Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 25

Karšta vasara Lietuvos krepšiniui: penki įdomiausi būsimi lietuvių kontraktai

Klubinis krepšinio sezonas baigėsi, bet vasara neleis nuobodžiauti Lietuvos krepšinio gerbėjams. Su paskutiniais sezono trofėjais atsidarė ir vasaros laisvųjų agentų turgus. Jis gali būti ypač permainingas Lietuvos žaidėjams. 24sek pasižvalgė į kelis įdomiausius kontraktus, kurie nusimato geriausiems mūsų šalies krepšininkams.
Lietuvos krepšinio laukia intriguojanti vasara
Lietuvos krepšinio laukia intriguojanti vasara / 15min nuotr.

Ulanovo galvosūkis

Edgaras Ulanovas vasarą gali tapti pelningiausią kontraktą Europoje pasirašysiančiu Lietuvos žaidėju.

Donato Motiejūno 3 milijonų JAV dolerių sutarties Kinijoje nebeperspjaus niekas, tačiau arčiau Lietuvos joks kitas tautietis neturėtų sudaryti tokio kontrakto, koks laukia 26-erių puolėjo.

24sek žiniomis, dar sezono metu E.Ulanovas atsisakė didesnio nei 400 tūkst. eurų vertės „Žalgirio“ pasiūlymo.

Tai nereiškia, kad 198 cm ūgio krepšininkas nebegrįš į „Žalgirį“, bet lietuvis suka galvą, kur pradėti savo karjeros piką. O užsieniečiai vilioja dar didesniais pinigais.

Alfredo Pliadžio nuotr./Edgaras Ulanovas
Alfredo Pliadžio nuotr./Edgaras Ulanovas

24sek žiniomis, ant E.Ulanovo stalo guli kelių rimtų Europos komandų pasiūlymai. Turkijoje buvo pasklidusi žinia, jog lietuvio nori Stambulo „Anadolu Efes“. Bet yra dar daugiau Eurolygos ekipų, kurios mielai priimtų „Žalgiryje“ atsiskleidusį žaidėją.

Pats E.Ulanovas turėtų apsispręsti jau artimiausiomis dienomis. Senas jo kontraktas su „Žalgiriu“ nesiekė nė 200 tūkst. eurų per metus. Panašios vertės sutartis su „Žalgiriu“ dar galioja iki 2019-ųjų, bet joje numatyta galimybė už simbolinę išpirką palikti komandą.

Norėdamas išlaikyti lietuvį, „Žalgiris“ privalės persirašyti kontraktą daugiau nei dvigubai didesne suma.

Įkalintasis Kalnietis

M.Kalnietis turi dar metus galiojančią sutartį su Milano „Olimpia“, bet akivaizdu, kad lietuvis karjerą tęs kitoje komandoje.

31-erių krepšininkas arba nutrauks sutartį su „Olimpia“ ir atstovaus kitai ekipai, arba persikels į kitą klubą nuomos pagrindais.

M.Kalniečio sezonas baigėsi košmariškai. Geriausias Lietuvos įžaidėjas nuo vasario 1-osios nesužaidė nė vienerių oficialių rungtynių.

Vėliau Simone Pianigiani tiesiog patraukė Mantą nuo komandos, tad atakų organizatorius gegužę ir birželį stebėjo ne lemiamas savo atstovaujamo klubo kovas Italijos čempionate, o Eurolygos finalo ketvertą Belgrade ir LKL mūšius dėl aukso Kaune.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

Situacija tokia įtempta, kad M.Kalnietis vengia bet kokių viešų kalbų apie padėtį Milane, kad tik nepakenktų sutarties nutraukimo procesui.

Viena aišku, kad tokia situacija tęsis neilgai. Blogiausiu atveju jam baigsis taip, kaip Zoranui Dragičiui, kuris įkalintas pradėjo ir naująjį sezoną, treniravosi atskirai nuo komandos, bet labai greitai buvo išleistas į Stambulo „Anadolu Efes“.

Į „Žalgirį“ jį?

Jonas Mačiulis ir jo agentas įdėmiai seks situaciją, ką darys pirmasis šio straipsnio herojus.

Vieša paslaptis, kad jeigu Edgaras Ulanovas nuspręs pakelti sparnus iš „Žalgirio“, jo vietą komandoje gali užimti 33-ejų puolėjas. Tikėtina, kad J.Mačiulis būtų netgi pigesnis pasirinkimas, tačiau klaustukų gali kelti ilgamečio rinktinės žaidėjo rezervai.

Didžiąją praėjusio sezono dalį Jonas tik epizodiškai žaidė Madrido „Real“, todėl po pusketvirtų metų pasiprašė palikti karališkąjį klubą.

Metus jis užbaigė Krasnodaro „Lokomotiv“, kur spėjo sužaisti 10 rungtynių. VTB lygoje jis gaudavo pasireikšti po 26 minutes, rinkdavo 9,5 taško ir 11,7 naudingumo balo.

Jonas dar turi paklausą Eurolygoje. 24sek žiniomis, sezono metu jį kvietė Atėnų „Panathinaikos“, bet tuomet į Graikiją puolėjo neišleido „Real“ klubas.

Lino Žemgulio/15min nuotr./Jonas Mačiulis
Lino Žemgulio/15min nuotr./Jonas Mačiulis

Paulius Motiejūnas yra užsiminęs, kad durys Jonui Mačiuliui bei Mantui Kalniečiui „Žalgiryje“ visada atviros, bet Šarui imponuoja jaunesni ir kiek kitokio braižo krepšininkai.

Tačiau neatmestina, kad bent vienas iš šių žaidėjų kitą sezoną nutūps Kaune.

Pusės milijono vertės sprendimas

Lukas Lekavičius yra dar vienas lietuvis, kurio likimas turėtų paaiškėti jau artimiausiomis dienomis. Tik skirtumas tas, kad 24-erių įžaidėjo ateitis nėra jo paties rankose.

Per artimiausias dienas Atėnų „Panathinaikos“ klubas turi patvirtinti, ar ir kitam sezonui įsigalios pernai pasirašydamas dvejų metų kontraktas pagal formulę 1+1.

Mažylis nepribloškė Eurolygos 3,9 taško ir 1,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkiu per 13 minučių, tačiau tapo ir PAO žaidėjų, ir sirgalių numylėtiniu.

Be to, „Panathinaikos“ strategas Xavi Pascualis tiki, kad L.Lekavičius kitą sezoną įneštų dar didesnį indėlį. Logiška, nes jam tai būtų antrasis sezonas naujoje komandoje.

nuotr. Lino Žemgulio/Lukas Lekavičius
nuotr. Lino Žemgulio/Lukas Lekavičius

Didelė tikimybė, kad L.Lekavičius liks vilkėti „Panathinaikos“ marškinėlių, bet graikai tam dar turi sutvarkyti formalumus.

Kalbame apie rimtus pinigus. Kitą sezoną L.Lekavičiaus atlyginimas siektų apie pusę milijono eurų.

Paskutinis pasispardymas rinkoje?

Renesansinį sezoną Klaipėdos „Neptūne“ sužaidęs Renaldas Seibutis, 24sek žiniomis, paliks uostamiestį ir pasirašys naują kontraktą.

Labiausiai tikėtina, kad tai bus užsienio komanda. Nemažai tikėtina, kad tai bus pelningiausias gynėjo kontraktas pasitinkant karjeros saulėlydį.

Liepą R.Seibutis švęs 33-ąjį gimtadienį ir ne paslaptis, kad bėgant metams darosi vis sunkiau sudaryti didžiulius kontraktus.

Tačiau nutempęs Klaipėdos „Neptūną“ ant bronzinės pakylos, R.Seibutis sulaukė rimto susidomėjimo iš užsienio komandų.

24sek žiniomis, R.Seibučiu domisi Turkijos bei Vokietijos klubai, galintys suteikti dosnias sąlygas.

Verti dėmesio

Į įdomiausių sandorių sąrašą reikėtų įtraukti ir Eimanto Bendžiaus pavardę. Net neabejojama, kad rezultatyviausias ir naudingiausias Lietuvos rinktinės žaidėjas pasaulio čempionato atrankoje pateko į naujojo „Ryto“ stratego Dainiaus Adomaičio radarą.

D.Adomaičio teigimu, Vilniuje turėtų žaisti šimtu procentų „Rytui“ atsidavę žaidėjai, o toks galėtų būti Martynas Gecevičius. Po sezono Lenkijoje snaiperis tapo laisvuoju agentu, bet žinant, kad D.Adomaitis nekviečia 30-mečio į rinktinę net per FIBA langus, ilgamečio „Ryto“ žaidėjo sąjunga su sostinės klubu mažai tikėtina.

24sek žiniomis, rimto pasiūlymo iš Eurolygos klubo dar sezono metu buvo sulaukęs Gediminas Orelikas. Tačiau puikų sezoną Venecijos klube Italijoje turėjusį puolėją sausio pradžioje pakirto trūkęs girnelės raištis. 27-erių lietuvis tikisi prisikelti kitam sezonui, bet daugiau nei pusmetį iš rikiuotės jį išmušusi trauma trinktelėjo ir per Europoje įsibėgėjusio snaiperio vertę.

Įdomią sutartį turėtų sudaryti Edgaras Želionis, kuris po puikaus sezono „Neptūne“ sulaukė didžiulio užsienio komandų susidomėjimo. 24sek šaltinių teigimu, E.Želionis ruošiasi pasirašyti karjeros kontraktą su Turkijos komanda.

Intriguoja ir brolių Lavrinovičių likimas. 38-erių veteranai dar nori žaisti krepšinį, bet dar nėra aišku, ar dvejus metus trukusi jų kelionė su Panevėžio „Lietkabeliu“ nenutrūks po blankaus 2017-2018 m. sezono.

Šią vasarą trūks krepšinio, bet ne intrigos žaidėjų turguje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius