Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 10

Susikrimtęs Šaras: „Gal „Lietuvos rytas“ po graikų mano žaidėjams atrodė ne toks „sexy“?“

Šarūno Jasikevičiaus vaikai pribėgo arčiau „Žalgirio“ atsarginių suolo, kad ką nors sušuktų savo tėveliui. Tačiau Kauno „Žalgirio“ treneris negalėjo jiems išspausti šypsenos. Jis jiems tiesiog pamojavo ranka ir padėkojo už palaikymą, bet „Lietuvos ryto“ pergalės kartėlis buvo sunkiai pakeliamas – 63:65.
Šarūnas Jasikevičius
Lietuviška krepšinio klasika: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Žalgiris“ pirmosiomis minutėmis neatrodė kaip arenos šeimininkas.

Atrodė, kad „Lietuvos ryto“ krepšininkų aikštėje buvo daugiau nei žalgiriečių. Ne todėl, kad šeštą žaidėją atstojo daugiau nei 500 sostinės sirgalių, įspūdingai nuspalvinusių tribūną „Žalgirio“ arenos balkone.

Tiesiog visus žalgiriečių perdavimus „Lietuvos ryto“ krepšininkai graibstė kaip šviežias spurgas kalėdiniuose miesteliuose prie eglutės – žaliai balti vien pirmajame kėlinyje suklydo net 8 kartus.

„Žalgirio“ klaidų kraitis buvo pilnesnis nei Kalėdų senio dovanų maišas, todėl „Lietuvos rytas“ pabėgo į priekį 11 taškų skirtumu.

„Žalgiris“ greitai jį panaikino ir nupuškavo į priekį griausmingiau nei „Lietuvos ryto“ aistruolių pilnas traukinys, iš Vilniaus atkeliavęs į Kauną. Bet pabaigoje jis, lyg nuvažiavęs nuo bėgių, paleido pergalę iš rankų.

Š.Jasikevičiui buvo liūdna. Ne kiek dėl galutinio rezultato, o dėl žaidėjų nusiteikimo kovai.

Pasijaučiame pasaulio užkariautojais.

„Reikia pasveikinti varžovą, kuris laimėjo tokias rungtynes, kur daugiau stengėsi, daugiau norėjo. Daugiau kovojo.

Laimėjo komanda, kuri buvo užsivedusi, pasiruošusi kristi, griūti. Tokių rungtynių ir laukiau. Deja, nesugebėjau įtikinti komandos, kad išaiškinčiau šių rungtynių svarbą.

Turbūt po PAO rungtynių pasijautėme labai gerai. Kokį 3–4 kartą šiemet po geros pergalės negalime sužaisti vėl. Pasijaučiame pasaulio užkariautojais.

Jei pažiūrėsite į statistiką, mes daugmaž turėjome vieną žmogų, kuris tikrai jaučia tuos marškinėlius. Jaučia ir žino šių rungtynių svarbą. O kitiems reikia augti, augti, augti“, – spaudos konferencijoje mačą apibūdino Šaras.

Strategui nerimo davė jau vakarykštė „Žalgirio“ treniruotė.

„Net nekalbu apie krepšinio augimą. Jau vakar treniruotė buvo tokia bloga, kad mane apstulbino. Kai ruošiesi žaisti prieš principinį varžovą, turi būti didžiausios emocijos. Bet, deja, šito nesugebėjau išgauti“, – liūdnas kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Tą beprotišką klaidų skaičių, kuris davė „Lietuvos rytui“ gerai pasijausti svetimoje teritorijoje, Šaras irgi aiškino nesusitelkimu.

„Daugiausia laimi tie, kurie labiau nori. 8 klaidos išėjus, daugybė psichologinių klaidų... Net man kažkaip sunku suprasti, kaip rungtynėse dar buvome“, – teigė Š.Jasikevičius.

Jis vėl metė į starto penketą Antano Kavaliausko bei Aarono White'o duetą, taip ieškodamas įvairesnių variantų. Bet apie taktikas po tokio mačo jis norėjo kalbėti mažiausiai.

„Bandau visokias situacijas, kai kuriuos žmones įvesti. Po labai gerų rungtynių nesinori kažko keisti. Bet į taktinius dalykus dabar žiūrėti nelogiška. Jei vieni krinta, o kiti žaidžia kaip vasarą parke... Sunku kažką galvoti.

Jei būtume laimėję, būčiau pasakęs tą patį. Nesuprantu, kodėl žaidėjai nenori atsiduoti prie tokios atmosferos, kurią sukuria abiejų komandų sirgaliai. Nežinau, kiek buvo žmonių, bet tai buvo fantastinė atmosfera žaisti krepšinį.

Bet... Kai kurie žaidėjai galbūt pirmą kartą apžaidė PAO gyvenime. O „Lietuvos rytas“ paskui atrodė ne taip sexy...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius