Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 03

„Neptūno“ kapitono žodžiai užvedė rezultatyviausią LKL finalo žaidėją

„Kai atvažiuosite į Klaipėdą, mes jus nugalėsime“, – prieš stodamas mesti baudų Jerome'ui Randle'ui leptelėjo Klaipėdos „Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika. Trečiojo kėlinio pabaigoje tada „Žalgiris“ triuškino klaipėdiečius 58:35. Trečiojo LKL finalo mūšio baigtis buvo aiški, todėl M.Mažeika jau galvojo apie atsakomąjį smūgį namuose. Už užsitęsusias kalbas M.Mažeika buvo nubaustas technine pražanga, bet ne tai gali būti didžiausia bausmė už neprikąstą liežuvį. Kai kam gal pasirodė juokinga, bet J.Randle'as įsidėmėjo šiuos M.Mažeikos žodžius.
Jeromas Randle
Jeromas Randle'as / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • LKL finalo serijoje iki 4 pergalių „Žalgiris“ pirmauja 2-1.
  • Ketvirtosios rungtynės Klaipėdoje vyks penktadienį 19 val.
  • J.Randle'as dar neturi čempiono titulo.

„Jis garantavo, kad „Neptūnas“ laimės Klaipėdoje. Nepriėmiau to kaip pokšto. Anaiptol, labai rimtai įsidėmėjau šiuos žodžius. Pokštams vietos nėra, nes aš noriu laimėti pirmąjį savo čempionų titulą“, – 24sek pasakojo J.Randle'as.

„Žalgirio“ legionierius žaidė Turkijoje, Izraelyje, Plėtojimosi lygoje, Belgijoje, Ukrainoje, net šios šalies rinktinėje ir Australijoje, bet dar neturėjo galimybės rinkti profesionalo karjeros laimėjimų kolekcijos.

Dulkes nuo lentynos jis gali nuvalyti LKL čempiono žiedu, kadangi finalo serijoje iki 4 pergalių „Žalgiris“ pirmauja prieš „Neptūną“ 2-1.

Kietu charakteriu garsėjantis J.Randle'as savo tikslo siekia kryptingai – jis kol kas yra rezultatyviausias LKL finalo serijos krepšininkas.

Svarbiausia ne ūgis, o smūgis. 175 cm ūgio amerikietis ambicingai pasitiko tiesioginį priešininką D.Ewingą. Per „Neptūno“ lyderį puolime gynėjas atakuoja dažniau nei įprastai – per vienerias finalo rungtynes atlieka vid. 10,6 metimo.

Aktyvumas puolime virsta 14 taškų per vakarą, 4,3 rezultatyvaus perdavimo, 16 naudingumo balų. D.Ewingui tenka daugiau padirbėti gynyboje, o tai vargina „Neptūno“ lyderį. Nuovargis ir „Žalgirio“ gynyba jam leidžia įmesti tik 9,3 taško, kai pusfinalyje „Lietuvos rytą“ D.Ewingas baudė 17,2 taško vidurkiu.

Statistika LKL finale
Jerome'as Randle'as prieš Danielį Ewingą
Randle'as Ewingas
21 min. | 14 tšk. | 48,5% met. | 4,3 perd. | 16 naud. 23,5 min. | 9,3 tšk. | 29% met. | 4 perd. | 10,6 naud.

Beje, 2012-aisiais amerikiečiai dalijosi kamuoliu Mariupolio „Azovmaš“ komandoje, bet draugystė baigėsi kovoje dėl aukso.

„Gerai pažįstu Danielį. Buvo smagu žaisti kartu Ukrainoje. Bet turiu jį pristabdyti, nes kitaip bus ilgas vakarėlis“, – šyptelėjo J.Randle'as.

Šią savaitę „Žalgiris“ nustebino pirkiniu kitam sezonui. Dar nė nesibaigus LKL finalo serijai žaliai balti sukirto rankomis su prancūzu Leo Westermannu, kuriam kitą sezoną bus patikėtos įžaidėjo pareigos.

Nors L.Westermanno sutartis neišbraukia nė vieno žalgiriečio iš kito sezono klubo planų, J.Randle'as galėjo į tai sureaguoti kilstelėdamas antakius.

Bet amerikietis gyvena šia diena ir neleis jokiems pašaliniams trikdžiams sutrukdyti jam pirmą kartą tapti čempionu.

„Jeigu „Žalgiris“ norės, kad grįžčiau, tai bus kalba su agentais. Bet dabar nekvaršinu sau dėl to galvos. Noriu čempionų žiedo“, – tvirtina J.Randle'as.

– Kaip sutikote Danielio Ewingo – „Neptūno“ atakų lyderio iššūkį? 24sek paklausė J.Randle'o.

– Pažįstu Danielį. Kartu žaidėme Mariupolyje. Jis patyręs vyrukas, todėl turiu jį sugaudyti. Mano užduotis – padaryti, kad kiekvienas jo metimas būtų kuo sudėtingesnis.

– Pusfinalyje D.Ewingas rinko po 17 taškų, finale – tik po 9. Kokie sprendimai leido pristabdyti amerikietį?

Luko Balandžio / 15min nuotr./Danielis Ewingas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Danielis Ewingas

– Pasistengėme, kad jam žaisti būtų nepatogu. Akylai jį dengiame ir be kamuolio, ir su kamuoliu. Jam statome labai tvirtas užtvaras. Darome viską, kad jis negautų patogios progos išmesti kamuolio. Kitaip jis gali nutrūkti nuo grandinės ir pelnyti 28 taškus.

– LKL finalo serijoje šiek tiek dažniau atakuojate krepšį. Sutapimas ar trenerio nurodymas varginti tą patį D.Ewingą gynyboje, kad liktų mažiau rezervų puolime?

– Kai tik atvažiavau į Kauną, mano užduotis buvo rinkti taškus. Bet iš pradžių nebuvau 100 proc. tam pasirengęs (į Lietuvą J.Randle'as atvyko traumuotas, – aut. past.). Dabar jaučiuosi gerai. Jei nesiseka pataikyti, galiu padėti komandai kurdamas progas kitiems. Darysiu viską, kad nugalėčiau.

– Jerome'ai, po triuškinančio pralaimėjimo Klaipėdoje pamatėme visiškai kitokį „Žalgirį“ Kaune. Viskas slypėjo motyvacijoje?

– Jei atvirai, net nežinau. Galbūt mes jų neįvertinome. Nežinau... Bet dabar viskas gerai. „Neptūną“ vertiname labai rimtai ir jau žinome, ką reiškia žaisti Klaipėdoje, tokioje priešiškoje atmosferoje.

– Pamoka išmokta?

– Be abejo. Džiaugiamės, kokį žaidimą parodėme savo sirgaliams. Bet dabar tą patį pabandys padaryti „Neptūnas“. Tik jau geriau žinome, ko tikėtis Klaipėdoje.

– Ar teisinga sakyti, kad jei „Žalgiris“ žais savo žaidimą ir bus gerai motyvuotas rungtynėms, „Neptūnas“ neturi jokių šansų?

– Aš tuo tikiu. Jeigu žaidžiame savo žaidimą ir esame labai gerai pasiruošę psichologiškai, mus sunku įveikti bet kuriai komandai.

VIDEO: Žalgiriečiai su trenksmu atkeršijo „Neptūnui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius