-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 02 05 /19:18

„Lietuvos rytui“ šį sezoną „Žalgiris“ neįveikiamas: kauniečių tritaškiai užliejo Vilnių

Trečias kartas iš trijų galimų. LKL čempionai ir sezono lyderiai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečioje tarpusavio dvikovoje šį sezoną įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ – 79:72 (17:12, 19:23, 20:19, 23:18). Kauniečiai taikliau metė tritaškius ir surado žaidėjus, pridėjusius daug energijos nuo atsarginių suolelio.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniečiai pirmieji pelnė taškus šiose rungtynėse, tačiau priekyje nebebuvo iki pat trečiojo kėlinio vidurio. Nors dar iki pertraukos „Lietuvos rytas“ sugebėjo išlyginti žaidimą ir beveik pavyti varžovus, o trečiajame ketvirtyje žaidimas klostėsi visiškai lygiai, „Žalgiris“ atrado daugiau rezervų.

Antroje mačo pusėje Brockas Motumas pataikė tris tritaškius, o Renaldas Seibutis trečiojo kėlinio pabaigoje pradėjo asmeninį pasirodymą ir per lemiamas 13 mačo minučių surinko 12 taškų.

Nesisekė vilniečiams apsiginti nuo „Žalgirio“ tritaškių. Kevinas Pangosas, kaip ir B.Motumas, pataikė tris, Edgaras Ulanovas įmetė du. Daugybę kartų kauniečiai iš toli atakavo laisvi. Iš viso „Žalgiris“ pataikė 48 proc. tolimų metimų (11/23), o „Lietuvos rytas“ – tik 25 proc. (5/20).

VIDEO: A.Milaknis: „Principinės kovos tarp Kauno ir Vilniaus žaidėjų niekada nepraras savo atspalvio“

„Lietuvos ryto“ gretose pirmas rungtynes po traumų sužaidė Deividas Gailius ir Artūras Gudaitis. Pirmasis žaidė tik pora minučių, o buvęs kauniečių „centras“ tapo vienu esminių faktorių kovojant su LKL lyderiais. A.Gudaitis ir Drew Gordonas priminė, kokia galinga jėga jie yra po krepšiais.

„Žalgiriui“ tai buvo trečioji pergalė prieš Vilniaus ekipą: spalio 8 dieną Vilniuje kauniečiai laimėjo 74:66, o lapkričio 27-ąją namuose nugalėjo 84:68. Vienintele „Žalgirį“ įveikusia komanda LKL čempionate ir toliau lieka Panevėžio „Lietkabelis“.

„Lietuvos rytas“: D.Loganas 18 (3/9 trit., 5 rez. perd.), A.Jomantas 12 (5/6 dvit., 6 atk. kam.), A.Gudaitis 11 (2/6 dvit., 7/10 baud., 6 išprov. praž.), D.Gordonas 10 (10 atk. kam.).

„Žalgiris“: B.Motumas (3/4 trit.) ir K.Pangosas (3/8 trit.) po 13, P.Jankūnas (5/11 dvit.) ir R.Seibutis (4/4 dvit.) po 12, E.Ulanovas (2/2 trit.) 10.

Ketvirtasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“

40 min. A.Milaknis paskutinę minutę pradėjo pataikydamas dvi baudas iš trijų (77:71), o D.Loganas pametė kamuolį likus 33 sek.

R.Seibutį užspaudę vilniečiai perėmė kamuolį ir iškart išprovokavo pražangą, tačiau L.Kisielius pataikė tik kartą. Sezono mačą sužaidusio R.Seibučio ranka nesudrebėjo.

39 min. Prasidėjus priešpaskutinei minutei vilniečiai priartėjo iki 69:73. Į dar du B.Motumo taškus iškart atsakė L.Kisielius.

38 min. P.Jankūno efektas – „Žalgirio“ kapitonas dviejose atakose iš eilės pataikė firminius metimus iš vidutinio nuotolio – 73:65.

36 min. A.Gudaitis tęsė sėkmingą pasirodymą agresyviu žaidimu. Po dar dviejų „centro“ baudų dvitaškiu atsakė antrosios dalies atradimu tapęs B.Motumas – 69:62.

34 min. A.Gudaitis pataikė tik vieną baudą, o K.Pangosas įmetė jau eilinį tritaškį. Gynėjas ir vėl metė laisvas – 67:59.

33 min. Dar viena vilniečių klaida ginantis ties perimetru kainavo trečiąjį B.Motumo tritaškį – 64:58.

32 min. „Žalgiris“ jau dabar liko be penktąją pražangą gavusio L.Lekavičiaus. Prieš šią pražangą B.Motumas tritaškiu padidino svečių pranašumą iki 61:57.

Lino Žemgulio nuotr./Renaldas Seibutis
Lino Žemgulio nuotr./Renaldas Seibutis

Trečiasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 54:56 (12:17, 23:19, 19:20)

30 min. B.Motumas pasinaudojo gynybos klaida ir laisvas įmetė tritaškį. Paskutinis D.Logano metimas aidint sirenai nebuvo taiklus ir kauniečiai pirmavo 56:54.

29 min. R.Seibutis vienas pats surinko 6 iš eilės taškus, bet C.Hannah smeigė tritaškį – 54:53.

28 min. Sėkmingą seriją sužaidė vilniečiai, po ilgesnės pertraukos išlyginę rezultatą, o netrukus A.Jomantas vėl jį persvėrė – 49:47.

26 min. Žaidimas klostėsi taškas į tašką – komandos tai keitėsi taikliais metimais, tai netiksliomis atakomis. Pranašumą išlaikė „Žalgiris“ – 47:44.

22 min. A.Lapeta buvo trumpam persvėręs rezultatą, tačiau K.Pangosas smeigė antrąjį savo tritaškį – 41:37.

VIDEO: Antanas Kavaliauskas: „Mūsų kovingumas vėl nugalėjo“

Antrasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 35:36 (12:17, 23:19)

20 min. R.Giedraitis perėmė kamuolį ir D.Gordonas pirmą kartą nuo pačios mačo pradžios persvėrė rezultatą – 35:34. L.Lekavičius prieš pertrauką dvitaškiu grąžino minimalų pranašumą „Žalgiriui“.

19 min. Vilniečiai pagavo gerą bangą. C.Fisheris sumetė baudas, P.Jankūnas nepataikė lengvo metimo ir kamuolį puolime atkovojęs D.Gordonas sumažino skirtumą iki taško – 33:34.

18 min. R.Seibutis gražiai prasiveržė po krepšiu, o gynyboje darė viską, tačiau D.Loganas pataikė sudėtingą tritaškį per gynėjo rankas – 29:34.

16 min. Prabilo „Lietuvos ryto“ lyderis D.Loganas. Amerikietis pataikė antrąjį tritaškį, o netrukus fantastiniu prasiveržimu įmetė iš po krepšio – 22:28.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ mūšis Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ mūšis Vilniuje

14 min. Trečias iš eilės „Žalgirio“ tritaškis pasiekė tikslą. Jį pataikė A.Milaknis – 26:15.

12 min. Su treneriu pasitarę kauniečiai smogė dviem tritaškiais – pataikė L.Lekavičius ir A.Milaknis.

11 min. D.Gailius pataikė tik vieną baudos metimą, tačiau A.Gudaičio dvitaškis pratęsė sėkmingą vilniečių seriją iki 10:0 (15:17). Š.Jasikevičius prašė minutės pertraukėlės.

Pirmasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 12:17

10 min. Baigiantis ketvirčiui vilniečiai pristabdė svečius, o A.Gudaičio ir C.Fisherio baudų metimai sumažino skirtumą iki 5 taškų – 12:17.

8 min. R.Giedraitis gražia verpste išprovokavo pražangą, tačiau į vieną taiklią baudą antru savo tritaškiu atsakė E.Ulanovas. Iš toli pataikė ir D.Loganas – 8:17.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

7 min. Ilgokai krepšinio nežaidęs A.Gudaitis po traumos sugrįžo į aikštę. Pražangą išprovokavęs P.Jankūnas baudų metimais svečiams suteikė jau dviženklę persvarą – 14:4.

6 min. Vilniečiai kelis sykius paliko laisvą K.Pangosą ties tritaškiu ir trečiuoju bandymu kanadietis pagaliau pataikė – 10:4.

4 min. E.Ulanovas žaisdamas nugara į krepšį pataikė dvitaškį, o po to P.Jankūnas išvedė puolėją laisvą ties tritaškiu kampe ir kauniečiai išsiveržė į priekį – 7:4.

2 min. A.Jomantas metimu iš vidutinio nuotolio pelnė pirmuosius rungtynių taškus. Netrukus puolėjas po krepšiu nugara apžaidė E.Ulanovą ir pridėjo dar du taškus.

Starto penketai:
„Lietuvos rytas“:
D.Gordonas, A.Jomantas, A.Lapeta, D.Loganas, C.Hannah.
„Žalgiris“: L.Westermanas, K.Pangosas, P.Jankūnas, A.Lima, E.Ulanovas.

Prognozė
Prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius