Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 08

Prancūzai prieštarauja: „Teisėjai buvo siaubingi, bet jie padėjo Lietuvos rinktinei“

Prancūzijos rinktinės žaidėjai, atrodo, žaidė kitose rungtynėse. Kai įsiutusi Lietuva spjaudosi dėl nacionalinę komandą paskandinusių arbitrų klaidų, į kitą pasaulio čempionato etapą išlindę prancūzai kraipo galvas. „Teisėjai padėjo lietuviams“, – pareiškė vienas prancūzų lyderių Evanas Fournier.
Prancūzijos krepšinio rinktinė
Prancūzijos krepšinio rinktinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

24sek kolegos iš Prancūzijos pasidalijo savo šalies rinktinės žaidėjų įspūdžiais dėl teisėjavimo.

Panašiai kaip lietuviai, jie irgi turėjo daug priekaištų arbitrų trijulei, kuriai pasaulio čempionatas po šiurkščios klaidos oficialiai baigėsi. Lietuvos ir Prancūzijos rungtynėms teisėjavo Antonio Conde iš Ispanijos, Danielis Garcia Nievesas iš Venesuelos ir Leandro Lezcano iš Argentinos.

Bet prancūzų akimis, šie trys arbitrai padėjo ne jiems, o lietuviams.

„Teisėjai akivaizdžiai padėjo lietuviams. To nepaneigsite“, – pareiškė Evanas Fournier.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nando De Colo ir Evanas Fournier
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nando De Colo ir Evanas Fournier

Būtent dėl „Orlando Magic“ atstovo pastabų turėjo ir Prancūzijos ekipos treneris Vincent'as Collet.

Rezultatyviausias „Les Bleus“ žaidėjas Kinijoje į lietuvių krepšį įmetė 24 taškus, bet to jam nepakako. Tiek E.Fournier, tiek V.Collet akcentavo, kad snaiperis turėjo kur kas daugiau kartų apsilankyti prie baudų metimo linijos. 26 metų 201 cm ūgio žaidėjas metė tik dvi baudas.

V.Collet teigė, kad neįmanoma, jog taip agresyviai žaidęs ir tiek daug kontakto sulaukęs E.Fournier tik du kartus stojo mesti baudų.

„Antroje rungtynių pusėje lietuviai žaidė labai grubiai. Jie dažnai laikėsi už rankų, tačiau švilpukai tylėjo. Nemanau, kad jie turėtų skųstis dėl Gobert'o situacijos. Neketinu pilti daugiau žibalo ant ugnies, bet adekvačiam vertinimui, reikia peržiūrėti visą mačą. O kalbant apie visą mačą, aš manau, kad jie tikrai neturi, ko skųstis. Tikrai neturi“, – aiškino dešimtmetį rinktinę treniruojantis 56-erių V.Collet.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: FIBA vagystė, epizodo video, D.Adomaičio žinutė ir reportažas iš Kinijos

Beje, pats prie skandalo prisidėjęs centras Rudy Gobert'as 15min žurnalistui Kęstui Rimkui sakė, kad numušė kamuolį nepažeisdamas taisyklių.

„Pirmiausia aš liečiau kamuolį. Liečiau kamuolį. Pagal taisykles galima liesti kamuolį“, – tikino vidurio puolėjas, nors po epizodo analizės FIBA užfiksavo akivaizdžią teisėjų klaidą, dėl kurios ši trijulė sulaukė sankcijų.

VIDEO: Dainius Adomaitis pratrūko: keikėsi ir pliekė FIBA

Prancūzams buvo užfiksuotos 27, lietuviams – 22 pražangos. Mūsiškiai prie baudų metimo linijos stojo 29, Prancūzijos krepšininkai – 18 kartų.

„Pražangos pridarė mums problemų. Teisėjai... Aš nenoriu apie juos kalbėti. Teisėjai buvo siaubingi. Nepaisant to, pavyko išlaikyti susitelkimą ir laimėti rungtynes“, – arbitrų darbą vertino gynėjas Andrew Albicy.

VIDEO: Įsiutęs D.Adomaitis per spaudos konferenciją daužė stalą ir keikėsi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius