Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 08 18

Pirmąsias rungtynes rinktinėje sužaidęs Marius Grigonis bando suspėti į dvyliktuką

„What the f**k?!“ – skėsčiodamas rankomis teisėjo klausė Marius Grigonis. Lietuvis po krepšiu susipynė rankomis su rumunu, kuris pats judėdamas inicijavo kontaktą su snaiperiu. „Vienas! Vienas!“ – jau kitoje aikštės pusėje keisdamas dengiamaisiais šūkavo 23 metų gynėjas. Komandos draugams dar reikės priprasti prie šio balso – nors nuo pasiruošimo Europos čempionatui pradžios prabėgo 28 dienos, Mariui tai buvo pirmosios rungtynės rinktinėje šią vasarą.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Berlyno ALBA naujokas pirmosiomis treniruočių stovyklos dienomis nikstelėjo čiurną ir išsigando, kad nespės išgyti iki Europos čempionato.

Bet Dainius Adomaitis ir komandos gydytojai buvo kantresni nei rinktinės antrametis.

Ir štai, šeštosiose draugiškose rungtynėse iš devynių – likus 12-ai dienų iki Europos pirmenybių starto, M.Grigonis pirmą kartą išbėgo į aikštę. Lietuva nugalėjo Rumuniją 97:64.

Galbūt žiūrovams tos treniruočių pobūdžio rungtynės su Rumunija pasirodė niekingos, bet 198 cm ūgio krepšininkui jos buvo labai reikalingos vejantis jau seniai nušvilpusį nacionalinės komandos traukinį.

„Man tai gerai, pirmos rungtynės kaip treniruotė – labai tiko, – neįprasta atmosfera tik palengvino M.Grigonio užduotis aikštėje. – Smagu grįžti, bet dar labai daug trūksta. Trūksta ir žaidimo, nes buvau truputį atitrūkęs nuo krepšinio. Sunku su koja, reikia priprasti – per daug klaidų.“

Kaip čia būsi patenkintas? Visur dar kojos lėtos, visur vėluoju, daug klaidų.

Marius naudojosi kiekviena proga. Net po švilpuko, jis vis šveisdavo tolimą metimą. Kamuolys skriedavo lauk atsimušęs nuo lanko. M.Grigonis vis suburbėdavo.

Tuščia buvo ir taškų eilutė prie M.Grigonio pavardės statistikos protokole. Per 16 minučių jis prametė abu tritaškius, bet atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 6 naudingumo balus.

„Kaip čia būsi patenkintas? Visur dar kojos lėtos, visur vėluoju, daug klaidų. Bet pirmos rungtynės, nereikia daug apie tai galvoti“, – į priekį žiūri atakuojantis gynėjas.

Marius žaidžia kęsdamas skausmą. Jis prifolaktiškai įsimetė tabletę prieš rungtynes, bet gynyboje, ant aštresnio judesio, nepadėdavo ir vaistai.

VIDEO: Marius Grigonis: „Bandau suspėti į dvyliktuką“

„Koją man skaudės ilgą laiką. Kaip skausmą toleruosiu, taip ir bus. Aišku, dabar žymiai mažiau, tai džiaugiuosi dėl to“, – pasakojo M.Grigonis.

Jo tikslas – suspėti į benuvažiuojantį rinktinės traukinį. D.Adomaitis jam dar negali garantuoti vietos skrydyje reisu Vilnius – Tel Avivas rugpjūčio 28-ąją.

„Aš bandau (spėti). Tą bandau daryti visą laiką. Susiklostė tokia nelabai faina situacija. Bet bandau, – tikėjimo nepraranda vienas iš penkiolikos likusių kandidatų. – Paskui treneris spręs, reikalingas esu, ar ne.“

VIDEO: D. Adomaitis po pergalės prieš rumunus turėjo tik vieną pastabą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius