Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 22

„Lietkabeliui“ atkirtęs R.Kurtinaitis į Prienus siūlo atvežti Kardashian

Rimas Kurtinaitis – linksmas. Ne tik dėl to, kad artėjančių švenčių proga gavo dovanų nuo klubo. Pastaruoju metu „Lietuvos rytas“ demonstruoja gražų krepšinį ir sėkmingai kelia žaidimo kokybę, kurią dar kartą pademonstruoti galės prieš pat Kūčias.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeštadienį „Lietuvos rytas“ vyks į Panevėžį, kur praėjusiais metais išgyveno ne pačius geriausius laikus ir krito LKL pusfinalyje. Ne pats smagiausias vakaras buvo ir pirmose tarpusavio rungtynėse „Siemens“ arenoje, kur vilniečiai krito 81:97.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

Tiesa, šįkart visi koziriai – R.Kurtinaičio rankovėje, mat Artūrą Štalbergą atleidęs „Lietkabelis“ yra duobėje ir LKL jau patyrė 4 pralaimėjimus iš eilės.

Nors sostinės ekipos treneris nenorėjo sakyti, kad būsimi varžovai yra ne pačios geriausios kondicijos, tačiau tai – gan akivaizdu.

„Lietkabelis“ dabar nebežaidžia... Nenorėčiau sakyti, kad nebežaidžia taip gerai, bet jie turi rezervų, žaidžia su geromis komandomis Europos taurėje kaip lygūs su lygiais ir jas nugali“, – pagarbiai kalbėjo R.Kurtinaitis.

Ne taip džentelmeniškai prieš susitikimą elgėsi „Lietkabelis“. Klubas socialiniame tinkle parašė, kad šeštadienį laukia rungtynės su Vilniaus-Klaipėdos komanda. Žinoma, panevėžiečiai galvoje turėjo neseniai iš „Neptūno“ į „Lietuvos rytą“ persikėlusius Arną Butkevičių ir Mindaugą Girdžiūną.

Lietkabelio nuotr./Rungtynių anonsas
Lietkabelio nuotr./Rungtynių anonsas

Į Panevėžį R.Kurtinaitis vyks su pasikeitusia kariauna. Nuomos pagrindais į Kėdainių „Nevėžį“ išvyks Margiris Normantas. R.Kurtinaitis atskleidė, kad jaunuoju žaidėju domėjosi ir kiti LKL klubai. Vienas iš jų – skandalinguosius brolius Ballus pasikvietęs Prienų-Birštono „Vytautas“.

Tačiau treneris, išgirdęs apie galimybę išleisti savo sistemos auklėtinį į realybės šou primenančius Prienus, juokavo: „Nėra vietos. „Vytautui“ galim pasiūlyt Kardashian dabar.“

– Pirmąsias tarpusavio rungtynes pralaimėjote skaudžiai. Kas turi būti kitaip padaryta šįkart? – žurnalistai paklausė Rimo Kurtinaičio.

– Mes priešsezonį pradėjom neblogai, su intencija, kad taip ir važiuosim, bet sezono pradžia parodė, kad turim daug problemų su greičiais, pataikymu. Skaudžiai pralaimėjome namuose, bet dabar mes kitokia komanda, labiau disciplinuota, suprantam, ką žaidžiam, dabar ne tik noras aikštelėj dominuoja, bet ir taktikos. Esame pasiruošę kautis, bet žinom, kad lengva nebus. Kad ir kokioje situacijoje būtų „Lietkabelis“, namuose jie žaidžia gerai, turi patyrusius žaidėjus.

– Abi komandos yra pasikeitusios: „Lietuvos rytas“ dabar demonstruoja gerą krepšinį, „Lietkabelis“ yra kitokioje situacijoje. Galima sakyti, kad šios rungtynės bus visai kitokios?

– Iš dalies – taip, bet susitinka komandos ir turi viską įrodyti. „Lietkabelis“ dabar nebežaidžia... Nenorėčiau sakyti, kad nebežaidžia taip gerai, bet jie turi rezervų, žaidžia su geromis komandomis Europos taurėje kaip lygūs su lygiais ir jas nugali. Žiūrime į save, šiuo metu neblogai žaidžiame, tikiuosi, kad taip bus ir toliau.

Alfredo Pliadžio nuotr./Adas Juškevičius
Alfredo Pliadžio nuotr./Adas Juškevičius

– „Lietkabelio“ nei žaidimas, nei rezultatai nebuvo prasti. Ar jūsų nenustebino, kad Artūro Štalbergo nebėra komandoje?

– Na, nenorėčiau į kitų komandų problemas lįsti, jiems buvo geriau matyti, kas ko nori. Klubų vadovams pastaraisiais metais trūksta kantrybės, jie nori rezultatų čia ir dabar. Panevėžio klubo vadovybė supranta, ką daro.

– „Lietkabelis“ pasiskelbė, kad šeštadienį žais su Vilniaus-Klaipėdos komanda. Ką apie tai manote?

– Nieko nemanau (juokiasi). Pas mus yra ir iš Šiaulių žaidėjų, ir iš Kauno, tai čia jie gali sakyti, ką nori. Nemanau, kad Lietuva – tokia šalis, kur dominuoja kažkokie miestai ar kaimeliai. Mūsų yra du su puse milijono. Viską, ko nepaima „Žalgiris“, turi surinkti „Lietuvos rytas“.

– Pranešta, kad Margiris Normantas kelsis į Kėdainius. Kaip tai vertinate? Ar palaiminote tokį sprendimą?

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Margiris Normantas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Margiris Normantas

– Taip, palaiminau. Galvojome gal porą savaičių. Buvo nemažai klubų, kurie jo norėjo: buvo „Vytautas“, buvo ir „Dzūkija“. Aš norėjau, kad jis liktų, mes nusiųsdavome jį pažaisti į Nacionalinę krepšinio lygą, jis ten dominuodavo. Mūsų komandoje jam yra kiek per anksti.

Juolab, kad dabar turime pilną komandą žaidėjų, man gaila jį laikyti ant suolo. Matot, kokie mūsų uždaviniai, mes neturime teisės pralaimėti ir daryti klaidas. Jis turėtų žaisti aukštame lygyje, jam ši praktika turėtų duoti naudos. Žaidimo laikas priklausys nuo jo. Negalime pasakyti treneriui, kad duotų jam minučių, o komanda pralaiminės. Margiris yra mūsų sistemoje, aš matau jį kaip vieną iš „Lietuvos ryto“ narių ateity.

– Sakot, kad priklausys nuo jo paties, bet tikriausiai derybose buvo kalbama apie tai, kad M.Normantas gautų žaidimo laiko?

– Taip, vakar kalbėjau su Ramūnu Cvirka, jis suprato, ko aš noriu. Aš turiu suprasti ir jį. Jei jis žais tik taip, kad Margiris žaistų, ir pralaiminės, tada treneris turės problemų.

– Sakėt, kad „Vytautas“ domėjosi, gal reikėjo ten išleisti? Būtų su Ballais pažaidęs...

– Nėra vietos. „Vytautui“ galim pasiūlyt Kardashian dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius