Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 19

Šarūnas Jasikevičius: „Aš – nusivylęs“

„Šiemet taurė vėl bus mūsų! Hey! Hey!” – „Lietuvos ryto“ arenoje lyg namuose šūkavo Kauno „Žalgirio“ sirgaliai. Bet Šarūnas Jasikevičius piktokai lingavo galvą. Žalgiriečiai peržengė pirmąjį Karaliaus Mindaugo taurės barjerą 77:64 įveikdami Kėdainių „Nevėžį“, tačiau po rungtynių treneris buvo nepatenkintas. „Aš – nusivylęs. Su tokiu žaidimu taurės nelaimėsime“, – neslėpė Šaras.
Šarūnas Jasikevičius
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Žalgiris“ rungtynių ir trečiojo kėlinio pradžioje greitai atitrūko dviženkliu skirtumu, tačiau atsipalaiduodavo ir išbarstydavo persvarą iki vienženklės. Toks auklėtinių bangavimas supykdė Š.Jasikevičių.

Ne tokį žaidėjų charakterį jis norėjo matyti pirmajame Karaliaus Mindaugo taurės mūšyje.

„Esu nusivylęs rungtynėmis. Buvo gerų momentų, kalbos nėra. Bet atėjome ne su tuo mentalitetu. Ne su ta disciplina, kurią turėtume demonstruoti tokiose rungtynėse, kur labai greitai kovosime dėl pirmojo sezono titulo. Norėjosi sužaisti žymiai geriau, bet nepavyko. Daugiau pozityvių dalykų, išskyrus tai, kad patekome į pusfinalį, nematau. Tikiuosi, kad pusfinalyje būsime labiau susikaupę. Jei taip žaisime, trofėjaus neiškovosime“, – žodžių nevyniojo į vatą Š.Jasikevičius.

Jis teigė, kad jei „Žalgiris“ žais taip, kaip ketvirtfinalyje, šeštadienį turės rimtų problemų net su subyrėjusiu „Vytautu“.

„Galbūt tokį bangavimą lėmė tai, kad labai didelė rotacija ir žaidėjai yra mėtomi. Bet rotacija „Žalgiryje“ visada buvo nemaža. Nemanau, kad tai turėtų būti problema. Bet reikia gerbti save. O jei gerbi save, gerbsi ir varžovą. Kažkur šiandien nesudirbome ir išėjome tikrai... nežinau. Buvo neblogų momentų, bet iš tiesų žaidimas labai bangavo, o antrajame ir ketvirtajame kėlinyje buvo labai prastas.

„Vytautas“ yra viena tų komandų, su kuria žaisti sunku. Jie turi įdomų, savitą žaidimo braižą. Viena iš tų komandų, kuri yra pavojinga vienose rungtynėse. Su visa pagarba varžovams, jei ateisime tokie, kokie buvome per pastarąsias dvi savaites, tikrai gerai vertinu mūsų galimybes laimėti. Bet jei būsime tokie, kaip šiandien, bus daug problemų“, – tikino Šaras.

Treneriui pritarė ir 14 taškų įmetęs Martynas Pocius: „Atvažiavome čia laimėti. Bet rungtynės nebuvo pačios geriausios. Trūko koncentracijos. Buvo gerų, bet ir prastų atkarpų. Viskas susideda į susikaupimą. Buvo klaidų gynyboje, kurių komandos rytoj ar poryt mums neatleis. Turime padaryti išvadas ir žaisti žymiai geriau.“

Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
Laikas Rungtynės Vieta 
Penktadienis (ketvirtfinalis)
12:00 Prienų-Birštono „Vytautas“ – Utenos „Juventus“ „Lietuvos ryto“ arena
14:30 Kauno „Žalgiris“ – Kėdainių „Nevėžis“ „Lietuvos ryto“ arena
17:00 Klaipėdos „Neptūnas“ – „Šiauliai“ „Lietuvos ryto“ arena
19:30 Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“ „Lietuvos ryto“ arena
Šeštadienis (pusfinalis)
13:30 „Žalgiris“/„Nevėžis“ – „Juventus“/„Vytautas“ „Siemens“ arena
16:00 „Lietuvos rytas“/„Lietkabelis“ – „Neptūnas“/„Šiauliai“ „Siemens“ arena
18:00 Dėjimų konkursas „Siemens“ arena
Sekmadienis (finalas)
13:00 Rungtynės dėl bronzos „Siemens“ arena
15:15 Tritaškių konkursas „Siemens“ arena
17:00 Finalas „Siemens“ arena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius