Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 02

„Ne“ rinktinei tariusiems žaidėjams – Lietuvos krepšinio legendų kirčiai

Jau keturi žaidėjai atsisakė atstovauti Lietuvos rinktinei vasarą vyksiančiame pasaulio čempionate Filipinuose, o dar du krepšininkai dėl dalyvavimo stipriai abejoja. Po tokių viražų – ne tik sirgalių, bet ir šalies krepšinio legendų kirčiai. „Gal mes kažką blogai padarėme? Gal mūsų karta neišaugino šios kartos?“ – 15min laidoje PIKENROLAS svarstė ne vieną medalį su rinktine nuskynę Linas Kleiza ir Darius Songaila.

Nuo 2015-ųjų metų medalių neiškovojusiai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei ant pergalingų bėgių šią vasarą sugrįžti bus dar sudėtingiau.

„Ne“ rinktinei oficialiai jau tarė keturi žaidėjai – Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Lukas Lekavičius ir Rokas Giedraitis, o stiprių abejonių dėl žaidimo šią vasarą turi ir didžiausia šalies krepšinio žvaigždė Domantas Sabonis bei vienas Kauno „Žalgirio“ lyderių Ignas Brazdeikis.

„Gal mes kažką blogai padarėme? Gal mūsų karta neišaugino šios kartos?“ – 15min laidoje PIKENROLAS retoriškai klausė buvęs rinktinės vedlys Linas Kleiza, su nacionaline komanda iškovojęs tris medalius.

„Man visada buvo svarbu žaisti už Lietuvą, už tėvynę. Pabaigoje, kai baigsi karjerą, didžiausius prisiminimus turėsi apie rinktinę – kur žaidei ir ką laimėjai. Tai – labai sunkiai pinigais pamatuojamas dalykas, nes visos rinktinėje praleistos vasaros palieka labai gilų įspūdį. Šiuos dalykus prisimeni su ašaromis akyse, o ne kažką iš žaidimo klube, – tęsė Linas Kleiza. – Kažkurie žaidėjai atsisakė, bet mūsų geriausias žaidėjas rinktinėje bus.

Jeigu Jonas Valančiūnas gali atvažiuoti, nematau priežasčių, kodėl negali kiti. Atsisakė žaidėjai, kurie su rinktine nieko nėra laimėję. Į šį klausimą kartais yra per lengvai pažiūrima. Mums reikia patriotiškumo. Krepšinis mūsų šalį visada vedė į priekį, nes visiems gerai, kai rinktinė važiuoja ir laimi medalius. Visai krepšinio bendruomenei būna gerai – nuo trenerių iki žaidėjų. Esame situacijoje, kai rinktinė yra pamiršusi, ką reiškia laimėti. Kartos pasikeitė, o pergalingų žaidėjų komandoje likę nebedaug, galima išskirti tik Joną Valančiūną. Dar ant mano pečių yra laimėjęs ir Mindaugas Kuzminskas (juokiasi).“

„Scanpix“ nuotr./Linas Kleiza 2010 metų pasaulio čempionate buvo ryškus rinktinės atakų lyderis.
„Scanpix“ nuotr./Linas Kleiza 2010 metų pasaulio čempionate buvo ryškus rinktinės atakų lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius