Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 05

Australai varvina seilę: „Pamišę Lietuvos sirgaliai – geriausi pasaulio čempionate“

„Antra religija“: pamišę Lietuvos sirgaliai yra geriausi pasaulio čempionate“, – tokia antrašte pasipuošė Australijos „Fox Sports“ portalas prieš rungtynes su Lietuva. Kengūrų šalies žurnalistai nepaliauja žavėtis būsimų varžovų aistruoliais.
Lietuvos rinktinės sirgaliai
Lietuvos rinktinės sirgaliai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Įsivaizduokite, kad žaidžiate namų arenoje, bet varžovų sirgaliai visiškai apverčia situaciją aukštyn kojomis, – pasakojimą pradeda žurnalistas Olgunas Ulucas. – Štai ką teko išgyventi Nyderlandams.“

Apžvalgininkas aprašė situaciją, kai daugybė Lietuvos aistruolių 3000 vietų arenoje Amsterdame užėmė 70 proc. vietų.

„Gal tai ir galėtų labai nestebinti, jei turėtumėme omenyje atstumą tarp šių šalių, bet buvo klausimas, kiek lietuvių keliaus į kitą pasaulio kraštą stebėti savo komandos pasaulio čempionate. Atsakymas yra akivaizdus, kai įžengi į Donguano krepšinio centrą.

Ten yra grupelės Australijos, Kanados ir Senegalo sirgalių, bet jie yra greitai sugėdijami smarkios žalios bangos. Apie 300 Lietuvos aistruolių būna arenoje, jie susijungia tribūnoje. Būgnai, išdažyti veidai, kepurės – atrodo, kad jie ruošiasi karui“, – įspūdžiais dalijasi „Fox Sports“ žurnalistas.

Būgnai, išdažyti veidai, kepurės – atrodo, kad jie ruošiasi karui

Australas aprašė, kaip lietuviai riaumoja savo himną ir skanduoja šalies vardą. „Per visas rungtynes jie neprisėda, o per minutės pertraukėles per visą tribūną išsiskleidžia milžinišką Lietuvos vėliavą, kuri plevėsuoja pirmyn ir atgal pagal būgnų ritmą“, – rašo O.Ulucas.

Lietuvos sirgaliams komplimentų negailėjo ir Australijos rinktinės žaidėjai.

„Visada smagu žaisti prieš juos. Žinoma, mes buvome Lietuvoje daug kartų svarbiuose turnyruose. Ten būna labai garsu. Manau, esame prie to įpratę. Tai labai smagi atmosfera“, – kalbėjo M.Dellavedova.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Matthew Dellavedova
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Matthew Dellavedova

„Mes į tai žiūrime kaip į gerą, smagią atmosferą, – pridėjo Chrisas Gouldingas. – Norime žaisti su triukšmingais sirgaliais. Nenorime tylios arenos, kuri paploja tik po to, kai kamuolys įkrenta į krepšį. Manau, kad bus smagu. Žaidėjams, kurie nėra patyrę lietuviškos atmosferos, bus gera patirtis.“

„Fox Sports“ rašo, kad Lietuvos sirgalių tribūnoje žmonės yra įvairūs: jauni ir vyresni, angliškai kalbantys ir bendraujantys tik gimtąja kalba.

„Tai lyg antra religija. Mes mylime krepšinį ir važiuojame paskui savo rinktinę kad ir kur ji vyktų“, – australams pasakojo aistruolis Eimantas, straipsnyje pavadintas Eimantss.

O.Ulucas konstatuoja, kad Lietuvos sirgalių niekas nesustabdo nuo keliavimo paskui savo rinktinę – net atstumas. „Fox Sports“ primena, kaip 2000 lietuvių sugužėjo į pasaulio čempionatą Ispanijoje 2014-aisiais ar kaip 10 tūkstančių mūsų šalies aistruolių vyko į Rygą 2011-aisiais, stebėti U-19 čempionato finalinių kovų.

„Per svarbias rungtynes biuruose Lietuvoje atsiranda didžiuliai ekranai“, – rašo O.Ulucas.

Australijos rinktinės trenerio asistentas Lucas Longley pasakojo, kad pats žavisi Lietuvos krepšinio sirgaliais: „Myliu Lietuvos krepšinio kultūrą. Ji – viena geriausių pasaulyje. Tai, kaip jie kovoja dėl savo šalies, net ir šalia viešbučio. Jie nevaikščioja nuleidę galvų ir rūškani. Jie mėgaujasi gyvenimu, jie kalbasi su tavimi lifte.“

Jie mėgaujasi gyvenimu, jie kalbasi su tavimi lifte

„Fox Sports“ žurnalistas rašo, kaip Lietuvos rinktinės sirgaliai apdovanoja plojimais savo krepšininkus po kiekvienų rungtynių: „Tai daugiau nei tiesiog santykis tarp krepšininkų ir aistruolių. Kartais tai – daug daugiau.“

VIDEO: „Rinktinė 2019“: lemtinga Lietuvos akistata su nesitreniruojančiais australais
VIDEO: D.Adomaitis apie Australų stiprybes ir kaip ketina jas stabdyti
VIDEO: J.Landale'as apie kovą prieš D.Sabonį ir J.Valančiūną
VIDEO: Australijos rinktinės treneris A.Lemanis apie būsimą kovą su Lietuvos rinktine ir latviškas šaknis
VIDEO: Jonas Mačiulis: „Aš darau savo darbą. O mano darbas – stovėti gynyboje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius