-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 23 /21:34

Lengvas pasivaikščiojimas su kartėliu: Lietuvos rinktinė nepasigailėjo islandų, bet prarado Luką

Dainiaus Adomaičio vadovaujama rinktinė nepasigailėjo Europos krepšinio nykštukų. Trečiadienio vakarą Šiauliuose vykusioje priešpaskutinėje repeticijoje prieš Senojo žemyno pirmenybes lietuviai 84:62 (27:15, 25:12, 14:23, 18:12) sutriuškino Islandiją.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kas yra dvikovos tikrasis šeimininkas, buvo aišku nuo pat pirmųjų minučių. Per pirmas dvi minutes lietuviai jau buvo surinkę dviženklį taškų skaičių ir užtikrintai pirmavo.

Šeimininkai varžovus akivaizdžiai pranoko tiek ūgiu bei persvara po krepšiu, tiek atakuodami iš toli. Priešnuodžių prieš Joną Valančiūną ir kitus mūsų rinktinės bokštus centimetrų pritrūkę šiauriečiai taip ir nerado, o iš toli varžovų krepšį įspūdingai bombardavo Martynas Gecevičius.

Trečiajame kėlinyje raumenis atleidę lietuviai įsivėlė į chaotišką žaidimą ir leido priartėti, bet rungtynių laimėtojas klausimų nekėlė.

Užtikrintą pergalę apkartino antrojo kėlinio metu Luko Lekavičiaus patirta kojos trauma. Gynėjas aikštę paliko šlubčiodamas ir daugiau į ją negrįžo.

Tai buvo priešpaskutinė lietuvių repeticija prieš kitą savaitę prasidedančias žemyno pirmenybes. Paskutiniai akcentai bus dėliojami penktadienį, kai Vilniuje mūsiškiai susitiks su kur kas solidesnio kalibro varžovu – Ispanija.

Lietuva – Islandija 84:62 (27:15, 25:12, 14:23, 18:12).

Lietuva: Mindaugas Kuzminskas 17, Martynas Gecevičius 16 (4/4 tritaškių), Jonas Valančiūnas 14 (11 atk. kam.), Mantas Kalnietis 11 (4/11 metimai, 9 rez. perd.), Donatas Motiejūnas 10 (5/12 metimai), Artūras Gudaitis 9, Artūras Milaknis 3, Edgaras Ulanovas ir Jonas Mačiulis po 2, Eimantas Bendžius, Marius Grigonis ir Lukas Lekavičius taškų nepelnė.

Islandija: Tryggvi Hlinasonas 19, Martinas Hermannssonas 14, Kristoferis Acoxas 8.


Rungtynių eiga:

IV kėlinys. Lietuva – Islandija (27:15, 25:12, 14:23, 18:12).

40 min. Ketvirtą kėlinį laimėjo lietuviai, bet varžovams pavyko laimėti antrą rungtynių pusę.

38 min. Edgaro Ulanovo pirmieji taškai. Įspūdingi – galingu dėjimu, prasiveržus palei galinę liniją.

36 min. Dar vienas firminis Donato Motiejūno puskablis.

35 min. Marius Grigonis pratinasi prie įžaidėjo vaidmens, o „Kapitonas Kablys“ D-Mo vėl taiklus – 74:52.

33 min. Ketvirtajame kėlinyje koncentracija visai kita. Artūras Gudaitis pataikė su pražanga, Martynas Gecevičius pataikė dar vieną įspūdingą metimą.

III kėlinys. Lietuva – Islandija 66:50 (27:15, 25:12, 14:23).

30 min. Chaosas trečiajame kėlinyje baigiasi islandų laimėtu ketvirčiu net 9 taškais.

26 min. Kelios Artūro Milaknio klaidos, kelios islandų taiklios atakos ir šeimininkų persvara šiek tiek aptirpo. Dainius Adomaitis eksperimentuoja dažnai kaitaliodamas sudėtį.

25 min. Lietuvos krepšinio klasika! Mantas Kalnietis „kabina“ kamuolį virš krepšio, o Jonas Valančiūnas krauna jį iš viršaus. Įsijautęs uteniškis prisimena ir jaunas dienas – pataiko iš vidutinio nuotolio, išspausdamas Dainiaus Adomaičio šypseną. Lietuvos vežimas vėl rieda negirgždėdamas (63:36), bet ir šiandieninis kelias be didelių posūkių.

24 min. Mantas Kalnietis – du taškai su pražanga ir lietuviai susigrąžino iniciatyvą (59:36).

22 min. Antrą kėlinį mūsiškiai pradėjo gerokai atleidę raumenis ir Dainius Adomaitis tuoj pat buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Puolime reikalai iš karto pasitaisė, apsiginti sekėsi sunkiau.

II kėlinys. Lietuva – Islandija 52:27 (27:15, 25:12).
M.Kuzminskas 15, M.Gecevičius 14, M.Kalnietis ir J.Valančiūnas po 6, D.Motiejūnas 4, A.Milaknis 3, A.Gudaitis ir J.Mačiulis po 2.

19 min. Vasaros laimingasis Eimantas Bendžius irgi aikštelėje, o Martynas Gecevičius toliau tritaškiais plėšė Šiaulių arenos tinklelį. Tuo tarpu varžovai iki pertraukos prametė visus 11 tolimų metimų.

18 min. Lietuvių smūgiai vis stipresni, o islandų gynyba visiškai subyrėjusi. Lietuvos spurtas 16:2 ir rezultatas švieslentėje – 47:24.

17 min. Kad tai nėra futbolas ir kad šį vakarą jau tikrai nepavyks nustebinti, islandai supranta dar neįpusėjus rungtynėms. Iš pradžių šeimininkų kapitonas Mantas Kalnietis išmaudo žioplai gynyboje sužaidusį varžovą, o netrukus iš toli šauna Kuzia. Į vieną krepšį – 41:24.

15 min. Būsimas jaunasis tėvelis Donatas Motiejūnas trykšta entuziazmu ir atlieka du skubotus metimus. Gaila, abu kartus kamuolys į krepšį neįkrenta, o Dainius Adomaitis prašo savo puolėjo kantrybės.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Donatas Motiejūnas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Donatas Motiejūnas

14 min. Ant parketo viskas kur kas ramiau. Artūras Gudaitis pelnė pirmuosius savo taškus, o lietuvių persvara toliau auga – 31:17.

12 min. Neramios minutės lietuvių stovykloje. Luką Lekavičių keičia Mantas Kalnietis, o prie Atėnų „Panathinaikos“ gynėjo tuoj pat priėjo rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas. Šlubčiodamas krepšininkas iškeliavo į drabužinę.

I kėlinys. Lietuva – Islandija 27:15.

10 min. Kėlinį pademonstruodamas taiklią savo rankelę užbaigė Artūras Milaknis. Po pirmųjų dešimties minučių: M.Gecevičius ir J.Valančiūnas po 6 taškus, M.Kuzminskas 5, D.Motiejunas 4, M.Kalnietis ir A.Milaknis po 3.

6 min. Lietuvos rinktinės puolimo uraganas ir toliau akivaizdžiai per žvarbus net ir šiaurietiškiems varžovams. Po keitimo aikštėje pasirodę Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius ir Artūras Milaknis sėkmingai „įsipaišė“ į žaidimą, o šeimininkai jau skaičiuoja dviženklę persvarą – 19:7.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Jonas Valančiūnas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Jonas Valančiūnas

3 min. Žaibišku tritaškiu „atsidarė“ ir Martynas Gecevičius – „Šiaulių“ arena siūbuoja, o lietuviai aiškiai dominuoja (12:6).

2 min. Pirmoji lietuvių ataka – ir iš karto taškai krepšyje. Donatas Motiejūnas iškeltu pirštu grįžta į gynybą, taškais pavertęs Martyno Gecevičiaus perdavimą. Jonas Valančiūnas iš po krepšio, Mantas Kalnietis tritaškiu bei D-Mo nuostabiu kabliu. Per nepilnas dvi minutes lietuviai surinko vos ne dviženklį taškų skaičių. Galinga pradžia 9:2.

1 min. Dainius Adomaitis šio mačo pradžioje išrikiavo kovinį savo penketuką: Mantas Kalnietis, Martynas Gecevičius, Jonas Mačiulis, Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas.


Europos čempionatas startuos rugpjūčio 31-ąją.

Lietuviai į Tel Avivą išskrenda pirmadienį.

Lietuvos rinktinės sudėtis
Mantas Kalnietis Marius Grigonis Mindaugas Kuzminskas Donatas Motiejūnas Jonas Valančiūnas
Lukas Lekavičius Artūras Milaknis Edgaras Ulanovas Jonas Mačiulis Artūras Gudaitis
Martynas Gecevičius Eimantas Bendžius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius