-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 08 18

Prieš antrą mačą su ispanais – trenerio įspėjimas: „Tikimės jų namų darbų“

Lietuvos krepšinio rinktinė šįvakar sausakimšoje „Avia Solutions Group“ arenoje stos į dar vieną mūšį su pasaulio čempione Ispanija. Lietuvių trenerio asistentas Giedrius Žibėnas įspėja, kad varžovai į Lietuvą atvyks paruošę namų darbus po pirmojo susitikimo.
Rungtynių akimirka
Kęstutis Kemzūra ir Giedrius Žibėnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasiruošime prieš Europos krepšinio čempionatą dar nepralaimėjusi Lietuvos rinktinė antradienį Gran Kanarijoje nė sykio neatsiliko nuo ispanų ir nugalėjo Sergio Scariolo treniruojamą ekipą 82:77.

Nepaisant to, kad į Vilnių pasaulio čempionai atvyksta be Gran Kanarijoje daugiausiai problemų lietuviams kėlusio Willy Hernangomezo ir veterano Rudy Fernandezo, G.Žibėnas įžvelgia oponentų grėsmę.

„Galime tikėtis namų darbų iš ispanų. Bet aišku, darome juos ir patys. Žinome, kad galime sužaisti kažkiek geriau, nes buvo tokių gynybinių momentų, kai, atrodo, gerai apsiginame, bet paprasčiausiai nepasiimame kamuolio, – prieš rungtynes sakė G.Žibėnas. – Buvo tokių momentų, kai ispanai prie viršutinio pikenrolo susikurdavo labai daug erdvių. Jie nesumetė tų metimų, bet naivu būtų tikėtis, kad ir antrose rungtynėse juos prames. Turime būti geresni ties viršutiniu pikenrolu.

O puolime turim išgauti geresnį spacingą (liet. išsidėstymą), ypač kai mūsų dideli yra aikštelėje, ir geriau dalintis kamuoliu.“

Vilniaus „Rytą“ treniruojantis specialistas gerai žino, ką reiškia užpildytų ASG arenos tribūnų palaikymas. Būtent tokį šįvakar patirs ir Lietuvos rinktinė.

„Taip, pilna arena, papildomas stimulas, papildoma motyvacija. Norisi žengti žingsnį į priekį su visais sirgaliais ir jų pagalba“, – sakė K.Maksvyčio asistentas.

Lietuvos ir Ispanijos mačas prasidės 19.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius