Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 30

Pratybose – trenerius prajuokinęs epizodas ir nuostaba dėl šviesoforų Kinijoje

Lietuvos rinktinės krepšininkai penktadienį pirmą kartą išbandė Donguano krepšinio areną – likus porai dienų iki pirmųjų pasaulio čempionato rungtynių lietuviai nesijaučia įsitempę ir taip buvo šįkart treniruotės pabaigoje, kai nuaidėjo trenerių štabo bendras juokas.
Mindaugas Brazys, Dainius Adomaitis, Ramūnas Šiškauskas
Mindaugas Brazys, Dainius Adomaitis, Ramūnas Šiškauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vienas Lietuvos rinktinės trenerių Benas Matkevičius suprakaitavęs šokinėjo prieš Joną Valančiūną, pratybų pabaigoje bandydamas paruošti vidurio puolėją labiau taktiškai nei fiziškai prieš startą rugsėjo 1 dieną mače su Senegalu.

B.Matkevičius gynėsi prieš J.Valančiūną ir, stovėdamas nugara į krepšį nematė, kaip Mindaugo Kuzminsko paleistas kamuolys atšoko toliau nuo lanko – nuaidėjo perspėjimas, bet kamuolys bumbtelėjo trenerio asistentui ant galvos.

Ne tik M.Kuzminskas ir J.Valančiūnas nusišypsojo plačiomis šypsenomis, bet ir treneris Dainius Adomaitis su pagalbininkais Ramūnu Šiškausku ir Mindaugu Braziu nesulaikė juoko.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Juokėsi ir B.Matkevičius, ženklais paprašęs keitimo.

D.Adomaitis perspėjo kolegą, kad jei taip toliau seksis, gali netyčia gauti alkūne ir iš J.Valančiūno.

B.Matkevičius darsyk paprašė keitimo ir nusprendė pereiti prie individualaus darbo su lengvesnės svorio kategorijos žaidėju – Arnu Butkevičiumi.

Rinktinei - žalia šviesa

Gera darbinė nuotaika supo Lietuvos rinktinę Kinijoje.

Azijos šalyje nedaug jų yra buvę anksčiau, bet pirmasis įspūdis apie Kiniją ir žaliais parkais, dangoraižiais ir plačiomis gatvėmis nuklotą Donguaną – labai geras.

M.Brazys pastebėjo, kad rinktinės autobusas, lydimas policijos automobilių, kelią iki arenos prasiskynė labai greitai – tiesiog visi komandos kelyje stovėję šviesoforai degė žalia šviesa.

Ir taip buvo neatsitiktinai. Kinai rūpinasi, kad krepšinio komandos Donguane nieko netrūktų.

„Aišku, daugiausiai matome Kiniją per langą – ne turistauti juk ir atvažiavome, – sakė Lietuvos rinktinės puolėjas Paulius Jankūnas. – Kiek matome per langus, tai labai gražu – visur žalia. Gal atsimenu ir įsivaizdavau kitaip, bet šiame regione viskas labai gražu – miestas sutvarkytas, gatvės – plačios, namai – didelė. Didybė jaučiasi.

Viešbutis taip pat geras, valgyti duoda skaniai – Juozukas (masažuotojas) sakė, kad ir aprangą gerai skalbia. Arena nauja, lankai – normalūs, kitaip nei Pietų Korėjoje, kur buvo kietoki.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė Donguano arenoje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotė Donguano arenoje

Vyriausiam rinktinės nariui P.Jankūnui tai ketvirtasis pasaulio čempionatas. 35 metų puolėjas yra rekordininkas rinktinėje pagal šiuos turnyrus, nes žaidė 2006-aisiais Japonijoje, 2010-aisiais Turkijoje bei 2014-aisiais Ispanijoje ir vienu planetos čempionatu lenkia Renaldą Seibutį, Mantą Kalnietį ir Joną Mačiulį, kuriems tai trečiosios pasaulio pirmenybės.

„Kažkada važiuodavau, kaip jauniausias rinktinės narys, buvau nepatyręs, – sakė 2006 metais pirmą kartą Kinijoje, prieš pat pasaulio čempionatą Japonijoje lankęsis P.Jankūnas. – Dabar atvažiuoju ir žiūriu, kad vyriausias.

O dar kiti tai mėgsta pabrėžti – ką padarysi kažkada ir jie bus seni.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Žvilgsnis į pirmą varžovą

Sąlygomis Kinijoje patenkintas ir Edgaras Ulanovas.

„Galbūt kontroliniame turnyre Pietų Korėjoje salė nebuvo pati geriausia, bet čia arena yra puiki, lankai geri – lieka tik žaisti“, – sakė jis.

Pirmasis H grupės mačas laukia su Senegalo rinktine – „liūtais“ vadinami krepšininkai nėra daug pasiekę svarbiausiose krepšinio turnyruose, bet šį dešimtmetį dusyk laimėjo bronzą Afrikos pirmenybėse.

Nors Senegalo rinktinėje nėra aukščiausio šios šalies žmogaus, su „Boston Celtics“ šią vasarą sutartį sudariusio 230 cm ūgio Tacko Falos, NBA patirties Afrikos komandoje yra.

Maurice'as Ndouras, „Valencia“ klube rungtyniaujantis 27 metų vidurio puolėjas yra rungtyniavęs drauge su Jonu Mačiuliu Madrido „Real“ ir su Mindaugu Kuzminsku „New York Knicks“ gretose.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Maurice'as Ndouras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Maurice'as Ndouras

„Aišku, Ndouras nemažai sau leidžia aikštėje, bet visa komanda labai atletiška, – pabrėžė E.Ulanovas. – Jei lesime jiems naudotis jų stiprybėmis – greitu puolimu ir atkovotais kamuoliais – bus labai sunku. Todėl negalėsime leisti jiems žaisti greitai, vengti klaidų, nes žinome, kad jie gali iškart nubėgti ir nubausti. Patys turėsime rungtyniauti išmintingai ir išnaudoti savo privalumus – Domantą Sabonį ir Joną Valančiūną.“

Varžovų atletiškumą pabrėžė ir P.Jankūnas.

„Kaip visada -Senegalas labai atletiška komanda. Daug bėga, kietai ginasi – visi labai ilgomis rankomis, o tai ypač išryškėja jiems ginantis – jie perima ir atkovoja labai daug kamuolių. Tikrai bus sudėtingos rungtynės.“

VIDEO: Patenkintą D.Adomaitį Kinijoje trikdo tik viena problema, dėl kurios čia skundžiasi daugelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius