Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasikeitęs „Ryto“ lyderis po pergalės prieš „Wolves“: „Keistos išvykos rungtynės“

Marcusas Fosteris sužaidė dar vienerias rezultatyvias rungtynes Vilniaus „Ryto“ komandoje, bet šįkart jis stengėsi būti kitoks nei įprastai.

Marcusas Fosteris vėl tryško emocijomis.

Jis atsisuko į „Ryto“ sirgalių minią ir rankų gestais ragino juos dar labiau užsivesti.

Po kiek laiko pašoko ir susidaužė krūtinėmis su Martynu Echodu, lyg pataikęs lemiamą metimą.

Įdomu buvo tai, kad šįkart M.Fosteris taip džiaugėsi ne po savo, o po Arno Veličkos ir M.Echodo pelnytų taškų, prie kurių jis prisidėjo rezultatyviais perdavimais.

„Ryto“ atakų lyderis šįkart ne tik pelnė 16 taškų, bet ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, taip svariai prisidėjęs prie svarbios „Rytui“ pergalės 89:72 „Betsafe-LKL“ čempionate prieš „Wolves“ ir parodęs naują savo žaidimo veidą.

„Po rungtynių su „Peristeri“ man pasakė, kad turiu labiau pasitikėti komandos draugais, o ne tik pats rinkti taškus. Šįkart buvo geras pavyzdys, – sakė amerikietis, prieš porą savaičių grįžęs į Vilniaus komandą po pusmečio Kinijoje. – Rungtynių pradžioje paskubėjau, pramečiau metimus, kuriuos įprastai pataikau, tada pajaučiau, kad žaidimas pas mane ateitų kitaip, o taip ir turi būti – jei komandinis puolimas einasi puikiai, neturiu kaskart forsuoti atakų pats.

Manau, kad tai padės mums būti sėkmingiems. Stengiuosi būti geresnis komandos draugas, ne tik rinkti taškus. Galiu padaryti daugiau ir galiu įtraukti komandos draugus.

Kai kuriose rungtynėse aš pelnysiu 20-25 taškus, bet bus ir tokių rungtynių, kai stengsiuosi daugiau kurti komandos draugams.“

Dar daugiau – M.Fosteris šįkart plėšėsi gynyboje, o tai tikrai nepadėjo „Wolves“ rinkti taškus – jie įmetė tik 72.

Visa „Ryto“ komanda negarsėjo kieta gynyba daugumoje rungtynių pastaruosius metus, o sausio 3 dieną toje pačioje „Avia Solutions Group“ arenoje prasileido net 110 taškų nuo Atėnų „Peristeri“.

„Buvo gera reakcija, gerai pakilti svarbiose rungtynėse. Šįkart surinkome 89 taškus, bet bus dienų, kai mums bus sunkiau puolime, ir mums reikės padirbėti labiau gynyboje. Žinau, kad turime gerai besiginančių žaidėjų, o kai jie pamato, kad ir aš ginuosi, tai pakelia visos komandos lygį. Aš ir noriu atnešti tą lygį komandai“, – sakė M.Fosteris.

Daug metų garsėjęs kaip puolimo žaidėjas, jis nusprendė keistis būdamas 28-erių.

Anksčiau interviu pats pripažinęs, kad dėl nepakankamos gynybos jo reputacija nepakyla iki Eurolygos lygio, kad gali gintis, bet ne visada to stabiliai nori, dabar jis žada parodyti kitokį save.

„Tai ir noriu suteikti komandai, parodyti kitoms Eurolygos komandoms ir ne tik joms, kad galiu ne tik pelnyti taškus, – galiu gintis, padėti komandos draugams kovoti dėl kamuolių, galiu ir įmesti, kai reikia. Stengiuosi daryti viską, bet labiau telktis komandos sėkmei. Aš žinau: jei aš gerai žaisiu abejose aikštės pusėse, sulauksime daugiau sėkmės“, – sakė M.Fosteris.

Laimėjęs sostinės derbį „Rytas“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL rungtynės: „Wolves“ – Vilniaus „Rytas“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL rungtynės: „Wolves“ – Vilniaus „Rytas“

tarsi užtepė balzamo ant nuoskaudų, kurios liko po anksti pasibaigusio Čempionų lygos sezono, kai po pirmojo etapo sekusiose atkrintamosiose varžybose Vilniaus klubą dviem laimėtais mačais eliminavo kukli Graikijos ekipa „Peristeri“.

„Buvo sunkios dvi savaitės, bet gera laimėti rungtynes, kurios daug reiškė miestui. Pasimokėme iš klaidų, kurias padarėme rungtynėse su „Peristeri“, – sakė M.Fosteris. – Viskas atėjo iš tų pastarųjų dvejų rungtynių. Žinojome, kad turime atsitiesti ir tai padarėme antrajame kėlinyje. Iš pradžių jie pataikė metimų, bet mes radome savo puolimo ritmą.

Žinoma, buvo apmaudu, kad Čempionų lygos sezonas baigėsi taip anksti. Tačiau kartais pralaimėjimas, kaip mes pralaimėjome, išeina į naudą komandai, nes ji tampa geresnė ir labiau susitelkusi.“

Šeštadienio rungtynių šeimininkai formaliai buvo „Wolves“, bet nepaisant pakeltų bilietų kainų ir išdalytų pakvietimų saviems, salėje tarp 7 tūkst. žiūrovų visiškai dominavo „Ryto“ aistruoliai.

„Keistos išvykos rungtynės. Aš galvojau, kad bus mažiau sirgalių, bet jie visada randa būdų pasirodyti ir ryškiai matėsi, žaidėme tarsi dar vieneriose namų rungtynėse“, – stebėjosi M.Fosteris.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL rungtynės: „Wolves“ – Vilniaus „Rytas“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL rungtynės: „Wolves“ – Vilniaus „Rytas“

Praėjusį sezoną „Rytas“ žaidė „Jeep“ arenoje ir svarbiausius mačus, o M.Fosteris gerai jautėsi mažytėje 2,5 tūkst. vietų salėje. Kalbėjęs, jog mielai visas svarbias rungtynes žaistų mažoje arenoje, dabar jis buvo linkęs pakeisti nuomonę ir pasidžiaugti beveik 10 tūkst. vietų turinčia erdve.

„Kai sužaidėme čia du mačus, man pradėjo patikti, – apie „Avia Solutions Group“ areną sakė amerikietis. – Kai tiek žiūrovų susirenka, galvoju, kad nuostabu, kai didelėse arenose susirenka daug žmonių.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL rungtynės: „Wolves“ – Vilniaus „Rytas“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKL rungtynės: „Wolves“ – Vilniaus „Rytas“

Pergalė prieš „Wolves“ leido pakilti „Rytui“ į pirmąją vietą bent iki sekmadienio rungtynių Šiauliuose, kai pavyti lyderius turės progą Kauno „Žalgiris“, bet dar svarbiau buvo laimėti miesto derbį.

Vis dėlto, M.Fosteris pabrėžė, kad švęsti dar nėra ką.

„Mes pradėjome žaisti geriau, tai mūsų miestas, bet turime nuveikti daugiau, negalime remtis šiomis vieneriomis rungtynėmis, reikia toliau kelti jiems spaudimą ir kai tik bus proga – parodyti, kad tai yra mūsų miestas“, – sakė „Ryto“ lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius