Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 04

Naujas juokelis: išdykęs Jonas Valančiūnas pademonstravo sustingusį žvilgsnį

Ne tik dvi pergalės Europos čempionate, bet ir atgarsiai dėl akimirkos spaudos konferencijoje įkvėpė Joną Valančiūną naujam pokštui.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas pirmadienį popiet po treniruotės stabtelėjo bendravimui su žurnalistais skirtoje vietoje ir sustabdė savo žvilgsnį, ilgam nukreipęs akis į vieną tašką.

Taip pat buvo per spaudos konferenciją po pergalės prieš Italiją, kai, treneriui Dainiui Adomaičiui atsakant į klausimus, J.Valančiūnas akimirką ar dvi tarsi sustingo ir iškeliavo mintimis toli toli.

VIDEO: Spaudos konferencijoje sustingęs Jonas Valančiūnas prajuokino internautus

„Ai buvo visokių minčių, mačiau, kad internete mirga marga variantai, – paklaustas, apie ką galvojo per spaudos konferenciją, sakė J.Valančiūnas. – Nieko, paliksiu paslaptyje. Po čempionato pasakysiu, gerai?“

J.Valančiūnas geros nuotaikos, nes nuotaikingas tapo ir Lietuvos rinktinės žaidimas.

Nieko, paliksiu paslaptyje. Po čempionato pasakysiu, gerai?

Po pirmo praleisto antausio nuo Gruzijos lietuviai iškovojo dvi įtikinamas pergales prieš Izraelį ir Italiją bei susilygino laimėtomis rungtynėmis su B grupės lyderiais vokiečiais ir italais.

Po 11 taškų ir 9 atkovotus kamuolius renkantis J.Valančiūnas yra viena pergalių priežasčių. Jis yra ketvirtas tarp visų 288 čempionato žaidėjų pagal atkovotus kamuolius, o komandinėje įskaitoje pagal tą patį rodiklį tarp 24 ekipų ketvirta rikiuojasi ir Lietuva.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

J.Valančiūno paslaugų vėl labai reikės antradienį, kai Lietuva žais su itin aukšta priekine linija pasižyminčia Ukrainos rinktine.

– Jonai, ką pamatėte žvelgdami į Ukrainos rinktinę?

– Greitas žaidimas, greitai bėga į greitą puolimą. Neblogi aukštaūgiai. Mobilūs, kaunasi dėl kamuolio. Nebus lengva, bet esame susikaupę, šiandien išėjome jų derinius.

– Gruzijos vidurio puolėjas Zaza Pačulija turėjo problemų stabdydamas Atiomą Pustovijų. Kuo jis išskirtinis?

J.Valančiūnas apie A.Pustovijų: Jis labai ilgas

– Jis labai ilgas (Ukrainos vidurio puolėjo ūgis siekia 218 cm). Aukštas, susirenka kamuolius, blokuoja, gerai perduoda kamuolį. Bet manau, kad žinome, kaip jį stabdyti.

– Šiame Europos čempionate prieš tai žaidėte su komandomis, kurių priekinė linija yra žemesnė, dabar – prieš aukštesnę. Prieš ką pačiam patogiau žaisti?

– Per kiekvieną mačą vis kitoks priešininkas. Žaidėme ir su mažiukais, ir su gerai besiginančiais, ir su prastai besiginančiais. Tai bus dar viena dvikova.

Tiesiog reikia pasiruošti – atsinešti galvą į rungtynes.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas ir Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas ir Mantas Kalnietis

– Lietuvos rinktinė iki šiol Europos čempionate itin galinga kovoje dėl kamuolių. Ir jūsų indėlis yra žymus. Kaip galima būtų paaiškinti Lietuvos jėgą po krepšiais?

– Nes kovojame (šypsosi). Visi einame prie lentos, atitveriame savo žmones. Visi jaučia atsakomybę padaryti taip, kad varžovai per ataką negautų antro šanso mesti. Eliminuojame tai.

– Pačiam tai ketvirtasis Europos čempionatas. Ar aplinka, saugumas, skiriasi nuo kitų pirmenybių?

– Taip, Latvijoje nebuvo paplūdimio prie viešbučio. Iš tiesų geras oras, smagi nuotaika, ypač kai komanda laimi, tik džiaugiuosi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas

– B grupėje trys komandos turi po dvi pergales, trys – po vieną. Tokia sujaukta padėtis stebina?

– Tai tik dar kartą įrodo, kad visos komandos yra apylygės. Kiekviena komanda gali laimėti. Sekmadienį gerai sužaidė ir Izraelis, Ir Ukraina, nors buvo kone nurašytos.

Liko dvejos rungtynės grupėje. Mūsų tikslas jas laimėti, o tada žiūrėsime, kaip susiklostys situacija

Todėl ir mūsų antradienio mačas su Ukraina bus labai sunkus. Matėme, kaip ji puikiai tvarkėsi su gruzinais. Turime susikaupti ir nežiūrėti, ar jie paskutiniai, ar priešpaskutiniai. Reikia laukti sunkios kovos.

Liko dvejos rungtynės grupėje. Mūsų tikslas jas laimėti, o tada žiūrėsime, kaip susiklostys situacija, kaip kitos komandos sužais.

– Savaitgalį sužaidėte dvejas rungtynes iš eilės. Ar dienos pertrauka labai reikalinga?

– Taip, mačai kainuoja jėgų ir emocijų. Šiandien diena yra laisvesnė, lengva treniruotė, per kurią išėjome varžovų derinius, pakalbėjome, kaip prieš Ukrainą žaisime puolime. Proga atsigauti kūnui – tai visada naudinga.

– Antradienį ir trečiadienį laukia rungtynės ankstesniu laiku – kiek tai keičia visą pasirengimo procesą?

– Keisis visa rutina. Anksti rungtynės, tad tikriausiai nebebus rytinio pamėtymo į krepšį.

VIDEO: J.Valančiūnas pažadėjo po čempionato paaiškinti internautus prajuokinusios veido išraiškos priežastį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius