Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 25

Kuklus „Ryto“ herojus po įspūdingos pergalės nenorėjo liesti siurprizu tapusios temos

Jeigu visa komanda rodo tokią reakciją į naują kontraktą vyriausiajam treneriui, tai Vilniaus „Ryto“ vadovai artimiausiomis savaitėmis turėtų perrašyti sutartį Giedriui Žibėnui dar kartą. Sostinės klubas nušlavė Panevėžio „Lietkabelį“ LKL pusfinalio starte 97:72. Tačiau siurprizo prieš intriguojančią kovą sulaukęs specialistas pasislėpė į prožektorių šviesų šešėlius.

Gytis Radzevičius per šakas lipo ant lentos ir stvėrė kamuolį puolime tarp keturių varžovų rankų.

Arnas Butkevičius klastingai prasiveržė krepšio link, tačiau draugiškai padėjo kamuolį kaip ant lėkštutės prie tritaškio vienišam stovėjusiam Doviui Bičkauskiui.

Nuo pirmos mačo sekundės pasitikėjimo savo jėgomis nestigęs įžaidėjas iš patrankos paleido taiklų trijų taškų vertės šūvį ir bloškė „Lietkabelį“ ant žemės 39:27.

Giedrius Žibėnas triumfuodamas spaudė kumščius ir beveik užlipęs ant sekretoriato šventė su „B tribūna“ ir apsipatenkinusiais sostinės žiūrovais.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Prieš sezoną mažai kam prie televizorių ekranų žinomas treneris Donaldo Kairio dešinėje dar neseniai stebėjo liepsnojantį „Ryto“ namą. Tačiau per penkis mėnesius jis užgesino gaisrą ir nuo pamatų perstatė sostinės klubo griuvėsius.

Pastaraisiais mėnesiais ši „Ryto“ komanda statėsi ant vienybės, profesionalumo, motyvacijos ir kantraus darbo pamato. Ir šių darbų vadovas buvo būtent Giedrius Žibėnas.

Paprastai tokiu metu „Rytas“ už nugaros jau surasdavo naują trenerį esamam to nė neįtariant. Todėl vilniečių vadovai pasielgė labai drąsiai 37-erių specialistui įteikdami naują vienerių metų kontraktą dar prieš LKL pusfinalio seriją su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Manau, dabar tai toks etapas atkrintamosiose, kai tos temos nenorėčiau liesti. Palikime tuos klausimus po sezono, – spaudos konferencijoje kuklinosi G.Žibėnas. – Ne apie mane dabar kalba. O apie komandą. Pusfinalį. Ir apie kovą.“

15min šaltinių teigimu, „Ryto“ krepšininkų branduolys itin pozityviai sutiko šį Vilniaus klubo vadovų žingsnį. 25 taškų pergalė pusfinalio starte buvo geriausias to atspindys.

„Jaučiau žaidėjų pasitikėjimą nuo pirmos dienos ir dėl pasitikėjimo tikrai neturiu problemų, – tikino G.Žibėnas. – Jaučiu iš žaidėjų, kad jie griūva aikštėje. Dėl komandos, dėl trenerių. Esu jiems dėkingas. Didžiausia pagarba.

Nieko ypatingo nebuvo. Gal tik atėjus Donatui (Zavackui) pasikeitė tie reikalai prieš pusfinalį. Nes „Ryte“ būdavo daugiau tokių dramų (šypsosi.). O dabar jų neliko.

Kaip klubas, žengėme pirmyn. Ir nenorime sustoti.“

VIDEO: „urBONUSas“: Šaro perliukai, „Barcos“ šansai laimėti Eurolygą ir rinktinės klaustukai

Fantastiškas pataikymas su kas antru taikliu metimu į „Lietkabelio“ krepšį (50 proc. dvit., 51 proc. trit.), laimėta kova dėl atšokusių kamuolių (40-35), 20 rezultatyvių perdavimų prie 11 klaidų ir komandinis kelias į pergalę.

19-metis Augustas Marčiulionis keitė rungtynių tėkmę savo išėjimu į aikštę pirmojo kėlinio viduryje, kai ėmė vagiliauti prie „Lietkabelio“ krepšio ir siųsti į tinklelį netikėtus tritaškius (10 tšk., 3 perd.).

Andrew Goudelockas slalomu slydo per aikštę ir demonstravo riešo minkštumą (10 tšk.), Gytis Radzevičius kaip liūtas stvėrė kamuolius (7 kam., 3 puol.), Martynas Echodas valė baudos aikštelę, Mindaugas Girdžiūnas baudė už gynybos klaidas, o Dovis Bičkauskis nuo pirmos minutės smaugė „Lietkabelio“ gynėjus.

„Lietkabelis“ iškrito iš sportbačių pamatęs tokį ryžtingą ir vieningą priešininką. 453 į „Jeep“ areną su galimybių pasu susirinkę žiūrovai negalėjo laukti geresnio LKL pusfinalio starto.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“

„Geros rungtynės sirgaliams. Labai džiaugiamės, kad kažkiek daugiau jų turime. Kažkiek daugiau sirgalių, kažiek geresnis žaidimas, – šyptelėjo G.Žibėnas. – Šiandien gerai pataikėme, bet mums varžovas tą leido.

Labai džiaugiuosi už Augustą. Jam reikėjo tokių gerų tokios svarbos rungtynių. Tiek puolime, tiek gynyboje. Pirmausia, jis pradėjo nuo gynybos. Kai tu sunkiai dirbi, Dievas dėvi tuos raudonai baltus marškinėlius. Šiandien taip ir buvo.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis

„Rytas“ veržiasi į priekį serijoje iki trijų pergalių 1-0, bet „Lietkabelis“ nieko nelaukęs bandys revanšuotis jau ketvirtadienį, Panevėžio „Cido“ arenoje.

Po pergalės 25 taškų skirtumu specialiai nuteikinėti savo vyrų kovai nereikės. Bet G.Žibėnas jau neabejoja, kokį priešininką sutiks varžovų tvirtovėje.

„Pas mus visi aukščiausio lygio profesionalai. Mažai ką jiems reikia sakyti. Jie žino, kad mačas prasidės 0-0 ir viskas vėl iš naujo. Taip, turime apgynę savo aikštės pranašumą, bet šiemet dar nesame laimėję Panevėžyje. Gal tai bus dar papildoma motyvacija, – samprotavo strategas. – Prieš antras rungtynes turime rezervų ir turime juos išnaudoti. Kai kurios smulkios detalės gali būti atliekamos žymiai geriau. Pirmiausia, kai kurie žaidėjai gali geriau sudirbti gynyboje. Su protingomis pražangomis galime išspręsti kai kurias situacijas, kur vėluojame. Pirmoje pusėje leidome kartoti nedovanotinus pigius taškus ir nuo jų labai skauda.

Žinome, kad Panevėžys įeis į kitas rungtynes kitoks, bet mes tą suprantame. Važiuojame kaip į gyvenk-mirk mačą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius