Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 09

Kovingu ritmu prisistačiusią Latvijos rinktinę Lietuva pasitinka aiškia misija

„Du, du hast, du hast mich“, – vos prasivėrus Latvijos krepšinio rinktinės autobuso durims, garsiai aidėjo šalia „Siemens“ arenos. Vienas latvių štabo narys tempė lagaminą, nešė didžiulį maišą, bet tuo pačiu ant peties persimetė trankią kolonėlę, iš kurios visu garsu daužė legendinės vokiečių metalo grupės „Ramsstein“ ritmai. Šis kūrinys buvo karingesnis nei pati Latvijos rinktinė, sekmadienį testuosianti naujos Lietuvos komandos pajėgumą. Tačiau išretėjusius kaimynus Dainius Adomaitis pasitinka maksimaliai nusiteikęs padovanoti „Siemens“ arenos žiūrovams pergalę.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Draugiškos rungtynės | Lietuva – Latvija | 19:30 | „Siemens“ arena

Kristapas Porzingis, Dairis ir Davis Bertaniai, Žanis Peineris, Ronaldas Šmitas, Rodionas Kurucas, Anžejus Pasečnikas – tai pavardės žinomų Latvijos krepšininkų, kurių lietuviai sekmadienio vakarą nesutiks priešais save.

Ryškiausios šios Latvijos sudėties žvaigždės – Janis Strelniekas ir Janis Timma, prisijungė prie komandos tik ketvirtadienį. Jau penktadienį išbėgę į aikštę, šie Pirėjo „Olympiakos“ atstovai iškart perėmė lyderių vaidmenį.

Priešininkai pakeliui į Vilnių sužaidė porą mačų su suomiais. Viename jų vertėsi be tikro įžaidėjo ir pralaimėjo Helsinkyje 73:80. Atsakomajame išbandyme latviai vėl nusileido Suomijai jau Rygoje, penktadienį, 84:86.

Martinas Meieris ir Aigaras Škelė buvo dar dvi grėsmės, kurios išsiskyrė latvių komandoje.

Tačiau 10 lietuvių, kurie sekmadienio vakarą išsirikiuos kovai „Siemens“ arenoje, nusiteikę nenuliūdinti aistruolių.

„Tai ką, žaisite 10 žmonių, todėl rotacija – ideali. Bet turi būti maksimalus susitelkimas ir nusiteikimas“, – po rytinės treniruotės sekmadienį, surinkęs vyrus į „Siemens“ arenos vidurį, akcentavo D.Adomaitis.

Šiame sambūryje trūko Renaldo Seibučio ir Roko Giedraičio. Abu jie dar šeštadienio vakarą žaidė draugiškas rungtynes Ispanijoje. Pirmasis turėtų sėdėti ant rinktinės suolo be rungtynių aprangos, o R.Giedraičio laukiama leidžiantis Vilniaus oro uoste jau po mačo su Latvija.

Lietuvos rinktinės trenerių štabas akcentuoja, kad į sostinę atvyksta prie perimetro žaidimą grindžianti ir daug bėganti komanda. Tad mūsiškiams tai bus nebloga proga pasišlifuoti tarpusavio supratimą prie intensyvaus krepšinio.

Daug taktinių variantų D.Adomaitis neturi. Ir dėl to, kad komandoje yra tik 10 žaidėjų, ir dėl draugiškų rungtynių braižo. Naują rinktinę subūręs strategas tikrai nenorės parodyti visų kortų kroatams, kurie rugsėjo 14-ąją laukia mūsų 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos mūšyje.

„Gal tik pirmą treniruotę buvo sunkiau, nes negalėjome žaisti penkise prieš penkis. Bet dabar svarbiausia, kad vyksta darbas penkiese prieš penkis. Su 10 žmonių žaisti įmanoma. Tad bandysime“, – šyptelėjo D.Adomaičio asistentas Mindaugas Brazys.

Visiems jiems tikimasi padalinti žaidimo laiką po 20 minučių.

Pirmą kartą per FIBA naujovę – rinktinių langus, nacionalinė komanda žais draugiškas rungtynes. Anksčiau repeticijų trūkumas problemų nesukėlė – lietuviai laimėjo visas 6 atrankines rungtynes ir nesulaukė didesnio pasipriešinimo.

„Bet kokios rungtynės yra geriau nei treniruotė. Varžovai naudoja kitokias gynybos sistemas, nei mes treniruodamiesi gynyboje, tad pamatysime daugiau naujų dalykų. Todėl visada rungtynės yra naudingiau, – tikino M.Brazys. – Faktas, kad iš skirtingų klubų suvažiavę žaidėjai dabar yra skirtingos formos. Gal vieni daugiau dirbo fiziškai, kiti – taktiškai. Kartu suėjus į aikštę, geriau viską matysime. Faktas, kad mums reikia tų rungtynių.“

Lietuvos rinktinės rotacija
Mantas Kalnietis Lukas Lekavičius
Renaldas Seibutis Adas Juškevičius
Edgaras Ulanovas Rokas Giedraitis Deividas Gailius
Mindaugas Kuzminskas Eimantas Bendžius Edgaras Želionis
Artūras Gudaitis Evaldas Kairys

PČ atrankos J grupė

1. Lietuva 6-0
2. Italija 4-2
3. Lenkija 3-3
4. Nyderlandai 3-3
5. Kroatija 3-3
6. Vengrija 3-3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius