-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 06 07

P.Motiejūnas – apie Eurolygos šefo kėdę, mažą „Jeep“ areną ir planą dėl I.Brazdeikio

Pauliaus Motiejūno kabinete – karštos dienos. Telefonas pypsi su klausimais dėl kalbų apie Eurolygos generalinio direktoriaus postą, o Kauno „Žalgiris“ kaunasi įtemptoje Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijoje su amžinu priešininku Vilniaus „Rytu“.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ramiau tik dėl vieno – „Žalgirio“ sudėtis po ilgos pertraukos vasarą turėtų keistis nežymiai. Kauno klubo vadovas džiaugiasi, kad pavyks išlaikyti branduolį, o prie to labiausiai prisideda ūgtelti turintis klubo biudžetas, šiame sezone pagal pirminį planą turėjęs siekti 11,3 mln. eurų.

„Vienas iš laiminčios komandos receptų tas, kad ji ilgiau būna kartu. Dėl to mes tam irgi metame pajėgas ir finansus“, – atvirame interviu 15min atskleidė „Žalgirio“ vadovas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas

„Aišku, nėra garantijų, kad kitas sezonas bus toks pat geras arba dar geresnis, bet darome viską, kas įmanoma, kad jis toks būtų“, – čia pat pridūrė jis, dar sykį pasidžiaugęs Kazio Maksvyčio diriguojamos komandos patekimu tarp aštuonių geriausių Eurolygoje.

Šiuo metu svarbiausia, pasak P.Motiejūno, pergalingai užbaigti LKL finalo seriją, kurioje „Žalgiris“ 2:1 pirmauja prieš „Rytą“, ir susigrąžinti čempionų titulą po košmariško praėjusio sezono.

Suprasti akimirksniu

  • Ketvirtosios LKL finalo rungtynės ketvirtadienį vyks Vilniuje.
  • Jei prireiktų penktojo mačo, lemiama akistata vyktų šeštadienį Kaune.

Garsiai pasirodžiusias kalbas, kad yra vienas iš kandidatų pakeisti amerikietį Marshallą Glickmaną Eurolygos generalinio direktoriaus pareigose, P.Motiejūnas kol kas veja šalin.

„Nenoriu komentuoti. Paleido gandus, tai paleido. Išsirinksime (generalinį direktorių) – tada ir komentuosime“, – reaguodamas į „Eurohoops“ pranešimą, kur tarp įpėdinių buvo paminėtas jis ir „Anadolu Efes“ vadovas Alperas Yilmazas bei „Fenerbahče“ atstovas Maurizio Gherardini, atsakė P.Motiejūnas.

Euro Hoops/Marshallas Glickmanas
Euro Hoops/Marshallas Glickmanas

Minėtame straipsnyje „Eurohoops“ iš pradžių netgi suklydo, įrašę kito Pauliaus – tik šiame sezone darbus „Žalgiryje“ pradėjusios Eurolygos legendos Jankūno pavardę. Teigta, kad kandidatų kol kas daug, o prognozuoti, kas perims M.Glickmano darbus – gerokai per anksti.

Dėl paties amerikiečio pasitraukimo P.Motiejūnas tragedijos nemato. M.Glickmanas tik praėjusią vasarą drauge su Dejanu Bodiroga, užėmusiu prezidento pareigas, pakeitė ilgametį Eurolygos vadovą Jordi Bertomeu.

„Klubai nusprendė ir jis pats pasakė, kad išeina. Aš žiūriu labai paprastai – metai yra kaip bandomasis laikotarpis. Arba, arba. Nedarau iš to didelio dalyko“, – teigė P.Motiejūnas, pažymėjęs vieną svarbiausią dabar jau buvusio Eurolygos generalinio direktoriaus darbą.

„Metai buvo sunkūs, bet labiausiai išskirčiau tai, kad klubai tikrai artėja vienas prie kito. Buvo nutolimas, bet dabar daugiau kalbamės, daugiau bendraujame ir, sakyčiau, kad artėjame prie susijungimo, vieningumo. Manau, tai ir yra esminis dalykas. Kito direktoriaus rinkimai ir turi parodyti, kad mes (Eurolygos klubai) esame vieningi. Labai tikiuosi, kad taip ir bus“, – vylėsi „Žalgirio“ vadovas.

zalgiris.lt nuotr./Paulius Motiejūnas ir „Žalgirio“ trenerio štabas po pergalės Miunchene, lėmusios patekimą į Eurolygos Top-8
zalgiris.lt nuotr./Paulius Motiejūnas ir „Žalgirio“ trenerio štabas po pergalės Miunchene, lėmusios patekimą į Eurolygos Top-8

Interviu 15min jis plačiau papasakojo apie varginančią LKL finalo seriją, tik dešimtadalį norinčių sutalpinančią sostinės „Jeep“ areną, platėjančią „Žalgirio“ piniginę ir planą dėl Igno Brazdeikio ateities.

– LKL finalo serijoje su Vilniaus „Rytu“ keičiatės užtikrintomis pergalėmis namuose. Matome ir Europoje, kad Eurolygos klubams nėra lengva, kaip ir „Žalgiriui“, favoritui popieriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius