-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 05

Savo klaidą pripažinusiam D.Adomaičiui nepatiko, ką jis pamatė nuo pirmos sekundės

80 minučių pasaulio čempionato pradžioje matėme labai drausmingą Lietuvos rinktinę. Bet svarbiausioje H grupės dvikovoje su Australija Dainius Adomaitis net tūpčiojo, matydamas šiurkščias rinktinės klaidas. Nacionalinės komandos strategas kėlėsi su visa rinktine, bet šturmas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo kietakakčiams australams 82:87.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sykį Dainius Adomaitis įtūžęs net įžengė į aikštę, kai Jonas Mačiulis ir Lukas Lekavičius komunikaciniame triukšme atsitrenkė vienas į kitą ir praleido lengvus taškus į savo krepšį.

Bendražygiai vėl apsisvaidė žaibais, o treneris apšaukė Joną Mačiulį, kuris, ko gero, tame epizode nevykdė susitarimo.

Strategas ne kartą neatpažino savo auklėtinių, kai šie australų puolimui uždegdavo žalią šviesą taip, kaip šviesoforų kontrolieriai Donguano gatvėse, leidžiantys nacionalinės komandos autobusui riedėti arenos link nesustojant.

Bet šįkart lietuviai papuolė po Australijos puolimo autobuso ratais.

Prie neigiamo rezultato D.Adomaitis žadino komandą, kai Lietuva laikėsi netoli Australijos. Vyrai pasikinkė trenerio pasitikėjimą ir netgi nušuoliavo į priekį. Bet paskutinių minučių meistrai iš tolimojo Australijos žemyno buvo pranašesni.

Beje, treneris prisiėmė atsakomybę už paskutinį Patty Millso tritaškį, kuris likus 32 sek. padidino australų persvarą iki 5 taškų (83:78).

„Mano klaida, galima pasakyti. Dabar galima pasakyti. Tada žiūrėjome, kaip iš gynybos reikės pulti. Po pertraukos dviejų didelių žaidimas pasiteisino. Gaila, sykį su ta persvara nepriėjome ten, kur norėjome. Šitoje vietoje reikėjo žaisti žaisti su mažais. Millsas įmetė fantastinį metimą. Jis būtų prametęs, būtume užpuolę, tai būtume sakę, kaip viskas gerai“, – atsakomybę už sprendimą prisiėmė D.Adomaitis.

VIDEO: D.Adomaičio komentaras po Australijai pralaimėtų rungtynių

– Treneri, kodėl matėme tokias dvi skirtingas rungtynių dalis?

– Visiškai blogas mentalitetas išėjus žaisti nuo pirmos sekundės. Jie pelnė taškus taip, kaip mes tarėmės, kad prieš mačą nepelnytų. Mes kalbėjome apie Millso greitus tritaškius, metimus iš po krepšio – 13 taškų jie pelnė taip.

Dabar išeikime į aikštę ir kiekvienas žaidėjas tą sprintą atgal padarys 100 proc., aš esu įsitikinęs. Jie yra geri vyrai. Bet tuo metu kalbame apie koncentraciją. Skaudžiausia dėl tų lengvų praleistų taškų, kuriuos akcentavome nukirsti.

Antras dalykas, pirmoje pusėje mes buvome pasyvūs atakuojant lentą. Turėjome tik vieną kamuolį puolime. Ką buvome sugalvoję puolime, tas veikė tikrai gerai. Tų pelnytų taškų turėjo užtekti pergalei.

– Lietuvos rinktinė buvo labai drausminga su Senegalu ir Kanada. Kaip galima paaiškinti tą koncentracijos pasikeitimą, kurio pasigedote nuo pirmos sekundės?

– Faktas, kad vyrai žinojo rungtynių svarbą. Kitas dalykas, Kanada ir Senegalas žaidė su spaudimu, bet ne su tokiu.

Nemanau, kad visi tie momentai buvo legalūs. Ta gynyba mus kai kuriose situacijose išmušė. Bet aš noriu matyti komandą tokią, kokią matėme 3-4 kėlinyje.

Po pertraukos pradėjome keisti gynybą, tas pasiteisino ir grįžome į rungtynes. Realiai, priėjome iki to taško, kurio norėjome, su savo agresyvia gynyba. Priėjome prie gerų metimų, kurių norėjome. Deja, keletų laisvų prametėme, kelias baudas ir pabaigoje keli tie taškai ir lemia.

VIDEO: J.Valančiūno komentaras po Australijai pralaimėtų rungtynių

– Ką turite omenyje sakydamas „ne visai legalūs“?

– Rungtynes žiūrėjote? Tas jų fiziškumas... Jie taip žaidžia, teisėjai leido taip žaisti. Nenoriu veltis į tą diskusiją.

– O kas ten įvyko, kai antroje pusėje lyg ir keitėte žaidėjus, bet australai pradėjo ataką ir stojo prie baudų metimo linijos?

– Žaidėjas sėdėjo ant keitimo, komisaras pranešė apie keitimą, žaidėjas aikštėje ėjo keistis, o teisėjas to nematė ir padavė australams kamuolį. Mums tai kainavo labai brangų vieną tašką. Pirmą kartą susidūriau su tokia situacija. Nežinau, kaip čia tai traktuoti.

– Australai mačo pradžioje pataikė penkis tritaškius. Kiek jie buvo netikėti ir pastatyti ant rizikos?

– Tai buvo rizikuoti metimai. Pirmoje pusėje su visomis rizikomis jie mus viską baudė. Bayneso tritaškis su sirena iš kampo su gera gynyba... Bet ne apie tai kalba. Jie gali mus bausti su rizika, bet jie mus baudė ten, kur nenorėjome ir kur akcentavome.

Po pertraukos ten dirbome kuo puikiausiai, bet čia buvo pagrindinis dalykas. Suprantu rungtynių svarbą. Vyrai šaunuoliai, pirmos rungtynės buvo, kur prašė tiek daug keitimų. Energija buvo gera. Bet taip, kaip žaidėme trečią-ketvirtą kėlinį, privalome žaisti ir Nandzinge.

VIDEO: D.Sabonio komentaras po Australijai pralaimėtų rungtynių

– Labai sėkmingai į aikštę išėjo Lukas Lekavičius. Kiek jis prisidėjo prie komandos atgaivinimo?

– Lukas išėjo labai gerai. Labai svarbus jo indėlis nuo suolo. Ypač prieš tokią agresyvią gynybą. Kai varžovai nėra pasiruošę, toks atakavimas yra akcentuojamas ir tai, ko norime. Lukas šaunuolis. Įėjome į gerus metimus. Net tie, kuriuos jis prametė, buvo mūsų planuoti metimai.

– Kokių pamokų galima nusinešti į antrą etapą?

– Reikia nusinešti trečią ir ketvirtą kėlinį. Su tokiu mentalitetu, pykčiu žaisti ir kapotis dėl kiekvieno kamuolio. Kiekvienos atakos gynyboje. Viskas. Esame geros formos. Aš tikiu vyrais ir net neabejoju, kad žaisime kaip antroje pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius