-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 10

Manto Kalniečio pareiškimas neišgąsdino LKF vadovų

„Turbūt pirmieji metai mano karjeroje, kai neturiu aiškaus plano dėl vasaros ir žaidimo Lietuvos rinktinėje“, – 15min žurnalistui Kęstui Rimkui savaitės pradžioje prasitarė Mantas Kalnietis, be kurio sunkiai įsivaizduojame Lietuvos rinktinę. Tačiau šie žodžiai neišgąsdino Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus Mindaugo Špoko. Jis kantriai laukia vasaros, kai sezono rutinos išvarginti žaidėjai į dalyvavimą Europos čempionate žiūrės šviežesnėmis akimis.

M.Špokas po K.Rimkaus interviu su M.Kalniečiu neskambino pagrindiniam nacionalinės komandos atakų organizatoriui, kuriam šiuo metu Lietuvos krepšinis lygiavertės pamainos neturi.

Tačiau 24sek laidoje „Eurolygos diena“ vienas LKF vadovų atskleidė, kad nerimauti dar nėra ko.

„Šiandien nėra pavojaus ženklų, kad kas nenorėtų atstovauti rinktinei. Nė vienas nepasakė ne“, – tikino M.Špokas.

M.Špoko teigimu, su rinktinės kandidatais bendrauja naujasis rinktinės treneris Dainius Adomaitis. Vienas LKF vadovų tikino, kad rinktinė gerbtų bet kokį M.Kalniečio ar kitų pretendentų sprendimą.

„Pašnekėjau su jo artimaisiais, pačiu Mantu – jis rinktinėje jaučiasi visai kitaip.“

30-metis įžaidėjas yra rinktinės siela, o jo sprendimas gali turėti įtakos bendražygių Pauliaus Jankūno ir Jono Mačiulio planams. Kalbame apie Lietuvos rinktinės branduolio žaidėjus.

Jeigu M.Kalnietis nuspręs žaisti rinktinėje, į tą pačią pusę gali palinkti ir kiti kauniečiai. Blogo scenarijaus atveju – atvirkščiai.

„Mantas yra didelis variklis. Visi žaidėjai žiūri, kokia grandinė eina į rinktinę. Jie susižaidę – tai jų karta“, – pritarė M.Špokas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Urbonas, Kęstas Rimkus ir Mindaugas Špokas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Urbonas, Kęstas Rimkus ir Mindaugas Špokas

M.Kalnietį pastūmėti dvejonėms galėjo ir sunkus sezonas Milano „Emporio Armani“ komandoje. Italijos klubas murkdosi Eurolygos turnyro lentelės dugne, o komandą visą sezoną purto įvairiausios negandos.

Pats M.Kalnietis ten renka 7,3 taško ir po 3 rezultatyvius perdavimus per 19 minučių. Visiškas kontrastas tam pasakiškam pasirodymui Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kai įžaidėjas buvo antras naudingiausias (vid. 22 naud. bal.), šeštas rezultatyviausias (vid. 18 tšk.) ir daugiausia rezultatyvių perdavimų (vid. 7,5) išskirstęs turnyro krepšininkas.

„Rinktinė jį uždegė. Pašnekėjau su jo artimaisiais, pačiu Mantu – jis rinktinėje jaučiasi visai kitaip. Atsakomybė visai kitokia. Gal turi jis ten daugiau laisvės. Rinktinėje atiduodi save visai už kitą dalyką. Tu nedirbi už pinigus, dirbi iš širdies. Net neabejoju, kad ir klube jis atiduoda visą širdį, bet ten yra rėmai, kiti dalykai. O rinktinėje visi maksimaliai atiduoda savo galimybes“, – 24sek pasakojo M.Špokas.

„Scanpix“/AP nuotr./Renaldas Seibutis ir Mantas Kalnietis
„Scanpix“/AP nuotr./Renaldas Seibutis ir Mantas Kalnietis

Jis pridūrė, kad svarbiausia, jog kandidatai iki sezono pabaigos išvengtų traumų, o pokalbiai dėl žaidimo rinktinėje bus pratęsti birželį.

„Motiejūnas dega noru žaisti rinktinėje, bet klausimų yra labai daug.“

Tiesa, dėl kai kurių žaidėjų nežinomybė tvyros iki paskutinės akimirkos. Pavyzdžiui, Donatas Motiejūnas liepą vėl taps laisvuoju agentu ir turės pasirašyti naują sutartį.

Vėlgi, nežinia, kada pavyks susitarti, o nacionalinės komandos stovykla startuos liepos 20-ąją. Dėl lietuvio nugaros traumų istorijos gali kilti nemažai problemų ir dėl žaidėjo sveikatos draudimo. Be to, D.Motiejūną įsigijęs NBA klubas gali paprašyti žaidėjo nerizikuoti sveikata ir vasarą praleisti sportuojant individualiai.

„Donatas dega noru žaisti rinktinėje. Jo patriotiniai pasisakymai nuteikia optimistiškai, bet klausimų yra labai daug“, – tikino M.Špokas.

Galbūt klausimų liks mažiau, kai M.Špokas su D.Adomaičio asistentu Ramūnu Šiškausku balandžio pabaigoje Amerikoje lankys visus keturis lietuvius: Joną Valančiūną, Donatą Motiejūną, Domantą Sabonį ir Mindaugą Kuzminską.

Beje, Domantas išskirtinai dažnai kartoja, kad jo sprendimui dėl rinktinės didelę įtaką turės „Oklahoma City Thunder“ klubas.

Aplinkybės rodo, kad NBA komanda gali būti nelinkusi išleisti savo investicijos į Europos čempionatą.

„Jis nori žaisti rinktinėje. Klausimas, kokie komandos lūkesčiai“, – pridūrė M.Špokas.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis

Tiesa, LKF vadovas pasakojo, kad praėjusią vasarą „Thunder“ ir „Raptors“ atstovai lankėsi Lietuvos rinktinės stovykloje ir laisvu nuo treniruočių metu individualiai darbavosi su D.Saboniu ir J.Valančiūnu.

„NBA klubai tuo džiaugiasi. Jie patenkinti, kokie žaidėjai grįžta atgal. Jie mato, koks atsinešimas čia, komandoje, ir ką mes su jais darome. Negaliu sakyti, kad jie sužavėti, bet tai yra profesionalu“, – tikino M.Špokas.

Taigi, LKF generalinis sekretorius siūlo nespėlioti ir ramiai laukti birželio–liepos.

„Ateis vasara ir pamatysime“, – šyptelėjo M.Špokas.

Kviečiame žiūrėti visą antrą 24sek laidos „Eurolygos diena“ epizodą, kuriame kalbėjome apie suplanuotą Roberto Javtoko karjeros pabaigą, potencialią jo ateitį „Žalgirio“ ar LKF administracijoje, Kaune išdygsiančių Krepšinio namų funkcijas ir „Žalgirio“ rezervus Eurolygoje.

VIDEO: 24sek „Eurolygos diena“: R.Javtoko apsisprendimas ir kritinė „Žalgirio“ situacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius