Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 22

Oficialu: Mindaugas Kuzminskas keliasi į J.Plazos komandą

Mindaugas Kuzminskas pasaulio čempionatui toliau ruošis jau tikrai žinodamas, kur žais kitą sezoną. Šeštadienį oficialiai paskelbta, kad puolėjas atstovaus Atėnų AEK.
Rinktinės trenirutė Palangoje
Rinktinės trenirutė Palangoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mindaugas Kuzminskas tapo Atėnų AEK žaidėju.

Atvykęs į Lietuvos rinktinės stovyklą šios savaitės pradžioje 33 metų krepšininkas prasitarė, kad veda derybas ir netrukus paskelbs apie naują komandą.

Taip nutiko šeštadienį, kai jis pats ir klubas paskelbė apie susitarimą.

AEK yra legendinis Graikijos klubas, bet šalies čempionu pastarąjį kartą tapo prieš 21 metus. Praėjusį sezoną komanda finišavo šešta Graikijos lygoje.

2018 metais AEK triumfavo FIBA Čempionų lygoje, o 2019 metais laimėjo Tarpžemyninę taurę, kuomet Atėnų ekipai atstovavo ir Jonas Mačiulis.

Šią vasarą komandos treneriu tapo Juanas Plaza - Ispanijos krepšinio specialistas, pas kurį M.Kuzminskas atsiskleidė žaisdamas Kauno „Žalgiryje“ ir Malagos „Unicaja“.

M.Kuzminskui Atėnų AEK per karjerą bus 11-oji komanda.

Pradėjęs kelią nuo Vilniaus „Sakalų“ ir „Šiaulių“ puolėjas pateko į Kauno „Žalgirį“. po trejų metų etapo Kauno „Žalgiryje“ sekė toks pats etapas Malagos „Unicaja“ gretose, tada karjeros skrydis į NBA „New York Knicks“ bei grįžimas į Europą, kur pastaruosius kelerius metus 206 cm ūgio puolėjas atstovavo Milano „Olimpia“, Pirėjo „Olympiakos“, Krasnodaro „Lokomotiv“, Sank Peterburgo „Zenit“. Rusijai užpuolus Ukrainą, M.Kuzminskas iškart paliko Sankt Peterburgą ir pernai pirmą kartą į rinktinę atvyko be sutarties.

Solidus asmeniškai žaidimas Europos čempionate padėjo gauti pelningą sutartį Turkijoje, kur Izmyro „Karšiyaka“ klube praėjusį sezoną vilnietis rodė puikius rodiklius.

Turkijos čempionate, kuriame „Karšiyaka“ pasiekė finalą, jis pelnė po 13,8 taško ir atkovojo po 5,4 kamuolio, o Čempionų lygoje rinko po 10,3 taško ir atkovojo po 4,4 kamuolio.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Vienerių metų sutartis baigėsi ir M.Kuzminskas pripažino, kad pakeis šalį.

„Yra tų pasiūlymų, bet kai kurie, nors ir labai pelningi, yra ir egzotiški, – sakė M.Kuzminskas. – Kol kas esu linkęs žaisti arčiau namų. Pasirinkimas yra, bet kaip su Mantu Kalniečiu anksčiau esame ne kartą kalbėję – kai esi jaunas, dažnai gauni kontraktą su avansu, finansiniu atžvilgiu gauni daugiau nei esi vertas. O kai perkopi į antrą karjeros dalį, dažnai negauni, ko esi vertas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius