Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 10

Žibalo į ugnį papylęs R.Kurtinaitis: „Jaučiu, kad gausiu dar vieną baudą“

Kritikos strėlių teisėjams po sekmadienio rungtynių tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ paleidęs Rimas Kurtinaitis tono nekeičia. Treneris dar kartą pabėrė priekaištų LKL arbitrams ir visai organizacijai bei pateisino Lino Kleizos veiksmus, kai šis po pralaimėjimo įsiveržė į teisėjų kambarį.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Po susitikimo su amžinais varžovais R.Kurtinaitis pirštu bedė į baudų metimų skaičių: „Nenorėčiau skųstis teisėjavimu, bet manau, kad neteisinga, kai tokio lygio rungtynėse viena komanda meta 29 baudas, kita 12. <...>

Net Eurolygoje ar Europos taurėje, jei teisėjai palaiko vieną komandą... Mes žinome, kad jie palaiko turkiškas komandas. Nežinau kodėl, bet taip būna.

Bet tą bent bando paslėpti gale, sulygina baudų metimų skaičių. Aišku, dabar nebuvo to rezultato, kad būtų galima lyginti. Bet man atrodo, kad skirtumas tokiose rungtynėse per didelis. Mes nesigynėme taip nešvariai, kaip atrodė statistikoje.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Atvira „Lietuvos ryto“ treniruotė prieš Europos taurės turnyrą
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Atvira „Lietuvos ryto“ treniruotė prieš Europos taurės turnyrą

Identiškos nuomonės laikėsi ir klubo viceprezidento pareigas einantis Linas Kleiza. Jis savo nepasitenkinimą išreiškė socialiniame tinkle, tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, buvęs krepšininkas iškart po mačo įsiveržė į teisėjų kambarį ir patiems arbitrams išsakė savo nuomonę.

Pirmadienį 24sek susisiekė su L.Kleiza, tačiau jis savo tono nekeitė: „Aš dar labai susilaikiau. Jei teisėjai ir lyga mus nori vertinti kitaip, bus didelių problemų ateityje. Todėl aš tikrai nesiruošiu tylėti.

Aš niekada be priežasties neverkiau ir neverksiu. Tačiau tai, kas buvo sekmadienį... Jei teisėjai leido tokioms agresyvioms rungtynėms eiti toliau ir už tai mus paskui nubaudė bei bandė lyginti paskutiniame kėlinyje rezultatą – aš manau, kad tai buvo labai neteisinga mūsų atžvilgiu.“

LKL „Lietuvos ryto“ klubui skyrė 1200 eurų baudą. Tiesa, ji – už L.Kleizos veiksmus. R.Kurtinaitis atsipirko įspėjimu.

Tačiau viskas tuo nesibaigė. Per atvirą komandos treniruotę su žurnalistais kalbėjęs R.Kurtinaitis iš pradžių tikino, kad po sekmadienio rungtynių kritikos teisėjams iš jo pusės nebuvo: „Buvo pasakyta, kad tokio rango ir tokio įtemptumo rungtynėse baudų metimų santykis ne visai atspindi tai, kas buvo aikštelėje. Nenoriu apeliuoti į teisėjus. Žiūrime savo problemas.“

Tiesa, tuoj pat trenerio tonas pasikeitė. Paklaustas, kaip vertina skirtas baudas, R.Kurtinaitis sakė manąs, jog tokia tvarka – neteisinga.

Buvau dukart trenerių ir teisėjų susirinkime, praradau po tris valandas, bet jokio poslinkio nematau.

„Prisivedi taisyklių… Jei yra liečiami žaidėjai, kad blogai žaidė, jei yra liečiami treneriai, kad blogai treniruoja, tai kodėl mes negalim pasakyt, kad abejojam teisėjų profesionalumu ar rungtynių gerumu? Už tai yra skiriamos baudos. Aš manau, kad tai yra neteisinga“, – mintis dėstė „Lietuvos ryto“ strategas.

Jis pasakojo, kad po kiekvienų rungtynių atsiprašo teisėjų, jei juos apšaukia, ir nevaiko jų po aikštę, kaip tai esą daro kiti LKL treneriai. Strategas skundėsi, kad jo kolegos lieka nenubausti, o „Lietuvos rytas“ gavo baudą tiesiog už pamąstymus.

„Baudas aš vertinu neigiamai ir tai nėra kelias. Mes darome susirinkimus su teisėjais, po tris valandas prarandam. Buvau dukart trenerių ir teisėjų susirinkime, praradau po tris valandas, bet jokio poslinkio nematau. Matome Eurolygą, Europos taurę ir ten teisėjaujama kitaip. Turėtume pasitempti į tą lygį. Tiek noriu pasakyti. Jaučiu, kad gausiu dar vieną baudą“, – juokėsi R.Kurtinaitis.

Treneris tikino, kad iš dalies pateisina ir L.Kleizos įsiveržimą į teisėjų kambarį. R.Kurtinaitį džiugina, kad kažkam skauda, kai komanda patiria pralaimėjimą.

Linas Kleiza po rungtynių užsipuolė krepšinio teisėjus.
Linas Kleiza po rungtynių užsipuolė krepšinio teisėjus.

„Mūsų klubas sureagavo gal ir neteisingai, bet kitų metodų aš nežinau. Esu ir pernai kreipęsis į LKL, buvau nuvažiavęs po kai kurių rungtynių kalbėtis, bet ten visada atsimuši į sieną, nes kita pusė visada yra teisi. Linas tą žino. Jis žaidęs visame pasaulyje, žino, kaip ten yra.

Žinoma, yra taisyklės, gal nereikia eiti į teisėjų kambarį, nes jie irgi turi kažkokį neliečiamumą, bet reakcija – normali, jei išgyveni dėl klubo rezultatų“, – pasakojo sostinės ekipos strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius