-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 05 25

„Pora žmonių po klaustuku“: dėl kurių rinktinės žaidėjų nerimauja D.Maskoliūnas?

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Darius Maskoliūnas sekmadienį išrikiavo 15 žaidėjų, kurie birželio 16-ąją kviečiami į olimpinės atrankos stovyklą Kaune. Tačiau nacionalinės komandos strategas iki galo nėra tikras, ar visas penkioliktukas prisistatys į Nemuno krepšinio salą. 15min pasidomėjo, dėl kurių kandidatų nerimauja D.Maskoliūnas.

„Jeigu tik būtų galimybė, aš norėčiau pasikviesti tik dvylika žmonių, kad visiems būtų viskas aišku, bet šituo pandeminiu laikotarpiu negali žinoti kas, kaip ir kur, – Lietuvos krepšinio federacija citavo D.Maskoliūno pasirinkimą. – Taip pat dar sezonai nesibaigę, bei gali nutikti visokių traumų, tai esi priverstas tai daryti. <...> Todėl sąrašas yra toks, koks yra, ir šiai dienai jame yra žmonių po klaustuku, bet žiūrėsime.“

15min žiniomis, daugiausiai klaustukų kyla dėl Edgaro Ulanovo situacijos.

Šaltinių teigimu, 29 metų krepšininką kamuoja įsisenėję skausmai klubo srityje, kurie puolėją keletui mačų buvo išvedę iš rikiuotės ir šį sezoną. Šios problemos trukdė E.Ulanovui dar Kauno „Žalgiryje“, bet apčiuopti konkrečią jų priežastį labai sudėtinga.

15min šaltiniai informuoja, kad E.Ulanovas po sezono lauks Lietuvos gydytojų verdikto, kurie bandys rasti tinkamiausią gydymą ir tuo pačiu pastatyti ant kojų buvusį žalgirietį jau olimpinei atrankai, kuri birželio 29-ąją startuos Kaune.

Neatmetama, kad 199 cm ūgio krepšininkas konsultuosis ir su specialistais Miunchene.

Šiuo metu E.Ulanovas dėl legionierių limito tik nuo suolo stebi Stambulo „Fenerbahče“ kovas Turkijos čempionato pusfinalyje.

E.Ulanovo pozicijoje D.Maskoliūnas turi bene didžiausią pasirinkimą. Trečiu numeriu gali žaisti Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Arnas Butkevičius, Ignas Brazdeikis ar Rokas Giedraitis. Rinktinės stratego teigimu, kraštutiniu atveju padėti nacionalinei komandai būtų pasiruošęs ir už penkioliktuko borto likęs Jonas Mačiulis.

Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas
Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas

Kitas žaidėjas, kurio reabilitaciją D.Maskoliūnas su LKF stebi itin įdėmiai, yra Mantas Kalnietis.

Pagrindinės rinktinės įžaidėjas vis dar gydosi trūkusių čiurnos raiščių traumą, kuri nubraukė 34-erių lietuvio MVP sezono finišą.

Naudingiausias VTB lygos sezono krepšininkas dėl jos praleido nacionalinio čempionato ketvirtfinalio bei pusfinalio serijas, o geriausiu atveju vylėsi sugrįžti nebent į finalines kovas, kurios numatytos pirmąją birželio savaitę. Tačiau Krasnodaro „Lokomotiv“ pusfinalyje turėjo pripažinti Kazanės UNIKS pranašumą (0-3) ir sezonas trijų lietuvių Rusijos klubui baigėsi.

M.Kalnietis šiuo metu dar nėra pasiruošęs grįžti į rikiuotę, tačiau 15min šaltiniai teigia, kad Lietuvos rinktinės atstovai pozityviai nusiteikę dėl kapitono reabilitacijos ir tiki, kad atakų organizatorius laiku stos į D.Maskoliūno rikiuotę.

Gynėjų grandyje strategas gali rinktis ir iš Luko Lekavičiaus, Roko Jokubaičio, Mariaus Grigonio bei Tomo Dimšos.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

LKF atstovai laiko špygas, kad vasarą žaizdų išsilaižymui ir kūno stiprinimui kitam sezonui skirsiąs Artūras Gudaitis greičiau sugrįš į planuojamą formą ir sėkmės atveju galės prisidėti prie nacionalinės komandos komandos misijos Tokijo olimpinėse žaidynėse.

„Jau kelintą sezoną jį kamuoja traumos. Turėjau tikrai gerą, nuoširdų pokalbį. Tokia situacija, jog sakė kad jeigu tik reikės, tai tikrai prisijungs, padės. Bet šiuo momentu jis tikrai žaisti negali, nori išsigydyti traumas kad galėtų turėti normalų, pilnavertį sezoną, nes tikrai žaidžia geram klube bei jam pačiam norisi geriau pasirodyti“, – ltu.basketball sakė D.Maskoliūnas.

Tačiau 15min šaltiniai teigia, kad kol kas tokia galimybė mažai tikėtina ir A.Gudaitis prie rinktinės prisijungtų nebent ekstra atveju.

VTB-League.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis
VTB-League.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis

D.Maskoliūnas vidurio puolėjų grandyje lieka tik su Jonu Valančiūnu bei Domantu Saboniu.

Į Lietuvos rinktinės penkioliktuką nebuvo įtrauktas kitas Eurolygos aukštaūgis Paulius Jankūnas. 15min šaltinių teigimu, žalgirietis nekviečiamas į nacionalinės komandos stovyklą Dariaus Maskoliūno sprendimu.

Pirmadienį 37-erių krepšininkas basketnews.lt patvirtino, kad baigia karjerą Lietuvos rinktinėje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Lietuvos rinktinė pasiruošimą olimpinei atrankai Kaune pradės birželio 16-ąją.

Jau birželio 18-ąją lietuvių laukia pirmos kontrolinės rungtynės su Dominikos Respublika. Per pasirengimo laikotarpį mūsiškiai sužais dar porą rungtynių – birželio 22-ąją su Rusija ir birželio 24-ąją vėl su Dominikos Respublika.

Olimpinėje atrankoje Lietuva dėl vienintelio kelialapio į Tokiją grumsis su Slovėnija, Lenkija, Angola, Pietų Korėja ir Venesuela.

VIDEO: „urBONUSas“: Šaro perliukai, „Barcos“ šansai laimėti Eurolygą ir rinktinės klaustukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius