Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 31

Kitoks paskutinis testas: brazilai Lietuvos rinktinei ruošia siurprizą

Lietuvos krepšinio rinktinė paskutines draugiškas rungtynes prieš Rio žais sekmadienio vakarą, bet paskutinis rimtas patikrinimas buvo padarytas šeštadienį. Lietuva – Brazilija: rungtynės, kurios bus kitokios, nei galbūt tikėjotės išvysti.
Brazilijos krepšinio rinktinė
Brazilijos krepšinio rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Pakeliui į Rio | Brazilija – Lietuva | 20:30 | San Paulas

„Dar reikia gerai pagalvoti, kaip žaisime su Brazilija. Norisi gerų rungtynių, bet, be abejonės, abi komandos žinos, kad dar kartą susitiksime pirmosiose olimpinių žaidynių rungtynėse. Tai bus kitokios rungtynės nei su Australija“, – atviravo ir treneris Jonas Kazlauskas.

Nei jis, nei jo kolega Rubenas Magnano iš Brazilijos komandos nenorės rodyti savo kozirių, kadangi abi rinktinės jau sekmadienį dvikova tarpusavyje oficialiai pradės olimpinę kelionę Rio de Žaneire.

Pastarąją savaitę netgi sklandė kalbos, kad šis draugiškas mačas gali visai neįvykti, bet koks turnyras be finalo? Kita vertus, tai bus kitoks finalas nei įprastai.

„Šios rungtynės bus naudingos pažinti savo pirmąjį varžovą Rio“, – pripažino sutartį su Kauno „Žalgiriu“ sudaręs brazilų aukštaūgis Augusto Lima.

„Jie turi tą patį tikslą kaip ir mes – iškovoti olimpinius medalius, – antrino treneris R.Magnano. – Bet svarbiausios rungtynės laukia olimpinėse žaidynėse, o sekmadienio kovą pasitinkame pasiruošimo nuotaikomis“.

M.Huertas: „Neparodysime visų savo galimybių, kadangi ruošiame siurprizą debiutui Rio“

Nenustebkite, jei aikštėje išvysite daug nerungtyniaujantį Edgarą Ulanovą, taip pat Antaną Kavaliauską ar Robertą Javtoką, kitus mažiau pasireikšti gaunančius žaidėjus.

Pavyzdžiui, rungtynėse su Lietuvos varžove B grupėje Argentina Jonas Valančiūnas į krepšį metė tik du kartus, nors paprastai yra pagrindinis lietuvių taškų šaltinis. Nedaug tada žaidė ir Mantas Kalnietis, o J.Kazlauskas leidosi į eksperimentus.

Šį kartą turėtų būti dar keisčiau.

Brazilai irgi bandys viską nuslėpti, bet ko nenuslėps, tai galingo pasiruošimo Rio.

Iki rungtynių su Lietuva brazilai sužaidė ketverias draugiškas rungtynes ir Rumunijos, Australijos bei Kinijos komandas daužė vidutiniškai net 42,25 taško skirtumu.

Aišku, bendru 101 taško skirtumu per du mačus nušluoti Rumunijos krepšininkai nėra rodiklis, bet Australija ir Kinija, kaip ne kaip, yra olimpinių žaidynių dalyvės.

VIDEO: Jei reikės, Jonas Kazlauskas keis rinktinės dvyliktuką

„Rungtynės su Lietuva mums bus kitokios, nes lietuviai kur kas geriau pasiruošę fiziškai nei ankstesni mūsų varžovai. Tai pareikalaus daug mūsų jėgų. Pažiūrėkite, lietuviai du kartus nugalėjo Ispaniją.

Tai bus geras testas, bet kita vertus, neparodysime visų savo galimybių, kadangi ruošiame siurprizą debiutui Rio“, – sakė Marcelinho Huertas.

Pirmaisiais smuikais brazilų gretose griežia jis, Leandro Barbosa, Nene, Augusto Lima, Raulis Neto, bet olimpinių žaidynių šeimininkų svajonė iškovoti olimpinį medalį būtų dar realesnė su visais sveikais žaidėjais.

Deja, traumos kelią į Rio užkirto dviem galingiems brazilų bokštams Andersonui Varejao ir Tiago Splitteriui.

Bet ir be jų brazilai – nenuspėjami ir užsisvajoję.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius