Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 15

Po užkeiktos baigties Australijai – liūdnas žalgiriečio „ne“

Po Australijos rinktinės pralaimėjimo žurnalistų zonoje Andrew Bogutas nebesisvaidė žaibais laidydamas FIBA adresuotus keiksmažodžius. Patty Millsas vos sulaikė ašaras, o paskui jį ėję komandos draugai neįstengė pakelti galvos. „Ne“, – sukandęs dantis ištarė ir žalgirietis Jockas Landale'as, paprašytas pasidalinti savo mintimis apie debiutinį pasaulio čempionatą. Po mažojo pasaulio čempionato finalo nekalbėjo nė vienas australas. Prakeiksmas nenutrauktas – Australija vėl liko ketvirta.
Jockas Landale'as
Jockas Landale'as / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Australijos rinktinė turi daug tokių puikių žaidėjų kaip Patty Millsas, Joe Inglesas, Matthew Dellavedova, Andrew Bogutas ir kiti, praeityje krutėjo su Andrew Gaze'u, Shane'u Healu, Lucu Longley, bet ši visuomet konkurencinga komanda dar niekada neiškovojo medalių.

Australai buvo arti istorinio medalio, bet tiek su ispanais pusfinalyje, tiek mažajame finale su prancūzais pritrūko žudiko instinkto.

Pasaulio čempionatą Australija palieka po pralaimėjimo Prancūzijai 59:67.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: dramatiškos atomazgos ir klausimas LKF – atranka ar krepšinio namai?

Abu kartus savo rankose laikę apčiuopiamą persvarą, australai abu kartus paleido savo medalį iš rankų. Australija penktą kartą olimpinėse žaidynėse ar pasaulio čempionate liko ketvirta.

„Lemiamu metu mes klydome. Gal atsiliepė ir jėgų trūkumas, nes turėjome pakankamai trumpą rotaciją. O kai trūksta jėgų, kartais prasideda klaidos, sunku išpildyti užduotis. Be to, prancūzai patys pataikė sunkius metimus. Mums tiesiog pritrūko kelių sėkmingų atakų“, – atsiduso australų treneris Andrejus Lemanis.

Vienintelis su žiniasklaida bendravęs australų žaidėjas buvo Mitchas Creekas, atvestas į privalomą oficialią spaudos konferenciją.

Australijos žurnalistai kraipė galvas – gynėjas žaidė tik 6 minutes, taškų nepelnė, todėl kolegos žurnalistai laukė kur kas reikšmingesnio žaidėjo, kuris galėtų papasakoti apie dar vieną skaudų pralaimėjimą Australijos krepšiniui.

Bet pirmas ar paskutinis žaidėjas komandoje, visiems skaudėjo vienodai.

„Mes matėme, kaip australai namie susidomėję dalijosi vaizdo klipais, aktyviai reiškėsi instagrame, feisbuke. Visi mus palaikė. Jų palaikymo žnutės, skambučiai... Atidavėme absoliučiai visas jėgas. Niekada nesmagu dviem pralaimėjimais baigti čempionato. Rūbinėje būtumėte girdėję, kaip krenta adata. Bet kovėmės su aistra ir pasididžiavimu. Negaliu labiau didžiuotis su šiais vyrais būdamas čia“, – kalbėjo M.Creekas.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: Jono Kazlausko atsisakymas, talentai ir nevykę Popo pasiteisinimai

„Smagiausia, kad turėjome komandą, kuri buvo atsidavusi dėl savo šalies. Jie paaukojo savo vasaras ir laisvą laiką tam, kad atstovautų Australijai. Skaudu dabar matyti savo vyrus. Kovėmės dėl medalio, bet mums pritrūko. Deja, nepavyko užbaigti darbo. Tačiau aš labai didžiuojuosi savo komanda“, – pridūrė A.Lemanis.

Australai viltingai žiūri į priekį ir viliasi, kad Tokijo olimpinėse žaidynėse bumerangų marškinėlius užsivilks NBA žvaigždė Benas Simmonsas.

Gal tai bus ta trūkstama dėlionės dalis, kurios australams reikia užpildyti medalio paveikslą.

„Žvelgiant į priekį, mums trūko dviejų nuostabių žaidėjų – Simmonso ir Boldeno. Manau, kitąmet ši komanda bus labai galinga. Reikia nepamiršti paskutinių olimpinių žaidynių. Mes tikrai nepamiršime ir šio pasaulio čempionato. Smagiausia, kad greitai galėsime atsirevanšuoti. Neabejoju, kad šie vyrukai grįš su didžiuliu entuziazmu“, – užsivedęs M.Creekas.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: geriausio Lietuvos rinktinės trenerio paieškos ir nenustebinę amerikiečiai

Prancūzijos rinktinės strategas Vincent'as Collet didžiavosi, kaip jo auklėtiniai atsitiesė nepaisant australų persvaros ir išplėšė iš jų rankų bronzos medalį.

„Mums tai ypatinga, nes mums pavyko laimėti po labai sunkios pirmos pusės. Daug komandų būtų nuleidę rankas, o mes išlikome susitelkę“, – tikino strategas, prieš penkerius metus taip pat atvedęs Prancūzijos rinktinę ant bronzinio pasaulio čempionato laiptelio.

„Tai buvo puikus sugrįžimas, bet mes nusipelnėme čia būti. Australai žaidė labai gerai, tačiau mes niekada nepasidavėme ir išlikome kartu. Tai buvo esminis skirtumas, – antrino N.De Colo su 19 taškų savo sąskaitoje ir bronziniu medaliu ant kaklo. – Prancūzijai tai didelis pasiekimas. Bet mes esame nauja komanda ir mums dar reikia laiko susiklijuoti. Kaip treneris sakė po mačo, dabar turime prisiminti, kaip gerai dirbome kaip komanda, kiek daug darbo įdėjome, ir tai atsinešti olimpinėms žaidynėms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius