Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 08

Po išslydusios pergalės – I.Brazdeikio kartėlis: „Neturime jokių pasiteisinimų“

„Neturime pasiteisinimų“, – po išslydusios pergalės ketvirtose „Betsafe-LKL“ finalo rungtynėse sakė Ignas Brazdeikis, dvikovos pabaigoje ėmęsis lyderio vaidmens, tačiau ir prametęs itin svarbų laisvą tritaškį.

Kai jau atrodė, kad herojiškas Igno Brazdeikio žaidimas nukals Kauno „Žalgiriui“ šalies čempionų titulą, Kazio Maksvyčio vyrai subyrėjo, o lemiamas „Betsafe-LKL“ finalo mūšis keliasi į Nemuno salą.

Penkis taškus iš eilės pelnęs Iggy sukrovė svečiams 4 taškų pranašumą (68:64), bet tuomet dvitaškį su pražanga pelnė Evaldas Kairys.

Ignas Brazdeikis tuomet prametė laisvą tritaškį, Isaiah Tayloras – du baudų metimus, o pro visą aikštelę prasiveržęs Marcusas Fosteris pelnė pergalingus „Ryto“ taškus.

„Manau, kad pergalė išslydo iš rankų, nors dar turėjome šansą. Tokie dalykai krepšinyje kartais nutinka. Pergalės neiškovojome, tad skaudu, bet turime kuo greičiau tai pamiršti ir ruoštis penktam serijos mačui, – 15min po nesėkmės sakė Ignas Brazdeikis. – Nepataikėme labai gerų metimų, ties kuriais dirbame kasdien. Tai yra dalis žaidimo. Kai kuriuos mačus pralaimi, kai kuriuos laimi. Kitos rungtynės bus svarbiausios šiame sezone. Turime susikoncentruoti ir pasiruošti tam.“

Šiame mače „Žalgiris“ realizavo vos 16 procentų tritaškių (4 iš 25) bei 59 procentus baudų metimų (16 iš 27).

– Rungtynių pabaigoje ėmėtės lyderio vaidmens. Ar tai buvo trenerio sumanymas, ar pats pajautėte, kad reikia imtis iniciatyvos?

– Ir tas, ir tas. Po užtvaros pasitaikė parankus varžovas ir bandžiau pelnyti taškus. Deja, bet mačo pabaigoje pramečiau baudos metimą ir laisvą tritaškį. Abu metimai galėjo įkristi. Skaudu, bet turime tai pamiršti ir judėti į priekį.

– Šiandien labai prastai atakavote nuo trijų taškų ir baudų metimų linijos. Ar tai dėl beprotiškos atmosferos?

– Galbūt tai kažkiek prisideda. Dar jaučiasi nuovargis. Bet mes neturime jokių pasiteisinimų nepataikyti baudų metimų. Rungtynes ir sunkias situacijas laimi gynyba ir baudų metimai.

Manau, kad mes didžiąją rungtynių dalį kontroliavome žaidimą. Pergalė išslydo mums iš rankų, bet šeštadienį žaisime dar kiečiau, kad pasiektume pergalę.

– Ar buvo kuo kvėpuoti šioje salėje?

– Sudėtinga žaisti šioje salėje. Tikrai karšta. Kaip minėjau, pasiteisinimų vis tiek neturime.

– Kas nutiko per paskutinę ataką, kai dar galėjote išplėšti pergalę, bet susidūrėte su Tomu Dimša?

– Neperskaitėme varžovų gynybos. Galbūt jie nukirto aikštelės kampą. Tiksliai nepamenu, reikėtų pažiūrėti video. Turėjome keletą variantų – Isaiah lenda per užtvaras, aš irgi tą patį turėjau daryti. Dar buvo Ulia. Variantų buvo daug.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – krepšinis Japonijoje ir prie sienos priremtas „Žalgiris“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius