Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 05

Naujieji Lietuvos rinktinės namai Brazilijoje: iš vestuvinės palapinės – į išskirtinius rūmus

Pamatęs Rio treniruočių krepšinio areną, Lietuvos rinktinės fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas iškart pagalvojo apie vestuvinę palapinę. Kitaip ir nepavadinsi iš niekur suręstos patalpos krepšiniui, kurios nerasite jokiame Rio de Žaneiro žemėlapyje. Tai tiesiog palapinių kompleksas, kuris iškilo tik olimpinėms žaidynėms. Bet Lietuvos krepšininkai pirmą kartą išbandė ir krepšinio rūmus, kuriais didžiuojasi Brazilija.
Lietuvos rinktinės treniruotė
„Carioca“ arena / Vytauto Dranginio, LTOK nuotr.

„Prieš tai treniravomės palapinėje, – neslėpė Lietuvos rinktinės asistentas Gintaras Krapikas. – Ten aikštelė baigiasi iškart su linija.“

Bent jau atletų parko palapinė nebuvo kiaura, kaip Buenos Airių „Tecnopolis“ arena, kurioje dėl pro kiaurą stogą privarvėjusio lietaus neįvyko Lietuvos mačas su Australija.

Kita vertus, krepšinio aikštele improvizuotai virtusi palapinė nė iš toli neprilygsta olimpiniame parke iškilusiems krepšinio rūmams.

Lietuvos rinktinė žais likus pusmečiui iki olimpinių žaidynių pradžios atidarytoje „Carioca“ arenoje. Joje ketvirtadienio vakarą lietuviai surengė pirmąją treniruotę.

Brazilų pasididžiavimas

Treniruote vestuvinėje palapinėje nepatenkintas Jonas Kazlauskas skundėsi krepšininkų nusiteikimu pratyboms. Bet pajutę artėjančių žaidynių kvapą, žaidėjai „Carioca“ arenoje buvo gerokai aktyvesni.

„Treniruotė buvo tikrai gera. Vyrus sukontroliuoja ta aplinka. Ne taip dažnai čia gausime treniruotis. Jie tą supranta“, – patenkintas liko ir G.Krapikas.

„Carioca“ arenoje vyks tik krepšinio varžybos, bet parolimpinėse žaidynėse „Carioca“ dar priims ne tik krepšininkus, bet ir regbininkus vežimėliuose.

Vytauto Dranginio, LTOK nuotr./Lietuvos rinktinės treniruotė
Vytauto Dranginio, LTOK nuotr./Lietuvos rinktinės treniruotė

„Carioca“ ypatinga tuo, kad pirmą kartą olimpinių žaidynių istorijoje sporto bazė renginiui buvo pastatyta iš privačių lėšų. Tą ypač pabrėžė vietinė valdžia.

Brazilai apskritai labai gyrėsi, kad olimpinį parką pastatė pigiau nei Londone iškilo vien tik olimpinis stadionas.

Brazilai viliasi, kad olimpinis parkas netaps vaiduokliu.

Išvertus iš portugalų kalbos, „Carioca“ reiškia žodžio prasmę, kuri susijusi su Rio de Žaneiru. Sakoma, kad kariokomis dar vadinami pirmieji portugalų nameliai prie Rio upės, kuri tada dar buvo skaidri. Ne kaip dabar – su plūduriuojančiomis šiukšlėmis.

Kariokomis vadinami ir olimpinio parko apylinkių vietovės gyventojai.

Po žaidynių „Carioca“ taps Rio olimpinio centro dalimi. Čia taip pat treniruosis 12 sporto šakų sportininkai. Brazilai viliasi, kad olimpinis parkas netaps vaiduokliu.

Spalvos sukėlė šypseną

16 tūkst. žiūrovų talpinanti arena yra 33 metrų aukščio – maždaug kaip Anykščių Lajų tako apžvalgos bokšto viršūnė.

49 vonios, aštuonios rūbinės, šeši liftai, 82 kambariai, 38 tūkst. kvadratinių metrų ir 12 geriausių rinktinių pasaulyje – visa tai rasite „Carioca“ arenoje.

Nepaisant griežtų arenos darbuotojų nurodymų, bent keletui minučių pavyko užmesti akį į „Carioca“ vidų. Arenoje dominuoja mėlyna ir žalia spalvos. Arena lyg ką tik nudažyta.

Spalvos – labai malonios akiai ir kažkuo primena nepaprasto grožio areną Gran Kanarijoje, kur lietuviai 2014-aisiais startavo pasaulio čempionato grupės varžybose. Fotografai tada trynė rankomis, kaip buvo gera fiksuoti krepšinio akimirkas tokioje spalvingoje arenoje.

„Spalvos labai optimistiškai nuteikia“, – turėdamas omenyje dominuojančią žalią, šyptelėjo G.Krapikas.

„Nebloga arena, rūbinės geros. Nėra kuo skųstis“, – arena džiaugėsi ir Antanas Kavaliauskas.

„Atsineškite energiją ir palaikykite savo komandą. Padarykite šią šventę nepamirštamą!“ – kviečia „Carioca“.

Tikimės, kad tai bus neužmirštama šventė ir Lietuvos krepšiniui.

VIDEO: Pasižvalgykite į „Carioca“ arenos vidų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius