2017 07 13

Atgimstančiame „Lietuvos ryte“ – klausimų daugiau nei atsakymų

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda ketvirtadienį pristatė tris naujus dalininkus, tarp jų ir Liną Kleizą. Bet liko daug paslapčių, ypač kalbant apie likusias klubo skolas ir konkretų dalininkų indėlį.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jei „Lietuvos rytas“ žaistų viešųjų ryšių varžybose, Vilniaus komanda tikrai būtų tarp favoričių.

Ketvirtadienį sostinės klubo naujieji šeimininkai, pakeitę buvusį klubą savininką Gedvydą Vainauską, pristatė praplėstą klubo dalininkų sąrašą.

Kaip ir anksčiau, trimis pagrindiniais dalininkais liko Vilniaus savivaldybė, naujasis klubo prezidentas Europos parlamentaras verslininkas Antanas Guoga ir verslininkas Darius Gudelis, kuris yra ir „Lietuvos ryto“ klubo direktorius.

Ketvirtadienį į dalininkių struktūrą įsijungė Linas Kleiza, kuriam dalį perleido Antanas Guoga. Į dalininkų struktūrą taip pat jungiasi „Perlas“ (VšĮ „Krepšinio klubas Perlas“). Mes keičiamės ir tampame dalininkais Vilniaus „Perlo“ komandoje – to nebuvo anksčiau.

O aš savo dalį perleidžiu ir „Norvelitai“, kuri irgi tampa klubo dalininke“, – sakė D.Gudelis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./D.Gudelis, R.Šimašius, L.Kleiza ir A.Guoga.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./D.Gudelis, R.Šimašius, L.Kleiza ir A.Guoga.

„Mes atviri, jei atsiras dar žmonių, kurie nori tapti dalininkais, mes visus priimame, prašome kreiptis“, – pridūrė A.Guoga.

Tačiau, paklaustas kokiomis konkrečiai dalimis naujieji dalininkai prisideda prie klubo investicijų, A.Guoga nebuvo konkretus.

„Turime padėkoti. Pavyzdžiui, „Norvelita“ remia Vilniaus krepšinį daug metų, „Norfa“ remia daug metų. Įsipareigojimų remti komandą nėra, turėsime naujų rėmėjų, deramės su tarptautinėmis kompanijomis, susidomėjimas Vilniaus krepšiniu yra didelis. Greitai turėsime daug gerų žinių“, – atsakė verslininkas.

Jis nenorėjo pasakyti, kiek pats investavo į klubą, kurio skolos anksčiau buvo įvardijęs 3,4 mln. eurų. Tai pat nėra aišku, ar investicijos yra A.Guogos, ar jo įmonių.

„Dar sunku paskaičiuoti, bet mano indėlis yra maksimalus, kad sugrįžtų pasitikėjimas, kad ateitų nauji rėmėjai.

Man svarbiausia bus, kad atgautume pasitikėjimą. Nes kvaili žmonės gali mesti daug milijonų, kurie sudegs. Mes norime atkurti gerą valdymą, pasitikėjimą ir tada sugrąžinti į Vilnių norą laimėti, – kalbėjo A.Guoga. – Aš jau įdėjau nemažai pinigų, turbūt daugiau nei kuris kitas, atėjęs į komandą pastaruoju etapu. Ir toliau dėsiu pinigus, pagal savo galimybes.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga

A.Guoga pranešė gerą žinią, kad šiuo metu klubas yra grąžinęs skolas visiems krepšininkams. Tačiau nežinia, kiek žaidėjų buvo skolingas „Lietuvos rytas“, kokio dydžio buvo įsiskolinimai.

„Visi žaidėjai yra laimingi būdami Vilniaus krepšinio struktūroje. Kam buvo skolų, tam sumokėjome“, – sakė politikas.

Nežinia ir kokio dydžio skola liko ne žaidėjams, o kreditoriams – asmenims ar įmonėms.

Spaudos konferencija savivaldybėje ties šiuo klausimu buvo nutraukta, lyg per lietingą dieną sostinėje būtų norima kalbėti tik apie saulę.

„Artimiausiu metu kviesime įsigyti abonementus naujam sezonui, jie tikrai bus gerokai pigesni“, – kalbėjo Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Arenos varžytinės buvo sustabdytos. Teismas priėmė sprendimą, tikimės kitą savaitę susiderėti ir sudaryti taikos sutartį, kuri derinama su mūsų advokatais“, – apie buvusių komandų vadovų problemas dėl įkeistos „Lietuvos ryto“ arenas kalbėjo A.Guoga.

R.Šimašiaus teigimu, netrukus bus formuojama nauja klubo valdyba, į kurią, be dalininkų, turėtų patekti ir sirgalių atstovų – tik reikės sugalvoti, kaip jis bus renkamas.

„Lietuvos rytas“ taip pat žada kviesti buvusius klubo žaidėjus į tribūnas, o atviresnį ryšį su visuomene turėtų užtikrinti sustiprėjusi klubo rinkodaros komanda.

Naujasis klubo viceprezidentas ir dalininkas Linas Kleiza turėtų būti ir sporto direktoriumi, kurio rūpestis bus prižiūrėti visą trijų aukštų klubo piramidę: LKL žaidžiančio „Lietuvos ryto“, NKL rungtyniaujančio „Perlo“ ir RKL kovojančio „Lietuvos ryto-2“ krepšininkus.

„Mums labai skaudu, kad mūsų jaunimas išvažiuoja žaisti krepšinio į užsienį ir ten būna sugadintas. Man skaudu, Linui skaudu, mes norime, kad agentai nebetemptų jų į užsienį, o temptų jaunimą į Vilnių“, – kalbėjo A.Guoga.

„Lietuvos ryto“ prezidentas dar kartą pabrėžė – klubo tikslas turėti komandą, kuria Vilnius didžiuotųsi, kuri konkuruotų su Kaunu ir laimėtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius