimpines žaidynes. Ten dabar atranka vyks vasarą, tai reiškia, kad būtų tik Europos čempionatų atrankos reti langai. Teoriškai, dvejus metus į priekį, gerai sustartavus šią vasarą, langų klausimas nebūtų ypač kritinis.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Mindaugas Balčiūnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Mindaugas Balčiūnas

Ir nors langų be K.Maksvyčio nebus tiek daug, rinktinei vis tiek reikės vyr. trenerio juose. 15min paklaustas, ar asistentu dirbantis Kęstutis Kemzūra pavaduos kolegą, M.Balčiūnas neišsiplėtė.

„Čia Vykdomojo komiteto ir Trenerių asociacijos klausimai. Išdiskutuosime. Yra iš ko rinktis tikrai“, – teigė LKF generalinis sekretorius.

M.Balčiūnas nemano, kad dvi svarbiausios Lietuvos krepšinio kėdės gali būti problema K.Maksvyčiui.

„Visais laikais iki 2017 metų reformos taip gyveno visi treneriai: Vladas Garastas, Jonas Kazlauskas, Antanas Sireika, Kęstutis Kemzūra, Ramūnas Butautas. Čia ne naujiena. Visiškai suvaldomas procesas. Juolab kad jis treniruos Lietuvoje, lietuvišką komandą – tas tik padeda valdyti procesus. Jokių prieštaravimų nebuvo, suprantame norą treniruoti „Žalgirį“. Yra trenerio noras būti Eurolygoje. Aišku, jis jau turėjo anksčiau ateiti – prieš visus Schillerius, bet dabar čia nėra esmė“, – teigė M.Balčiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius