Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 22

Lukas Lekavičius – apie galimybę likti „Žalgiryje“ ir Šarūno Jasikevičiaus patarimą

Lukas Lekavičius beveik nepastebėtas prasliūkino pro žurnalistus užsimaukšlinęs juodą beisbolo kepuraitę su Vyčiu. Nedidukas 180 cm ūgio krepšininkas niekada nesielgdavo iššaukiančiai. Bet už jį šią vasarą visu balsu šaukė naujas kontraktas. L.Lekavičius tapo didžiausio vasaros perėjimo herojumi – Kauno „Žalgirio“ aprangą persivilko į artimą žalią, šešiskart Eurolygos čempiono Atėnų „Panathinaikos“. Nors situacija galėjo pakrypti ir visai kita linkme.
Lukas Lekavičius
Lietuvos rinktinės krepšininkai susirinko į pirmąją stovyklą Palangoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į Lietuvos rinktinės stovyklą atvykęs Lukas Lekavičius dar nesijaučia kaip legionierius. Tačiau prie naujo statuso jį greitai pripratins komandos draugai, buvusiam žalgiriečiui „Vanagupėje“ iškart paleidę keletą šmaikščių replikų.

Apie naują komandą jam primena ir socialiniuose tinkluose superaktyvūs „Panathinaikos“ sirgaliai, vis siunčiantys 23-ejų įžaidėjui sveikinimo žinutes. Tarp sveikinimų tapus PAO šeimos nariu, skrieja ir prašymai nekęsti Pirėjo „Olympiakos“.

„Fanai nori, kad nemylėčiau olympiakoso, nekęsčiau jų, – šypsojosi L.Lekavičius. – Laukiu tų dvikovų. Bus įdomu.

Kol esu čia, Lietuvoje, stengiuosi apie tai negalvoti. Bet esu pasiruošęs šitam iššūkiui.“

Lukas Lekavičius atvyko į Atėnus
Lukas Lekavičius atvyko į Atėnus

Porą dienų dėl medicininės patikros Atėnuose spėjęs praleisti gynėjas iš naujų bendražygių pažįsta tik Ianą Vougiouką, kuris 2015-2016 metų sezoną žaidė „Žalgiryje“.

Su visais kitais jis dar spės susipažinti. Kaip ir apsiprasti su visiškai svetima aplinka.

Kaune jis buvo tiesiog Lukas – mažasis „Žalgirio“ sirgalių herojus. „Panathinaikos“ sirgalių meilę dar reikės užsitarnauti efektyviu žaidimu. Prie liepsnojančio atsarginių suolo priešo teritorijoje. Pro ausis praūžiant petardų švilpimui. Girdint grasinimus susidoroti.

Pascualis perspėjo, kad pirmieji metai bus sunkūs, bet jis nori man padėti.

„Žinau, kad bus sunku. Reikės iš naujo nusipelnyti sirgalių meilę. Bet viskas priklausys nuo manęs. Jei žaisiu gerai, viskas bus gerai ir visi mylės. Jei blogai... Visur taip.

Bus sunku, bet manau, kad viskas bus gerai“, – 24sek pirmąją rinktinės stovyklos dieną pasakojo L.Lekavičius.

Buvęs žalgirietis – patikimose rankose. Xavi Pascualis jau trejus metus stebėjo L.Lekavičiaus žaidimą, todėl yra pasirengęs kantriai įlieti naujoką į „Panathinaikos“ žaidimą ir pakelti į kitą lygį.

„Mūsų pokalbis nebuvo ilgas, bet treneris sakė, kad stebi mane trejus metus ir jam patiko mano žaidimas, – nelauktą pokalbį su vienu geriausių Europos specialistų prisiminė L.Lekavičius. – Jis sakė, kad nori padėti man žengti į priekį. Perspėjo, kad pirmieji metai bus sunkūs, bet jis nori man padėti.

Komandoje jis man numatęs vaidmenį. Svarbu, kad toks treneris domisi.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mike'as Jamesas ir Xavi Pascualis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mike'as Jamesas ir Xavi Pascualis

L.Lekavičiaus vaidmuo Atėnuose bus panašus kaip „Žalgiryje“ – nuo suolo įnešti energijos pliūpsnį, kuris praėjusį sezoną Eurolygoje ne sykį gaivino Kauno klubą.

„Treneris žino mano pliusus ir minusus. Žino, kad nesu kažkoks generolas aikštėje ar puikus paso atlikėjas. Stengsiuosi išnaudoti savo pliusus – greitį, metimą, prasiveržimą“, – drąsiai kalbėjo dabar jau „Panathinaikos“ narys.

Daugkartiniai Graikijos čempionai su L.Lekavičiumi sudarė sutartį pagal formulę 1+1. Visa jos vertė – maždaug 800 tūkst. eurų. Palyginimui, per sezoną „Žalgiryje“ krepšininkas uždirbo 65 tūkst. eurų.

Po sezono „Panathinaikos“ spręs, ar pratęsti bendradarbiavimą dar vieneriems metams.

Šaras sakė, kad galbūt būtų geriau likti čia, ramiai. Bet nežinau...

O viskas galėjo būti taip, kaip ir anksčiau. Visai kaip pernai pavasarį dar prieš sezono pabaigą pratęsęs sutartį su Edgaru Ulanovu, „Žalgiris“ anksčiau laiko galėjo pateikti naują kontraktą ir L.Lekavičiui.

Žaidėjas susimėtė paklaustas, ar po sezono Eurolygoje, dar prieš LKL kovų finišą, būtų padėjęs parašą po nauja ilgalaike sutartimi.

„Sunku pasakyti. Turbūt būčiau. Bet nežinau... – nusijuokęs 24sek atsakė L.Lekavičius. – Sužaidžiau gerą sezoną. Būtų rizikinga laukti geresnių pasiūlymų, o ne likti iš karto. Reiktų tartis su agentais – jie geriau žino, laukti ar rizikuoti.

Gal būčiau priėmęs pasiūlymą, o gal ir ne.“

Bet „Žalgiris“ pasavo. „Panathinaikos“ panaudojo kuklioje sutartyje numatyta sąlygą ir už 100 tūkst. eurų išpirko L.Lekavičiaus kontraktą.

Derybų metu Lukas tiesiogiai bendravo su Šarūnu Jasikevičiumi. Jis paskambino „Žalgirio“ treneriui ir priėmęs galutinį sprendimą – dažniau lankyti ne Kauno, o Atėnų Akropolį.

„Iškart paskambinau ir pasakiau jam apie sprendimą. Jis atsakė, kad tai mano pasirinkimas. Šaras sakė, kad galbūt būtų geriau likti čia, ramiai. Bet nežinau...

Buvau pas Šarą trejus metus. Manau, išmokau tikrai daug. Esu pasiruošęs žengti toliau.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Lukas užaugo.

Dar 2016-2017 metų sezono pabaigoje jis pirmą kartą išgirdo apie „Panathinaikos“ rodomą susidomėjimą.

„Bet maniau, kad pasidomės ir tuo viskas baigsis. Tačiau vasarą sulaukiau konkretaus pasiūlymo. Daug apie tai galvojau ir priėmiau sprendimą“, – prisiminė L.Lekavičius.

Su Šaru jis dar, ko gero, pasikalbės. Ketverius metus Atėnuose žaidęs „Žalgirio“ treneris turi saują patarimų, kaip nesudegti graikiškame pragare ir geriau pažinti trenerį Xavi Pascualį – vieną jo idealų.

Bet šie pokalbiai laukia vėliau. Artimiausiu metu L.Lekavičiui reikės geriau pažinti ne trenerį iš Ispanijos, bet saviškį – naująjį rinktinės generolą Dainių Adomaitį.

„Dar bus laiko. Manau, paskambinsiu ir pasiklausinėsiu. Dabar galvoju tik apie rinktinę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius