Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 10

Kauno „Žalgirio“ naujokas Ianas Vougioukas jaučiasi skolingas Šarūnui Jasikevičiui

Ketvirtadienį į Lietuvą atvyko paskutinis Kauno „Žalgirio“ naujojo sezono elementas. 30 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas Ianas Vougioukas tikisi Lietuvos čempionams padėti Eurolygos kelyje ir aikštėje sėkmingai talkinti Robertui Javtokui.
Ianas Vougioukas
Ianas Vougioukas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ su graiku pasirašė vienerių metų sutartį.

Naujokas Kaune susitiks su daug pažįstamų – Stambule jis žaidė kartu su Martynu Pociumi, Atėnuose su Šarūnu Jasikevičiumi, taip pat pažįsta Renaldą Seibutį ir trenerį Gintarą Krapiką.

I.Vougioukas teigė, kad Š.Jasikevičiui jaučiasi skolingas už tuos puikius perdavimus, žaidžiant „Panathinaikos“ ekipoje: „Šarui esu skolingas už gerą sezoną Atėnuose ir kontraktą Kazanėje.“

Praėjusį sezoną graikas rungtyniavo Stambulo „Galatasaray“ ir Ulmo „Ratiopharm“ klubuose.

2008-2009 m. I.Vougioukas atstovavo Pirėjo „Olympiakos“, o gindamas Atėnų „Panathinaikos“ garbę 2010-2012 m., jis tapo Eurolygos čempionu (2011 m.).

2012-2014 m. graikas vilkėjo Kazanės „Unics“ aprangą. 2012-2013 m. sezoną Europos taurėje I.Vougioukas pelnydavo 13,4 taško ir atkovodavo 5,8 kamuolio, o 2013-2014 m. per 18 minučių spėdavo rinkti po 11 taškų.

– Kodėl priėmėte Kauno klubo pasiūlymą?

– Tai labai didis klubas su gilia istorija. Jie turi puikių ambicijų. Atvykau dėl Gintaro Krapiko, kurį jau seniai pažįstu. Mes kartu dirbome Kazanėje ir nuo tada palaikėmE ryšį. Mane motyvuoja galimybė sugrįžti į aukščiausią lygį ir žaisti Eurolygoje. 

– Jau bendravote su treneriu?

– Taip, Atėnuose. Kai Lietuva žaidė su Graikija. Kai G.Krapikas pasiūlė susitikti, aš pamaniau, kad tai bus tik draugiškas susitikimas, o ne darbo pasiūlymas. Džiaugiuosi, kad taip viskas susiklostė.

– Kaip manote, koks bus jūsų vaidmuo?

– Kaip suprantu, Robertas Javtokas žaidžia vidurio puolėju ir jam reikės pagalbos. Taip pat dirbsime su Brocku Motumu. Kaip suprantu, manęs laukia svarbus vaidmuo.

– Kokie jūsų tikslai?

– Kauno „Žalgiris“ turi geriausius Lietuvos krepšininkus, išskyrus tuos, kurie žaidžia NBA. Manau, kad tokia komanda gali patekti į „Top 16“ Eurolygoje, o vėliau ir toliau. Man norisi sugrįžti į Eurolygą ir parodyti, ką galiu. Praėjęs sezonas man nebuvo labai sėkmingas. „Galatasaray“ ekipoje nebaigiau sezono.

– Kai kurie apžvalgininkai sako, kad aukštaūgiai „centrai“ jau nebėra tokie naudingi. Ką apie tai manote?

– Kai kurie treneriai tikrai taip galvoja. Jeigu nemoki išnaudoti aukštų „centrų“, tada naudoji žemesnį penketą. Mes su Robertu Javtoku esame gana aukšti ir bandysime abu sėkmingai rungtyniauti.

– Žaidėte su Šarūnu Jasikevičiumi ir Martynu Pociumi. Ką apie juos manote?

– Vakar sakiau graikų žurnalistams, kad Šarui esu skolingas už gerą sezoną Atėnuose ir kontraktą Kazanėje. Jis visuomet man duodavo nuostabius perdavimus. Su Martynu buvome komandos draugai Stambule. Jis puikus vaikinas. Taip pat esu žaidęs su Renaldu Seibučiu. Tai puiki kompanija.

– Praėjusią vasarą atstovavote Graikijos rinktinei. Ką manote apie jų pasirodymą Europos čempionate?

– Graikija nori išvengti praėjusios vasaros scenarijaus, kai grupėje žaidė puikiai, o aštuntfinalyje krito. Manau, jie turi gerus šansus žengti toliau. Dabar kiekvienos rungtynės bus lemiamos. Lietuviai pralaimėjo belgams ir tai buvo staigmena, bet tai nereiškia, kad jie negali eiti iki galo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius