-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 09 08

FIBA paguoda: Lietuvos rinktinę pasmerkę teisėjai sulaukė sankcijų

FIBA atmetė Lietuvos rinktinės protestą dėl paskutinių sekundžių klaidos mače su Prancūzija, tačiau skyrė sankcijas susitikime dirbusiems arbitrams. FIBA pripažino arbitrų klaidą ir pranešė, kad teisėjų trijulė šiame pasaulio čempionate daugiau nebeteisėjaus.
Dainius Adomaitis ir Nicolas Batumas
Dainius Adomaitis ir Nicolas Batumas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

FIBA nustatė, kad Rudy Gobert'as pažeisdamas taisykles numušė kamuolį nuo lanko, prieš tai šį paliesdamas, todėl lietuviams turėjo būti įskaitytas taškas, o rezultatas išlygintas 76:76.

Lietuvos ir Prancūzijos rungtynėms teisėjavo Antonio Conde iš Ispanijos, Danielis Garcia Nievesas iš Venesuelos ir Leandro Lezcano iš Argentinos.

„Nereikia būti labai protingu. Žaidžia dvi Europos komandos – duokit tris Europos teisėjus! Klauskit to FIBA, – po pralaimėjimo prancūzams pyko D.Adomaitis. – Žaidėme su Australija – visiems aišku, kokia jų svarba. O švilpia, su visa pagarba, du Puerto Riko ir vienas Argentinos teisėjas.

Vienas teisėjas rungtynių metu vienam iš žaidėjų sako: aš labai laimingas dalyvaudamas tokiose rungtynėse – čia man pirmos tokios svarbios. Sako tai žaidėjui ketvirtame kėlinyje! Jūs juokaujat (keiksmažodis)?!

Nėra to supratimo! Žiūri po to rungtynes, taip, darėme klaidų – aš, ir žaidėjai, bet ne apie tai. Jie nedirba savo darbo!“

VIDEO: Dainius Adomaitis apie FIBA: „This is fucking joke.... This is fucking joke“

FIBA manevras įtakos Lietuvos rinktinės pralaimėjimui Prancūzijai 75:78 neturės.

Lietuvos krepšinio federacija sekmadienį patvirtino, kad FIBA atmetė jų protestą, kurį nacionalinė komanda pateikė iškart po skandalingų rungtynių.

Anot šaltinių, FIBA savo poziciją argumentavo tuo, kad protestai nagrinėjami tik tuo atveju, jei rungtynių eigą paveikusi klaida susijusi su švieslentės rodmenimis, pavyzdžiui, klaidingu rezultatu, ar laikmačiu, atakai skirto laiko problemomis.

Esą protestų pateikimas nesusijęs su teisėjavimo klaidomis.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: FIBA vagystė, epizodo video, D.Adomaičio žinutė ir reportažas iš Kinijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius