-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 02 14 /20:41

KMT sensacija: žvėriškas D.Gordono žaidimas „Lietuvos ryto“ Utenoje neišgelbėjo

Karaliaus Mindaugo taurė turės naują savininką. Utenos „Juventus“ krepšininkai pateikė kol kas didžiausią sezono sensaciją. KMT ketvirtfinalyje uteniškiai namuose 87:84 (23:22, 19:20, 23:20, 22:22) nukovė Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir žengė į pusfinalį. Tai antroji „Juventus“ krepšininkų pergalė namuose prieš Vilniaus ekipą šiame sezone.
Corey Fisher ir Jamar Diggs
Corey Fisheris ir Jamaras Diggsas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Įspūdinga tiek „Juventus“ pergalė, tiek faktas, kad uteniškiai sugebėjo nugalėti „Lietuvos rytą“ nepataikę nė vieno tritaškio (0/10). Ketvirtajame kėlinuke, kai atrodė, jog pagaliau įkris. Gytis Sirutavičius du kartus vos užmynė tritaškio liniją. Vis dėlto „Juventus“ parbloškė varžovus itin geru dvitaškių pataikymu (63 proc.).

„Lietuvos ryto“ ekipoje kovingumo pavyzdį visas rungtynes rodė Drew Gordonas, mačą užbaigęs su 25 taškais ir 15 atkovotų kamuolių. Geras rungtynes sužaidė ir Jimmy Baronas (16 tšk.), tačiau labai pritrūko Davido Logano metimų (4/11 metim.).

Vilniečiai puolime atsikovojo 12 kamuolių, tačiau ne sykį pramesdavo iš labai patogių padėčių, kai likdavo tik griebtis už galvos.

Pats mačas priminė supynes, nes pirmaujanti komanda keitėsi daug kartų, nors „Juventus“ trečiajame ketvirtyje ir buvo atitrūkusi 8 taškais. Įdomu, kad Rimas Kurtinaitis per visą šį kėlinuką nepaprašė minutės pertraukėlės, tačiau pabaigoje vienos vis tiek pritrūko.

Likus žaisti 2 su puse minutės vilniečiai persvėrė rezultatą (81:77), tačiau už šios atkarpos neužsikabino. Netrukus buvo atstatyta lygybė, o lemiamais momentais tiksliau sužaidė „Juventus“.

Likus žaisti minutę rezultatas buvo lygus – 81:81. „Juventus“ apsigynė ir likus 31 sek. V.Čepukaitis įmetė iš po krepšio (83:81). J.Baronas smeigė tritaškį, palikdamas šeimininkams 21 sek. (84:83). V.Šulskis sumetė baudas (85:84) ir 16 sek. buvo likę „Lietuvos rytui“. Vilniečiai prarado kamuolį ir likus 7 sek. kamuolys atiteko šeimininkams. V.Šulskis sumetė abi baudas ir pergalę šventė uteniškiai.

Pusfinalyje „Juventus“ susitiks su Alytaus „Dzūkijos“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ poros nugalėtoju.

„Juventus“: V.Čepukaitis 21 (9/12 dvit., 7 atk. kam.), J.Diggsas 14 (5/8 dvit., 4 rez. perd.), V.Vasylius, V.Šulskis (6 rez. perd.) ir G.Sirutavičius po 12.

„Lietuvos rytas“: D.Gordonas 25 (9/15 dvit., 15 atk. kam., 37 naud. bal.), J.Baronas 16, C.Fisheris (8 rez. perd.), L.Kisielius ir D.Loganas (7 klaid.) po 8.

Ketvirtasis kėlinys: „Juventus“ – „Lietuvos rytas“

Jau pirmoje atakoje D.Gordoną stabdęs V.Čepukaitis gavo ketvirtąją pražangą. Netrukus atrodė, kad G.Sirutavičius pataikė pirmą „Juventus“ rungtynių tritaškį, bet užmynė liniją – 69:64. Sužaidus lygiai pusę kėlinio į aikštę pirmą kartą mače žengęs R.Giedraitis tritaškiu persvėrė rezultatą – 72:71.

Tritaškį pataikė ir L.Kisielius, vilniečių pranašumą padidindamas iki dviejų taškų (75:73). Uteniškiams pavyko neleisti varžovams mesti iš baudos aikštelės, tačiau tai kainavo du praleistus tritaškius. Likus 2:34 min. J.Baronas mesdamas tritaškį išprovokavo G.Sirutavičiaus penktąją pražangą. Jo ir D.Gordono baudų metimai leido „Lietuvos rytui“ atitrūkti – 81:77.

Likus žaisti minutę rezultatas buvo lygus – 81:81. „Juventus“ apsigynė ir likus 31 sek. V.Čepukaitis įmetė iš po krepšio (83:81). J.Baronas smeigė tritaškį, palikdamas šeimininkams 21 sek. (84:83). V.Šulskis sumetė baudas (85:84) ir 16 sek. buvo likę „Lietuvos rytui“. Vilniečiai prarado kamuolį ir likus 7 sek. kamuolys atiteko šeimininkams. V.Šulskis sumetė abi baudas ir pergalę šventė uteniškiai.

Trečiasis kėlinys: „Juventus“ – „Lietuvos rytas“ 65:62 (23:22, 19:20, 23:20)

Trečią ketvirtį vilniečiai pradėjo penkiais pramestais metimais, o „Juventus“ sužaidė atkarpą 5:0. Sužaidus tris su puse minutės ketvirtyje „Juventus“ pirmavo 8 taškais – 53:45.

„Lietuvos rytą“ toliau gelbėjo itin kovingas D.Gordono žaidimas. Aukštaūgis dukart iš eilės įmetė su varžovų pražangomis ir skirtumas ištirpo iki metimo – 57:59. „Juventus“ pranašumą išlaikė – 65:62.

VIDEO: Rungtynių momentas: D. Gordono skrydis

Antrasis kėlinys: „Juventus“ – „Lietuvos rytas“ 42:42 (23:22, 19:20)

Antras ketvirtis prasidėjo banguotai. C.Fisherio dvitaškis su pražanga vėl persvėrė rezultatą vilniečių naudai (27:25), o D.Gordonas baudų metimais pridėjo dar du taškus, tačiau sužaidus 3 min. rezultatas jau buvo lygus – 29:29. Vilniečiai net kelis sykius nepataikė iš labai patogių padėčių, ypač nesisekė D.Gailiui.

L.Kisielius tritaškiu vėl persvėrė rezultatą (32:31), bet šeimininkai atsakė galingu O.Galdiko dėjimu ir J.Diggso reidu po krepšiu (35:31). Persvarą uteniškiai iššvaistė per minutę, kai prarado kelis iš eilės kamuolius ir „Lietuvos rytas“ sumetė 6 iš eilės taškus (40:37). Svarstyklės iškart pakrypo į kitą pusę – sėkmingas „Juventus“ žaidimas leido po pirmosios mačo dalies atstatyti lygybę (42:42.)

Pirmasis kėlinys: „Juventus“ – „Lietuvos rytas“ 23:22

Šeimininkai rungtynes pradėjo atkarpa 4:0, o po kelių minučių jau buvo atitrūkę net 12:5. Pirmomis minutėmis du gražius dėjimus į krepšį atliko A.Gudaitis ir V.Čepukaitis, o pastarasis lengvai rinko taškus per vilniečių aukštaūgius. Sužaidus virš šešių minučių pirmuosius taškus pagaliau pelnė ir D.Loganas, bet V.Čepukaitis dvitaškiu su varžovo pražanga surinko jau 9-ąjį tašką – 17:12.

Sužaidus 9 minutes „Lietuvos rytas“ pirmą kartą persvėrė rezultatą (20:19), kai A.Lapeta dviejose uteniškių atakose iš eilės išrašė varžovams blokus. Sulig kėlinuko pabaiga A.Bestas persvėrė rezultatą – 23:22.

„Orakulo“ prognozė: „Lietuvos rytas“ – „Juventus“
„Orakulo“ prognozė: „Lietuvos rytas“ – „Juventus“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius