-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 05

„Lietuvos rytas“ ar „Žalgiris“: už ką jūs, prezidente, šoumene ir čempione?

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ susirėmimas Lietuvos krepšinio lygoje visada ypatingas ne tik krepšininkams, bet ir jų sirgaliams. Abiejų komandų stovyklose yra garsių veidų ir vardų.
Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes
Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes / 15min nuotr.

Nuo prezidentų iki futbolininkų ar plaukikų. Kiekvienas turi savo favoritą per elitinių Lietuvos krepšinio komandų dvikovą, kaskart prikaustančią tūkstančių lietuvių dėmesį arenoje ir prie televizoriaus ekranų.

Ir šio sekmadienio mūšis „Siemens“ arenoje nebus kitoks, nepaisant, jog čempionato lyderiai „Žalgirio“ krepšininkai (19–2) pastaruoju metu atrodo galva pranašesni už traumų ir ligų kankinamą „Lietuvos rytą“ (15–6).

Treneriams, žaidėjams, taip pat ir sirgaliams tai vis tiek principinis mūšis, per kurį atmosfera arenoje būna tarsi įelektrinta, o emocijos prasiveržia pro kraštus. Tokios rungtynėms neabejingi net ir mažiau besidomintieji krepšiniu, nekalbant apie tuos, kurie dažnai serga arenose.

24sek šįkart atkreipė dėmesį į garsiausius abiejų komandų aistruolius ir galimas jų favoritų pasirinkimo priežastis.

Prezidentė – tik Kaune, o premjerai?

2005 metų balandžio 19 dieną, kai Šarlerua mieste „Lietuvos rytas“ iškovojo pirmąjį savo tarptautinį trofėjų – ULEB taurę – tarp vilniečių sirgalių buvo ir tuomet Europos komisare Briuselyje dirbusi Dalia Grybauskaitė.

Tačiau dabar išvysti šalies prezidentę „Lietuvos ryto“ varžybose Vilniuje būtų taip pat netikėta, kaip ir Vilniaus klubo prezidentą Gedvydą Vainauską – su „Žalgirio“ šaliku.

D.Grybauskaitės su G.Vainausku santykių kelyje jau seniai perbėgo tuzinas juodų kačių. „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas nuolat ieško progų įgelti prezidentei ir dažnai tai darė pasitelkęs laidų vedėją Rūtą Janutienę ir kitus savo valdomos žiniasklaidos kanalus.

Valdas Adamkus rodė palankumą abiem didžiausiems krepšinio klubams, o D.Grybauskaitė savo simpatijų signalus akivaizdžiai siunčia „Žalgiriui“, kurio arenoje Kaune lankėsi ne kartą, skirtingai nei Vilniaus klubo.

15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. D.Grybauskaitė ir buvęs „Žalgirio“ savininkas V.Romanovas,
15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. D.Grybauskaitė ir buvęs „Žalgirio“ savininkas V.Romanovas,

Bet „Lietuvos ryto“ sirgalių gretos irgi turi politinės jėgos.

2012–2016 metais Lietuvos ministro pirmininko pareigas ėjęs Algirdas Butkevičius – ypač dažnas svečias „Siemens“ ir „Lietuvos ryto“ arenose.

Buvęs premjeras neabejingas krepšiniui ir yra buvęs Lietuvos moterų krepšinio lygos prezidentu. Bet jo ištikimybė „Lietuvos rytui“ turėdavo ir šiokios tokios naudos.

„Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupėje pastaraisiais metais apie A.Butkevičių ir socialdemokratus buvo rašoma pagal posakį „gerai arba nieko“, o LSDP oponentams kliūdavo panašiai, kiek nuo Tomo Pačėso velnių gauna klaidą aikštėje padaręs „Lietuvos ryto“ žaidėjas.

Nauda buvo abipusė, nes socialdemokratų vairuojami „Lietuvos geležinkeliai“ dosniai rėmė Vilniaus komandą. Prieš įlėkdama į skandalų audrą praėjusių metų rudenį ši valstybinė įmonė patvirtino 300 tūkst. eurų metinę paramą „Lietuvos ryto“ ekipai.

15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. A.Butkevičius su žmona dažnai lankosi „Lietuvos ryto“ arenoje.
15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. A.Butkevičius su žmona dažnai lankosi „Lietuvos ryto“ arenoje.

Ir po Seimo rinkimų, kai A.Butkevičius neteko ministro pirmininko ir LSDP pirmininko postų, politikas matomas pirmoje „Siemens“ arenos eilėje prie pat aikštės.

Kitaip nei dabartinis šalies premjeras Saulius Skvernelis, kuris dažniau pastebimas „Žalgirio“ arenoje. Kaune gimęs politikas ten buvo ir per pastarąsias „Žalgirio“ Eurolygos rungtynes, kai ketvirtadienį LKL čempionai savo aikštėje 89:85 pranoko „Barcelona“ klubą.

Kauno meras – „Lietuvos ryto“ ložėje

Normalu, kad meras palaiko savo miesto komandą. Šis dėsnis turi patvirtinimų.

Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas pastaraisiais metais visada būdavo teigiamas herojus „Lietuvos ryto“ puslapiuose nepaisant augančių miesto skolų ir laukiamas svečias sostinės krepšinio tribūnose.

Vadovaujant A.Zuokui smarkiai išaugo Vilniaus savivaldybės finansinė parama „Lietuvos ryto“ komandai. Kita vertus, ji buvo išlaikyta ir valdžią mieste perėmus Remigijui Šimašiui – šią savaitę buvo patvirtinta, jog Vilniaus savivaldybė šiais metais skirs 1,158 mln. eurų – tai sudarys apie pusę „Lietuvos ryto“ komandos biudžeto.

Geriau už R.Šimašių krepšinį išmano jo pavaduotojas Linas Kvedaravičius – buvęs puikus Vilniaus „Sakalų“ snaiperis, dabar Vilniaus vicemeras, kuris dažnai užsuka į „Lietuvos ryto“ rungtynes ir stebi jas VIP ložėje.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kurio vadovaujama savivaldybė „Žalgiriui“ skiria 2 mln. eurų šį sezoną (visas klubo biudžetas 8,4 mln. eurų), taip pat lankosi žaliai baltų arenoje.

Buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas buvo pastebėtas ne tik su „Žalgirio“ šaliku Kauno arenoje, bet ir „Lietuvos ryto“ išskirtinių svečių ložėje. O tai jau paradoksas, nes A.Kupčinskas yra ne tik kaunietis, bet ir „Tėvynės sąjungos“ partijos narys.

15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. A.Kupčinsas ir A.Zuokas „Lietuvos ryto“ ložėje.
Scanpix nuotr./Garsūs žmonės „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynėse. A.Kupčinskas ir A.Zuokas „Lietuvos ryto“ ložėje.

„Lietuvos ryto“ VIP ložėje pastaraisiais metais greta klubo vadovų ir komandą remiančių verslininkų galima pamatyti ir daugiau politikų – buvusį šalies premjerą socialdemokratą Gediminą Kirkilą ir dar vieną buvusį ministrą pirmininką, partijas vis keičiantį Gediminą Vagnorių, buvusį Valstybės saugumo departamento vadovą Mečį Laurinkų, buvusį Seimo pirmininką Vydą Gedvilą.

Humoristai ginčijasi, bet nesipyksta

Jei politikų simpatijos krepšinio klubams kartais sutampa su tam tikrais išskaičiavimais, kitų specialybių žmonės gali rinktis laisvai.

Iš Žemaitijos kilęs populiarus televizijos ir radijo laidų bei renginių vedėjas Mindaugas Stasiulis yra užkietėjęs „Žalgirio“ aistruolis.

Nors gyvena Vilniuje, jis nekart drauge su naujuoju „Teleloto“ vedėju Gintu Vaičekausku važiavo į Kauną stebėti „Žalgirio“ rungtynių.

15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. M.Stasiulis palaiko „Žalgirį“.
15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. M.Stasiulis palaiko „Žalgirį“.

Pastaraisiais metais vienu populiariausių TV veidų tapęs Mantas Stonkus yra kilęs iš Plungės ir kažkada palaikė šio Žemaitijos miesto „Olimpo“ ekipą, bet dabar jis irgi prisiekęs „Žalgirio“ aistruolis.

M.Stonkus dažnai ryši žalią „Žalgirio“ šaliką ir iš tribūnų rėkia ant teisėjų garsiau už Šarūną Jasikevičių, kaip buvo ir praėjusį ketvirtadienio vakarą rungtynėse su „Barcelona“.

15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. Mantas Stonkus palaiko „Žalgirį“.
15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. Mantas Stonkus palaiko „Žalgirį“.

„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ tampa dažna pokalbių, o kartais ir žinomų šalies humoristų ginčų tema. M.Stonkus turi ne vieną oponentą.

TV laidų vedėjai Justinas Jankevičius ir Paulius Ambrazevičius neslepia simpatijų „Lietuvos ryto“ komandai.

„Mes dažnai diskutuojame apie krepšinį, bet niekada nesipykstame, – sakė P.Ambrazevičius. – Buvo laikai, kai rimtai pasišpilkuodavome. Aš turėdavau ką pasakyti po tų retų „Lietuvos ryto“ pergalių prieš „Žalgirį“.

Tačiau abu norime, kad mūsų klubams sektųsi Europoje. Nejaučiame jokios neapykantos varžovams, todėl dažnai kalbamės, ko trūksta „Žalgiriui“, kad patektų tarp aštuonių geriausių Eurolygoje, o „Lietuvos rytui“ – Europos taurės turnyre“.

15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. J.Jankevičius palaiko „Lietuvos rytą“.
15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. J.Jankevičius palaiko „Lietuvos rytą“.

Liepalotuose, Šakių rajone gimęs P.Ambrazevičius anksčiau pats palaikydavo „Žalgirį“, kai klubas skynė titulus Europoje 1998 ir 1999 metais. Bet paskui humoristo simpatijos persikėlė į „Lietuvos ryto“ pusę.

„Sunku net pasakyti kodėl, – susimąstė P.Ambrazevičius. – Prasidėjo turbūt tada, kai Šarūnas Jasikevičius užsivilko „Lietuvos ryto“ aprangą (1998-1999 m. sezoną) – jis man labai patiko kaip žaidėjas. Po to į „Lietuvos rytą“ atėjo Robertas Javtokas, Ramūnas Šiškauskas, Arvydas Macijauskas – visi mano mėgstamiausi krepšininkai tuo metu žaidė „Lietuvos ryte“. Nuo tada visada palaikau Vilniaus komandą. Taip bus ir šį sekmadienį „Siemens“ arenoje“.

15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. P.Ambrazevičius palaiko „Lietuvos rytą“.
15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. P.Ambrazevičius palaiko „Lietuvos rytą“.

Kaunietis palaiko Vilniaus komandą

„Lietuvos rytą“ palaiko ir daugiau žinomų visuomenės veikėjų.

Edmundas Jakilaitis savęs nevadina krepšinio ekspertu, bet iš Kauno kilusiam žurnalistui žaidimas oranžiniu kamuoliu labiausiai asocijuojasi su „Lietuvos rytu“.

15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. Kaunietis E.Jakilaitis palaiko „Lietuvos rytą“.
15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. Kaunietis E.Jakilaitis palaiko „Lietuvos rytą“.

„Esu kaunietis, bet jau persivertė metai, kai Vilniuje gyvenu ilgiau, – portalui basketnews.lt yra sakęs LRT laidų vedėjas E.Jakilaitis, prieš tai vadovavęs „Lietuvos ryto“ televizijai. – Aišku, kai „Lietuvos rytas“ žaidžia su „Žalgiriu“, mano jausmai būna dvejopi, tačiau aš gyvenu sostinėje, čia yra ir ši komanda, todėl neabejotinai už ją sergu ir stengiuosi nepraleisti namų rungtynių“.

15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. E.Užaitė ir L.Ryškus.
15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. E.Užaitė ir L.Ryškus.

Už Vilniaus komandą emocingai iš pirmosios eilės dažnai serga ir dabartinis „Lietuvos ryto“ televizijos vadovas Linas Ryškus, į krepšinio rungtynes kartais ateinantis su žmona Edita Užaite, kuri veda laidas „Lietuvos ryto“ televizijoje.

Plaukikė – už Kauną, futbolininkas – už Vilnių

Net ir kitų sporto šakų žvaigždės domisi krepšiniu.

Olimpinė plaukimo čempionė Rūta Meilutytė, praėjusių metų pabaigoje iš Plimuto (Anglija) sugrįžusi į Lietuvą, stebėjo „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovą lapkritį, kai Kauno klubas įveikė vilniečius 84:68.

Su broliu rungtynes žiūrėjusi R.Meilutytė aiškiai leido suprasti, kurią komandą palaiko labiau – plaukikė buvo užsimaukšlinusi „Žalgirio“ kepurėlę.

„Esu „Žalgirio“ sirgalė, – „Žalgirio TV“ pripažino R.Meilutytė, vaikystėje Kaune pati penkerius metus lankiusi krepšinį iki kojos lūžio, po kurio perėjo į plaukimą.

15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. Rūta Meilutytė palaiko „Žalgirį“.
15min nuotr./Garsūs žmonės per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes. Rūta Meilutytė palaiko „Žalgirį“.

„Žalgirio“ arenoje dažniau nei „Lietuvos ryto“ lankosi ir Deividas Šemberas.

Eurolygoje palaikau „Žalgirį“, o per Lietuvos čempionatą – „Lietuvos rytą

Bet šis buvęs vienas geriausių mūsų šalies rinktinės futbolininkų, dabar Lietuvos futbolo A lygos prezidentas, yra tikras vilnietis, todėl per „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ kovą D.Šembero širdis stipriau plaka už gimtojo miesto komandą. „Turiu daug draugų Kaune, pažįstu kai kuriuos „Žalgirio“ krepšininkus, todėl man patinka stebėti Eurolygos varžybas – ten žaidžiamas aukščiausio lygio krepšinis, kuriuo žaviuosi.

Eurolygoje palaikau „Žalgirį“, o per Lietuvos čempionatą – „Lietuvos rytą“, nes esu vilnietis. Ir šį sekmadienį palaikysiu „Lietuvos rytą“, nors suprantu, kad jam laimėti bus labai sunku – „Žalgiris“ šiuo metu yra stipresnė komanda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius