Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 04

„Raptors“ treneris atskleidė derybų su Šaru detales: „Man jis labai patiko“

„Toronto Raptors“ klubas buvo užmetęs meškerę ant Šarūno Jasikevičiaus rimčiau, nei jums galėjo atrodyti. Jono Valančiūno treneris Nickas Nurse'as 24sek atskleidė, kad „Raptors“ aktyviai siekė prisivilioti lietuvį į savo trenerių štabą.
Nickas Nurse'as ir Šarūnas Jasikevičius
Nickas Nurse'as ir Šarūnas Jasikevičius / 15min nuotr.

„Raptors“ klubo prezidentas Masai'us Ujiri buvo atvykęs į Lietuvą pasikalbėti su Šarūnu Jasikevičiumi. Bet net kai Jono Valančiūno bosas nusprendė pasirinkti N.Nurse'ą, NBA ekipa aktyviai viliojo „Žalgirio“ trenerį atvykti į Kanadą.

Budapešte su Jonu Valančiūnu susitikęs specialistas 24sek atskleidė derybų su Š.Jasikevičiumi detales.

Man jis labai patiko. Tačiau niekaip negalėjau įtikinti jo palikti Kauno.

Pasirodo, pats 50-metis amerikietis norėjo savo trenerių štabe matyti bent vieną Europos specialistą. Tą jis dar derybų metu aiškiai pasakė ir „Raptors“ vadovams.

Kai sutartis buvo pasirašyta, „Raptors“ suteikė N.Nurse'ui veiksmų laisvę, bet paprašė pasikalbėti su dviem Europos treneriais.

Vienas jų buvo Šarūnas Jasikevičius.

N.Nurse'as pažinojo Šarą dar iš jo krepšininko karjeros laikų. Jis pats dar prieš 29 metus tapo NCAA komandos asistentu, dirbo keliuose skirtinguose universitetuose, vėliau darbavosi Belgijos ir Didžiosios Britanijos klubuose Europoje, grįžo į Ameriką, iš NCAA lygio pakilo į NBA.

Bet kaip trenerio Š.Jasikevičiaus jis nepažinojo.

„Aš jam paskambinau – mes ilgai kalbėjomės, – 24sek pasakojo N.Nurse'as. – Aš jau beveik buvau susiplanavęs kelionę į Lietuvą, tačiau jis tuo metu darbavosi LKL finalo serijoje. Tad kalbėjomės per „Face Time“, kad geriau vienas kitą pažintume.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nickas Nurse'as
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nickas Nurse'as

Tai nebuvo tik formalus N.Nurse'o pokalbis patenkinant „Raptors“ vadovų prašymą pasidomėti Š.Jasikevičiaus kandidatūra tapti asistentu.

Po pokalbių su lietuviu N.Nurse'as norėjo matyti Š.Jasikevičių Toronte pirmuoju savo asistentu.

„Mes tikrai jį viliojome. Man jis labai patiko. Tačiau niekaip negalėjau įtikinti jo palikti Kauno, – pasakojo amerikietis. – Jasikevičius nusprendė, kad taip bus geriausia jam ir jo šeimai.“

N.Nurse'as vis dar ieško tarptautinio trenerio į savo asistentų štabą. Jis nori, kad visi asistentai būtų kažkuo skirtingi ir įneštų į žaidimą naujų vėjų.

„Raptors“ vyr. treneris taip pat ieško žmonių, kurie gyvena krepšiniu, o ne tapo treneriais tik tam, kad būtų šalia NBA žaidimo.

Toks žmogus buvo krepšinio kamuolio ritmu pulsuojantis Šarūnas Jasikevičius. Bet jis dar turi nebaigtų reikalų su Kauno „Žalgiriu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius