Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 03

Šarūnas Jasikevičius dar neplanuoja čempioniško vakarėlio

Šarūnas Jasikevičius šalia „Žalgirio“ atsarginių suolo gaudė „Neptūno“ sirgalių keiksmažodžių tiradą. Emocingai komandai vadovaujantis Šaras tik lėtai nurijo seilę, sugėrė visą pykčio bangą, bet neprarado savitvardos. Klaipėdiečių spjūviai iliustravo skęstantį „Neptūną“ – tuomet žalgiriečiai pirmavo 65:46. Galutinis rezultatas – 74:50.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
LKL finalas | Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“ 50:74 | Serija 1-3

„Žalgirio“ nokautas buvo toks sunkus, kad ant žemės gulintis Travisas Baderis žalgiriečius gaudė rankomis. Aišku, pelnytai buvo nubaustas nesportine pražanga.

Pirmuosius taškus ketvirtajame kėlinyje „Neptūnas“ pelnė tik prabėgus 7 minutėms ir 2 sekundėms. Klaipėdiečių sąskaitą lemiamoje atkarpoje pagaliau atidarė Mindaugas Girdžiūnas – baudų metimais.

Supratęs, kad įspūdinga atkarpa nutrūks, Šaras paplojo savo auklėtiniams. Fantastiška gynyba po pertraukos užsmaugė „Neptūną“ 45:14 ir priartino „Žalgirį“ prie šeštojo iš eilės LKL čempionų titulo.

Penktosios LKL finalo serijos rungtynės vyks pirmadienį „Žalgirio“ arenoje 19 val.

„Žalgirio“ administracija jau turbūt ruošia šventinį vakarėlį. Bet tik ne Šarūnas Jasikevičius.

„Esu įsitikinęs, kad klaipėdiečiai neatvažiuos į Kauną praleisti rungtynių šiaip sau, – spaudos konferencijoje sakė Š.Jasikevičius.

– Labai svarbi pergalė. Net nėra kalbos. Pasiekta su fantastiška gynyba ir žaidėjų susiklausymu, susikaupimu, absoliučiu atsidavimu gynyboje. Ir su truputį daugiau drausmės puolime po pertraukos. Galbūt žaidimas po pertraukos buvo su daugiau kontakto, daugiau agresyvumo. Suradome kelių prie jų krepšio ir žaidėme daugiau vienas kitam prieš tą jų zoną 3-2, kuri šiek tiek dėl mūsų blogų sprendimų mus išmušė iš vėžių.

Žinome, kad „Neptūną“ galime įveikti tik taip, kaip žaidžiame dvi pastarąsias rungtynes: su dideliu atsidavimu, vienas kito palaikymu.

Esame laimingi, kad išėjome į priekį ir stengsimės pirmadienį laimėti čempionatą“.

– Po pertraukos nubloškėte „Neptūną“ 45:14. Kas lėmė tokią įspūdingą antrąją rungtynių pusę?

– Nors nuo pat ryto jautėsi vyrų kovingumas, kažkur kažko neįvykdėme. O po to su kiekviena minute jautėsi, kad šiek tiek pridėdavome ir versdavome „Neptūną“ išeiti iš jų ritmo. Išėmėme klaipėdiečius iš jiems patogių padėčių. Spaudėme juos vis toliau. Tai buvo vienas faktorių dėl gynybos.

O puolime akivaizdžiai pagerinome kamuolio perėjimą iš vienos pusės į kitą, kas jų gynybą vertė bėgti, gintis, vėluoti, judėti. Tada atsirado galimybės atkovotiems kamuoliams puolime.

– Jerome'as Randle'as tvirtai žengia finalo MVP ritmu. Ką jis padarė savo žaidime, jog yra kertinis žaidėjas finale?

– Jis pradeda žaisti nuo gynybos ir disciplinos. Kaip pagrindinis įžaidėjas, pas kurį yra kamuolys, jis susiras galimybių mesti.

Šiandien mūsų gynybinė stiprybė, kontaktas, jėga su Jerome'u ir keliais labai svarbiais metimais nulėmė rungtynes.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

– Kaip finale pavyko neutralizuoti Danielį Ewingą, kuris pusfinalyje skriaudė „Lietuvos rytą“?

– Mes jį dvigubiname. Kalbos nėra. Jis kartais mums pridaro problemų su savo patirtimi. Kartais jis tą kamuolį pasidalija su laisvu komandos draugu. Ir mums reikia bėgti, rotuoti. Nemanau, kad prieš jį būtų kitokia gynyba. Jie žino, kad mes taip ginsimės, ir mes žinome. Kito kelio nėra.

– Kokio mačo tikitės pirmadienį, kuris gali būti paskutinis šioje serijoje?

– Su tuo reikia susitvarkyti. Žinome, kad „Neptūną“ galime įveikti tik taip, kaip žaidžiame dvi pastarąsias rungtynes: su dideliu atsidavimu, vienas kito palaikymu. Klaipėda žais be jokio spaudimo. Jie nebuvo finalo favoritai, rezultatas 3-1, todėl kaip ir gyvenime, reikia žiūrėti į save. Reikia atiduoti šimtą procentų.

– Kaip manote, „Neptūnas“ palūžo?

– Klausimas ne man. Reikia koncentruotis į save. „Neptūną“ nugalėti galima tik atsidavus šimtu procentų. Charakterį jie rodo jau eilę metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius