-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 02 /13:45

Staigmena: Artūras Gudaitis keliasi į Vilniaus „Lietuvos rytą“

Lietuvos krepšinio padangėje – tikra sensacija. NBA naujokų biržoje pakviestas vidurio puolėjas Artūras Gudaitis priėmė netikėtą sprendimą. 22 metų 210 cm ūgio vidurio puolėjas iš Kauno „Žalgirio“ keliasi į Vilniaus „Lietuvos rytą“. Nauja sutartis sudaryta pagal formulę 2+1.
Artūras Gudaitis keliasi į „Lietuvos rytą“
Artūras Gudaitis keliasi į „Lietuvos rytą“ / 15min.lt montažas

A.Gudaitis dar turėjo ir kitą sezoną galiojančią sutartį su „Žalgiriu“, bet už oficialiai neįvardijamą išpirką galėjo būti perpirktas.

„Visą išpirką sumokėjo „Lietuvos ryto“ klubas, – Lietuvos žiniasklaidoje pasklidusią informaciją, neva A.Gudaitis iš savo pinigų padengė didžiąją dalį išpirkos, bendraudamas su 24sek.lt paneigė krepšininko agentas Tadas Bulotas. – Tačiau tai yra konfidenciali informacija, todėl išpirkos sumos atskleisti negalime.“

A.Gudaitis dar praėjusią savaitę sulaukė kvietimo į NBA. 47-uoju šaukimu jį pasirinko „Philadelphia 76ers” komanda. Ketvirtadienį Filadelfijos klubas teises į A.Gudaitį mainų būdu perleido „Sacramento Kings“ ekipai.

„Žalgiryje“ A.Gudaitis nebuvo patenkintas savo minutėmis. „Lietuvos ryte“ jis turėtų gauti daugiau žaidimo laiko ir tikisi geriau pasirengti šuoliui į NBA.

„Aišku, visada norisi daugiau. Finaliniame etape norėjosi tiek jam, tiek man, kad jis parodytų daugiau. Bet aš irgi esu treneris, kuris neturi dešimčių pasiūlymų. Man labai svarbus yra komandos rezultatas.

Aš negaliu padaryti laimingais 14-a turimų žaidėjų. Vis tik tuo momentu, toje fazėje žaidžia tie žaidėjai, kurie duoda didžiausią naudą. Aš puikiai įsivaizduoju, kad Artūras truputėlį liko gal nepatenkintas tomis minutėmis, kurias jis žaidė finaliniame etape. Bet čia nieko asmeniško prieš žaidėją, o grynai žiūrint į komandinį rezultatą“, – interviu 24sek.lt apie A.Gudaičio žaidimo laiką pasakojo „Žalgirio“ treneris G.Krapikas

T.Bulotas: „Visą išpirką sumokėjo „Lietuvos ryto“ klubas. Tačiau tai yra konfidenciali informacija, todėl išpirkos sumos atskleisti negalime.“

Eurolygoje 2014–2015 metų sezoną A.Gudaitis aikštėje praleisdavo vidutiniškai po 15 minučių, pelnydavo po 6,5 taško (51,3 proc. dvit.) ir sugriebdavo po 4 atšokusius kamuolius.

LKL reguliariajame sezone A.Gudaitis buvo vienas „Žalgirio“ lyderių. Per 18 minučių jis rinko po 10,2 taško ir atkovodavo po 5,7 kamuolio.

Vėlai krepšinį pradėjęs žaisti „centras“ į „Žalgirio“ dublerius pateko 2012 metais ir jau po metų debiutavo pagrindinėje komandoje.

Išlaikyti A.Gudaitį buvo vienas „Žalgirio“ šios vasaros prioritetų.

„Labai įdomu, kaip apsispręs Artūras Gudaitis. Labai svarbu, kas atsitiks su Mantu Kalniečiu. Ir labai svarbu, kur pakryps Artūro Milaknio kelias. Čia yra esminiai dalykai ir tik atsakius į šiuos klausimus, mes galime pasakyti, kokių žaidėjų ieškosime“, – 24sek.lt pasakojo G.Krapikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius