Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 09

Sunkesnis kelias į rinktinę: Artūro Gudaičio nesulaikė itališki pančiai

Martas Skrabulis lyg kokią statulą sukiojo Artūrą Gudaitį, viena koja užsilipusį ant balanso pagalvėlės. 115 kilogramų svorio centras kur kas tvirčiau jaučiasi daužydamasis su geriausiais Eurolygos aukštaūgiais, nei ant nestabilaus paviršiaus. Bet tai buvo vienas iš Milano siųstų nurodymų gerinti Artūro kelio stabilumą. Jei būtų italų valia, 25-erių lietuvis dabar dirbtų ne su Lietuvos rinktinės, bet Milano „Olimpia“ komandos fizinio rengimo treneriais. Tačiau vienas efektyviausių nacionalinės komandos žaidėjų prasiveržė pro visus itališkus barjerus.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Mindaugui Kuzminskui buvo paprasčiau išsiprašyti į Lietuvos rinktinę – „Olimpia“ nedarė jam didelių didelių kliūčių prisijungti prie nacionalinės komandos.

Artūro Gudaičio atveju, Italijos čempionai svarstė, kad jam būtų geriau likti Milane.

24sek žiniomis, „Olimpia“ ketino išleisti vidurio puolėją tik į dvejas oficialias Lietuvos rinktinės rungtynes su Kroatija ir Nyderlandais, bet krepšininkas su nacionaline komanda plušėjo nuo pat pirmosios stovyklos dienos.

„Žinote, kiekvienas klubas dabar pasiruošime ir nė vienam nėra malonu paleisti savo žaidėjus, kai ant nosies laukia sezonas. Kažkokių didelių pykčių nebuvo – jie geranoriškai suprato ir išleido.

Bet mano situacija buvo truputį kitokia. Jie išleido Mindaugą geranoriškiau nei mane. Gal jie traktuoja, kad aš aukštaūgis ir mano kūnui reikia daugiau priežiūros.

Per tuos pokalbius jie pasako, kas jiems atrodo, kad tau yra geriau. Mano atveju, jie galvojo, jog man būtų geriau pasilikti ir būti su komanda. Bet aš esu čia“, – šyptelėjo centras, duodamas interviu 24sek.

Nekartosiu tų šabloninių frazių, bet smagu čia būti ir padėti Lietuvai.

M.Skrabulis bendravo su Milano komandos fizinio rengimo treneriais. Šie džiaugėsi matydami, kokios formos į Italiją atvyko nuo pat liepos individualiai daug sportavęs Mindaugas Kuzminskas. M.Skrabulis būtent ir padėjo lietuviui ruoštis sezonui.

Bet ypač detalų dėmesį „Olimpia“ skiria galingiausiam savo komandos žaidėjui. Ne tik dėl neeilinių jo fizinių duomenų, bet ir statuso – A.Gudaičio sutartis galioja iki pat 2021-ųjų.

Tad M.Skrabulis su A.Gudaičiu pagal itališkus nurodymus rinktinėje kartu pasilieka padirbėti prieš ir po treniruočių.

„Bet man gerai“, – nebėga nuo darbo Lietuvos rinktinės sunkiasvoris.

Papildomas darbas jam ne svetimas.

Vasarą sportuodamas individualiai A.Gudaitis tobulino savo kojų darbą. Įvairiausios gumos, kopetėlės ir trenerių fantazijoje gimę pratimai padėjo A.Gudaičiui dar vikriau miklinti kojas, kad šios spėtų pagal naująją krepšinio bangą.

Nors jau visai neblogai tai sekėsi daryti praėjusį sezoną, A.Gudaitis norėjo sparčiau judėti po aikštę, kad galėtų efektyviai gintis susikeitęs dengiamaisiais ir idealiai pritapti trenerio Simone Pianigiani gynybos schemų.

Pamokos, kaip kojos turi dirbti patogiau priimant kamuolį, kaip išvengti gynėjo, kaip pagerinti žaidimą kaire ranka A.Gudaitį turėjo padaryti dar geresniu krepšininku.

Viskas tam, kad A.Gudaitis su Milano ekipa paspruktų iš Eurolygos autsaiderių grupės. Mike'as Jamesas, Nemanja Nedovičius ir Jeffas Brooksas bandys padėti dviem lietuviams atvesti „Olimpia“ į elito būrį, o pirmieji ženklai draugiškose rungtynėse suteikė vilties.

„Kai ateina naujas sezonas, visada tikiesi geriausio. Aš taip pat dabar tikiuosi geriausio. Tos pirmos savaitės tikrai nuteikia optimistiškai, nes komanda dabar, mano manymu, atrodo daug komandiškesnė ir geriau supranta, ko nori nei pernai, – tikino A.Gudaitis. – Kažkas liko, kažkas prisidėjo, bet dabar visi žinome, ko susirinkome. Pirmiausia, bandysime sulipdyti gerą komandą, o po to žiūrėsime, kas mums išeis.“

Bet visa tai – po trijų rungtynių su Lietuvos rinktine.

Šiame FIBA pasaulio čempionato atrankos lange Dainius Adomaitis po krepšiu neturės nei Jono Valančiūno, nei Domanto Sabonio. Tačiau treneris galės ramia širdimi užleisti į priekį Artūrą.

Su 11,5 taško (72,7 proc. dvit.), 8 atkovotų kamuolių ir 17,7 naudingumo balo vidurkiu jis efektyvumu iš visų 25 rinktinės žaidėjų nusileido tik Domantui Saboniui (vid. 20).

Ketvirtojo FIBA lango Lietuvos rinktinė išsirikiuos už tvirtų A.Gudaičio bicepsų, kurių nesuvaržo net ir itališki pančiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius