TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Savo vyrus išpeikęs Andrea Trinchieri pasakojo apie pokalbį su dvynėmis ir savo Velykas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pasiekė pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate, bet treneris Andrea Trinchieri plakė kai kuriuos savo žaidėjus.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ iškovojo tryliktą iš eilės pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, kai pirmadienį Panevėžyje 83:77 įveikė „7bet-Lietkabelį“.

Tačiau rungtynių pabaiga suerzino svečių trenerį.

„Aš patenkintas pergale, bet tai didelis žingsnis atgal psichologine prasme, – po mačo spaudos konferencijoje pareiškė Andrea Trinchieri. – Nes mes žibėjome, pirmavome 15 ar 16 taškų, kontroliavome rungtynes, o tada atsipalaidavome. Kai kurie žaidėjai žaidė siaubingai. Kalbu ne apie pramestus metimus, bet apie neišprovokuotas klaidas, apie komandos išmušimą iš vėžių, be teisingo susikaupimo. Krepšinis yra protingas žaidimas, o be gero mąstymo nuvilsi ir save, ir komandą. Tai buvo prastas psichologijos pavyzdys.“

Edmondas Sumneris padarė 5 klaidas iš 16-os žalgiriečių klaidų Panevėžyje, kur galiausiai net nebaigė mačo dėl penkių pražangų.

Nėra abejonių, kad E.Sumneriui ir „Žalgiriui“ reikės maksimalaus susitelkimo šią savaitę, nes ketvirtadienį laukia Eurolygos mačas išvykoje su „Monaco“.

Tris pergales iš eilės Eurolygoje pasiekęs „Žalgiris“ pakilo į vienuoliktą vietą ir dar turi galimybes iškopti į įkrintamąsias kovas.

„Aš eisiu į „Iki“ arba į „Maxima“, kad nusipirkčiau psichologiją. Iš tiesų tai nėra tai, ką gali gauti (A.Trinchieri spragteli pirštais, – red.), tam turi dirbti visą sezoną. Mes šįvakar padarėme ne vieną, o du žingsnius atgal, bet dabar turime 72 valandas, kad susitvarkytume ir rastume mentalitetą žaisdami labai sunkias rungtynes prieš vieną geriausių Eurolygos komandų išvykoje. Viskas yra įmanoma, bet reikia būti susitelkus, kitaip verčiau likti namie“, – apie laukiamą kovą Monake sakė A.Trinchieri.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „7bet-Lietkabelis“ - „Žalgiris“ [2024-04-01]

Panevėžyje jo komandai daugiausiai nemalonumų pridarė Deividas Sirvydis (23 taškai) ir Gediminas Orelikas (20), pelnę daugiau nei pusę šeimininkų taškų.

„Mentalitetas. Jis įsimėtė rungtynių pabaigoje, bet mes padarėme daug klaidų leisdami jam įsižaisti, padarėme kvailų pražangų, – paklaustas apie D.Sirvydį sakė A.Trinchieri. – Taip ir su Oreliku – jis iš pradžių pelnė daug taškų, kai leidome jam įsižaisti. Kai toks patyręs krepšininkas pajaučia žaidimą, būna per vėlu jį stabdyti.“

Prieš rungtynes A.Trinchieri pasikalbėjo su seserimis Aneta ir Jurgita Kaušaitėmis.

1997 metais Lietuvos moterų rinktinei padėjusios laimėti Europos čempionato auksą dvynės paskui nutūpė Skandinavijos šalyse – Jurgita Švedijoje, o Aneta, kadaise buvusi pirmoji lietuvė WNBA, – Suomijoje.

Jos dažnai aplanko Lietuvą, o šįkart antrąją Velykų dieną buvo Panevėžio arenoje ir stebėjo rungtynes pirmojoje eilėje.

„Kalbėjomės, kodėl jos pasirinko gyventi Skandinaviją. Aš nuliūdau, sužinojęs, kad jų nebėra krepšinyje. Jos sakė, kad „sunku“, bet atsakiau, žaisdamos jos būdavo kietos, o dabar yra tokie laikai, kai visiems reikia būti tvirtiems. Tačiau buvo smagu, man jos patinka, man patinka jų mentalitetas“, – apie pažintį su seserimis sakė A.Trinchieri.

LKL nuotr./Seserys Jurgita Kaušaitė ir Aneta Kaušaitė bei treneris Andrea Trinchieri
LKL nuotr./Seserys Jurgita Kaušaitė ir Aneta Kaušaitė bei treneris Andrea Trinchieri

Jis pats nemurmėjo, kad teko žaisti antrąją Velykų dieną.

„Aš esu žaidęs per Kalėdas, per sausio 1, per Velykas. Žinau šio verslo taisykles, man tai tinka. Žinau, kad gerai žaisti, kai žmonės gali ateiti pažiūrėti krepšinio rungtynes laisvu metu, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris. – Man tai gali patikti, gali nepatikti, bet aš jaučiuosi esąs geroje vietoje. „Žalgiris“ yra didelis dalykas Kaune, aš jaučiuosi tikrai geroje vietoje. Aišku, aš pasiilgstu namų, bet mano šeima buvo atvykusi, tad viskas gerai.“

N.Čanakas „Žalgirį“ vadino vienu geriausiu Europoje

„7bet-Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas po rungtynių gyrė „Žalgirį“ ir išdėstė savo vyrų klaidas.

„Šiuo metu, mano nuomone, jie („Žalgiris“) žaidžia geriausią krepšinį Europoje. Norint varžytis su jais negalime turėti „tuščių minučių“. Tai reiškia, kad negalime improvizuoti prieš juos puolime, nes tada negalime išsidėstyti stabdant jų greitą puolimą ir kovą dėl kamuolių, – sakė Panevėžio komandos treneris iš Serbijos. – Mes galime varžytis su jais, bet turime padaryti ir mažus dalykus, ir padaryti kažką papildomo, kažką ekstra, kai žaidi su Eurolygos komanda.“

VIDEO: A. Trinchieri: „Eisiu į parduotuvę pirkti mentaliteto“

Deividas Sirvydis pelnė 23 taškus, bet paklaustas apie jį N.Čanakas atsakė, kad šiuo metu labiau susirūpinęs visa savo komanda.

„7bet-Lietkabelis“ pralaimėjo 4 kartus per pastarojo mėnesio 7 rungtynes „Betsafe-LKL“ čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius