Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 17

Patenkintas K.Maksvytis: „Pergalė prieš Ispaniją visada yra gerai“

Lietuvos rinktinė išlieka nepralaimėjusi pasiruošime prieš Europos čempionatą, o jos strategas Kazys Maksvytis liko patenkintas auklėtinių žaidimu po pergalės Gran Kanarijoje prieš Ispanijos ekipą.

Nė sykio išsiveržti į priekį ispanams neleidę lietuviai iškovojo pergalę 82:77 ir laimėjo jau penktą sykį iš eilės – po du sykius prieš tai buvo nugalėtos Estijos ir Suomijos rinktinės.

Pergale prieš pasaulio čempionus pasidžiaugęs K.Maksvytis išskyrė ir blogų bei taisytinų dalykų, bet apibendrindamas liko patenkintas vaizdu, kurį išvydo aikštėje.

„Pergalė prieš Ispaniją visada yra gerai, – konstatavo strategas. – Taisytinų dalykų yra. Vienas iš blogesnių dalykų, kas šiandien buvo, tai puolime atkovoti kamuoliai. Leidome daug antrų šansų, nors, atrodo, turėjome aukštesnę sudėtį, bet ispanai turėjo nemažai situacijų. Kažkiek vienu metu praradome iniciatyvą ir ją praradome savo blogo puolimo dėka. Ispanai tada keletą užbėgo į greitą puolimą.

Iš gerų dalykų, turėjome tik vieną blogą bangą dėl greito jų puolimo, visas rungtynes gana neblogai tvarkėmės, ką ir buvome akcentavę. Sustabdėme jų tritaškius metimus, akcentavome jų užtvaras be kamuolio.

Šiek tiek dar reikėtų pridėti pikenrolo gynyboje, ispanai gerai atakavo ir vienu metu turėjome problemų. Taisytinų dalykų yra, bet bendras vaizdas džiugina, komanda eina į priekį ir manau, kad kitose rungtynėse būsime dar geresni.“

Lietuvos rinktinė dar pirmajame kėlinyje turėjo 10 taškų pranašumą, antrame ketvirtyje jis buvo pasiekęs 12 taškų, o trečiajame lietuviai pirmavo ir 16 taškų skirtumu, bet nuolat susikurtą atstumą prieš varžovus prarasdavo.

Kas lėmė tokį bangavimą ir nepastovumą?

„Didžiąją rungtynių dalį kontroliavome, susikurdavome pranašumą ir pirmoje pusėje, ir trečiajame kėlinyje. To pranašumo neišsaugojome, padarėme gana nemažai klaidų, tai irgi turėjo įtakos bangavimui, – sakė K.Maksvytis, kurio komanda kamuolį prarado 16 kartų. – Kartais ispanai mus išprovokuodavo, kartais mes paprasčiausiai blogai organizuodavome savo puolimą ir nesustodavome į derinį. Pasiruošimas eina į pabaigą, manau, kad ateityje tų bangavimų pavyks išvengti.“

Jau po dviejų dienų šios komandos dar sykį susitiks Vilniuje. K.Maksvytis tikisi, kad panašų vaizdą, kaip Las Palme, pamatys ir „Avia Solutions Group“ arenoje.

„Visi laukėme rungtynių su Ispanija, kad pasitikrintume savo jėgas. Vaizdas buvo geras, matėme, kad mūsų aukšti žmonės gali dominuoti, kad atkarpomis kamuolys gerai judėjo, mažiukai neblogai įsijungė. Kažkiek pasitikrinome savo jėgas, o dabar grįšime į Vilnių ir tikimės dar kažkiek pridėti“, – sakė specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius