-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 09

Mantas Kalnietis nusivylęs: „Nesmagu ir gėda“

Kalnietis vos neišvertė LED reklamos, kai pamatė, kaip latviai šokinėjo per jo komandos draugų galvas. Versdamas reklaminį stendą prie Lietuvos rinktinės atsarginių suolo, įžaidėjas šaukė saviškiams, kad šie atsitvertų lanko link puolančius priešininkus. Jis ragino saviškius ir tolimais metimais, bet nacionalinė komanda tiesiog neprilygo Latvijai 80:97.
Mantas Kalnietis
Draugiškos rungtynės: Lietuva – Latvija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

M.Kalnietis sunerimęs prisidengęs veidą rankšluosčiu stebėjo, kaip švieslentėje auga taškų skirtumas. Dar iki pertraukos jis pasiekė dviženklį skaičių, o baigiantis mačui – net ir trečią dešimtį.

Nors Latvijos komanda atvyko į Vilnių toli gražu ne pajėgiausios sudėties, vyrukai baltais marškinėliai visiškai nesugaudė kaimynų iš Latvijos.

M.Kalnietis latviams adresavo tris tritaškius ir skirstė rezultatyvius perdavimus. Jis laidė replikas ir dėl kiauros gynybos baudos aikštelėje, ir dėl puolimo.

Bet nacionalinė komanda tiesiog neužsivedė.

VIDEO: M.Kalnietis neieškojo pasiteisinimų: nesmagu ir gėda

Laimei, tai tebuvo repeticija prieš antrąjį pasaulio čempionato atrankos etapą. Į Kroatiją rugsėjo 14-ąją mūsiškiai išsiveš nemenką pamokų bagažą.

„Prastos rungtynės. Bet jeigu ieškosime kažkokio pozityvo, bent gerai, kad jos buvo ir išryškino mūsų spragas, kurias turime ištaisyti. Gynyba šiandien buvo tragiška. Ir susikalbėjimas, ir aktyvumas. Labai prastai buvo su mūsų komunikacija, ypač gynyboje. Aišku, nesmagu ir gėda, bet turime truputį laiko pasitvarkyti“, – komentuodamas rungtynes, galvą nuleido M.Kalnietis, įmetęs 11 taškų ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus.

– Latviai smeigė į lietuvių krepšį 15 tritaškių. Kas nutiko rinktinės gynybai?

– Tai iš mūsų nesusikalbėjimo. Pradžioje jie buvo palikti laisvi – neveikė mūsų rotacijos gynyboje. Ir vienas prieš vieną neapsigynėme. Latviai ištampė gynybą ir gavo laisvus metimus. O po to pataikė ir sunkius metimus.

– Ko trūko tramdant latvius kovoje dėl atšokusių kamuolių puolime, kurių jie sugriebė 12?

– Reikia kiekvienam pasižiūrėti į save asmeniškai, nes turbūt kiekvienas padarėme klaidų atsitvėrime. Buvome užmigę, kažkur kažką galvojome.

– Gal įtakos turėjo ir tai, kad latviai jau žaidė dvejas draugiškas rungtynes, kai jums tai buvo pirmosios?

– Sunku pasakyti. Nesinori teisintis. Vis tiek, neturime teisės pralaimėti latviams tokiu skirtumu. Turime ieškoti savo problemų, o ne į latvius dairytis.

– Kokią didžiausią pamoką iš šių rungtynių išsivešite į Kroatiją?

– Daug ko galima pasimokyti. Gali žiūrėti šitas rungtynes visą naktį ir mokytis. Treneriai sukonkretins kažką ir taisysimės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius