-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 02 18

Mintis apie pabaigą rinktinėje nuvijęs Mantas Kalnietis: „Nusiramini ir eini toliau“

Mantui Kalniečiui reikėjo laiko, kad susigulėjus mintims galėtų priimti sprendimą. Vis dėlto galiausiai apmaudą dėl nesėkmingos pasaulio čempionato pabaigos nuvijęs Lietuvos rinktinės kapitonas apsisprendė ir toliau likti ištikimu sau bei atstovauti nacionalinei komandai pasitaikius bet kuriai progai.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

33-ejų įžaidėjas per karjerą Lietuvos rinktinei atidavė jau 11 vasarų, o per daugumą iš jų pagrindiniu ar net vieninteliu komandos atakų organizatoriumi buvęs veteranas gaudavo didžiulį krūvį.

Nė vieno įvairių rinktinės trenerių kvietimo neatmetęs M.Kalnietis pirmąsyk sudvejojo po pernai rudenį pasibaigusių planetos pirmenybių, kai Australijai ir Prancūzijai nusileidę lietuviai liko be turnyro ketvirtfinalio.

„Nežinau... Dabar sunku pasakyti. Dar mintys rungtynėse su Prancūzija. Tikrai nieko nenoriu sakyti“, – miglotai apie savo ateitį tuomet užsiminė M.Kalnietis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

Visgi praėjus keliems mėnesiams ir susigulėjus minčių srautui kapitonas laivo apsisprendė nepalikti. Gavęs Dariaus Maskoliūno kvietimą jis sutiko atvykti į rinktinę dar per 2021 m. Europos čempionato atrankos „langą“.

„Dėliojosi tokios mintys, buvo nusivylimo po pasaulio čempionato, – apie galimą atsisakymą žaisti rinktinėje sakė M.Kalnietis. – Bet rungtynių skaičius sumažėjo, praėjo kažkiek laiko, nusiramini ir toliau eini.“

Sumažėjusį rungtynių skaičių kapitonas paminėjo ne veltui.

Krasnodaro „Lokomotiv“ garbę šį sezoną ginantis krepšininkas kartu su Rusijos klubu nuo Naujųjų metų žygiuoja vieno fronto ritmu – netikėtą fiasko Europos taurėje patyrę rusų piniguočiai iš antrojo pagal pajėgumą žemyno turnyro pasitraukė dar po pirmojo etapo, taip tęsdami kovas tik VTB Vieningoje lygoje.

VTB nuotr./Mantas Kalnietis
VTB nuotr./Mantas Kalnietis

Joje „Lokomotiv“ irgi turėjo problemų, kai iki gruodžio 7-osios pralaimėjo 4 iš 9 mačų ir rikiavosi turnyrinės lentelės viduryje. Bet ėmus žaisti vienu frontu ir komandos vairą perėmus Jevgenijui Pašutinui, „Loko“ atgijo – per du mėnesius nepralaimėjo nė vienerių iš aštuonių rungtynių, nugalėdami ir Eurolygoje žaidžiančias Maskvos srities „Chimki“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“, o lentelėje šoktelėjo jau į trečiąją vietą.

Prie tokio Krasnodaro komandos pakilimo svariai prisideda ir gruodį klubą papildęs Mindaugas Kuzminskas, VTB Vieningoje lygoje renkantis net po 14,9 taško. M.Kalniečio statistika – 6,9 taško ir 5,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Pirma sezono dalis buvo prasta ir tik įvykus permainoms klube, pasijungus ir Mindaugui, pradėjome stipriai kilti į viršų ir paskutiniu metu nuotaikos tikrai geros, – tikino M.Kalnietis. – Aišku, žaidžiame mažokai rungtynių, tvarkaraštis mūsų toks. Bet žaidimas mus visus tenkina, rezultatai geri, žiūrėsime, kaip seksis toliau.“

Sugrįžęs į Lietuvą įžaidėjas prisijungė prie kitokios Lietuvos rinktinės, negu ją paliko rugsėjį.

Komandos vairą iš Dainiaus Adomaičio spėjo perimti D.Maskoliūnas, o po ilgos pertraukos sudėtyje yra ir Donatas Motiejūnas.

„Treneris ir naujas, ir senas, tad nieko naujo nepasakysiu. Praėjo mažai laiko, treniruotė buvo tokia, kad labiau bėgiojome, nei kažką stipriau darėme, – po pirmosios pažinties su D.Maskoliūno rinktinės paveikslu kalbėjo M.Kalnietis. – Reikia tiesiog susipažinti su tuo, kaip bandysime žaisti ir ką bandysime daryti. Reikia visa tai kuo greičiau susidėti į galvas ir tiek.“

Pasak ilgamečio rinktinės krepšininko, per šį „langą“, kurio metu Lietuvos rinktinei teks sužaisti su Belgija ir Čekija, svarbūs bus ne tik rezultatai, bet ir tai, jog pagrindiniai komandos žaidėjai galės įsisavinti D.Maskoliūno suteiktą informaciją, kurios prireiks ir per olimpinį atrankos turnyrą vasarą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

„Mums svarbu tai, kad gausime kažkokią informaciją ir tie žaidėjai, kurie vasarą atstovaus rinktinei, jau bus susidėlioję kažkokį modelį to, ką mes norime žaisti. Aišku, prisijungus tiems dideliems žmonėms iš NBA kažkas keisis, bet pati mintis bus panaši. Dabar tą pagrindinę informaciją gausime ir viskas bus aiškiau“, – kalbėjo M.Kalnietis.

Kol kas Lietuvos rinktinėje tų bokštų iš NBA dar nebus, bet kapitonas mato kitą receptą nacionalinės komandos pergalėms.

„Panašiai, kaip ir per ankstesnius pasaulio čempionato „langus“. Nėra išreikštų lyderių, bandysime lietuvišku komandiniu krepšiniu laimėti, kaip ir visada“, – tikino pasikeitusią komandą rikiuosiantis įžaidėjas.

Jei M.Kalnietis apsiraminęs po pasaulio čempionato nusprendė karjerą Lietuvos rinktinėje tęsti, tai kito Rusijoje žaidžiančio lietuvio likimas nacionalinėje komandoje lieka neaiškus.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Adas Juškevičius
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Adas Juškevičius

D.Maskoliūno kvietimą atmetęs Adas Juškevičius oficialiai dar nepaskelbė apie karjeros su žaliais marškinėliais pabaigą, bet ties jo ateities Lietuvos rinktinėje tema vis dar yra pakibęs klaustukas.

„Visokių būna sprendimų, – apie A.Juškevičiaus atsisakymą atvykti į rinktinę sakė M.Kalnietis. – Vieną vasarą priežasčių būna vieniems, kitą vasarą – kitiems. Daug informacijos apie tai neturiu, neteko kalbėti su juo. Tai yra jo sprendimas. Bet jei Lietuvos rinktinėje nėra vieno, tai atsiras kažkas kitas. Reikia gerbti jo sprendimą, o dėl priežasčių tai nei mano reikalas, nei aš turiu žinių, kad galėčiau tai komentuoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius