Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2019 09 03

Švytintis D.Adomaitis – apie pergalę prieš NBA čempioną, fantastinius vyrus ir finalą

Antradienio pavakarę Donguaną plovė taifūnas, nuo kurio šimtai mūsų šalies rinktinės sirgalių slėpėsi H grupės kovų arenoje. Bet po pastoge palindę krepšinio aistruoliai pateko į dar vieną audrą. Tik jau gerokai malonesnę – Lietuvos krepšininkų. Kanada buvo išskleidusi vilties skėtį, bet buvo bejėgė atlaikyti lietuvišką vėtrą. Dainius Adomaitis net švytėjo po puikios pergalės 92:69.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dainius Adomaitis atsisuko, suspaudė kumščius ir prašė iki paskutinės akimirkos kovoti kiekviename epizode. Domantas Sabonis ką tik didvyriškai įstūmė dvitaškį po netaiklaus komandos draugo metimo, bet kitoje aikštės pusėje lietuviai praleido greitą kontrataką.

Tai buvo antras gaisras Lietuvos rinktinėje, kai nuožmiai besispardę kanadiečiai mažino skirtumą iki vienženklio. Tačiau scenarijus nesikeitė – meistriškai žaidusi Lietuva užgesino visas liepsneles ir paskutines Kanados viltis išgyventi mirtininkų grupėje.

Dainius Adomaitis po rungtynių Lietuvos žurnalistams Donguane pabrėžė, kad mirtininkų grupės išgyvenimas dar nenuramino ekipos – jų laukia didysis finalas su Australija ketvirtadienį.

Bet iš trenerio veido buvo akivaizdu, kaip jis džiaugiasi ir didžiuojasi savo auklėtiniais.

„Tiesiog džiaugiuosi, kad žaidėjai nuo pirmos sekundės išėjo į aikštę su teisingu mentalitetu, – džiaugėsi D.Adomaitis. – Mes negalime nė trupučio pagalvoti apie puolimą – turime pradėti nuo gynybos. Ir turime žaisti solidžiai, maksimaliai atsiduodant, laikantis savo taisyklių. Bus klaidų, bet pastangos turi būti maksimalios.

69 taškai yra geriausias pavyzdys. Kanada su australais parodė, kiek jie turi talento puolime. Bet žaidėjai šaunuoliai, kad labai gerai įvykdė gynybinį planą.“

– Ar kelialapis į kitą etapą nuramino?

– Mūsų laukia finalas su Australija. Nėra kitų etapų – yra kitos rungtynės. Su tokiu mentalitetu reikia dirbti toliau. Džiaugiuosi, kad žaidėjai į tai įsiklausė. Australija yra mūsų finalas.

VIDEO: D.Adomaitis švyti: „Vyrai šaunuoliai – fantastika“

– Kiek jums pačiam smagu laimėti prieš NBA čempionų trenerį?

– Negalvoji apie tai. Didelė pagarba jam. Pažįstu jį kaip trenerį – teko lankytis Toronte, kai dar žaidė Valančiūnas, o Nurse'as buvo asistentas. Teko su juo bendrauti. Džiaugiuosi, kad jis tapo čempionu. Gal ir JV gaus žiedą (šypsosi).

– Jonas Valančiūnas su Domantu Saboniu nebuvo patys efektyviausi statistikos protokole, bet prisitaikė prie žaidimo susitaikydami su savo vaidmeniu ir nuo suolo palaikydami komandą. Tai turbūt turėtų jus džiuginti?

– Krepšinis yra komandinis sportas. Tas pats Ulanovas. Daug kas mato taškus. Edgaras su Senegalu pelnė, berods, du taškus, bet atliko 5 rezultatyvius perdavimus, taip sukurdamas kitiems daugiau nei 10 taškų.

Šiandien, kur norėjome su juo atakuoti, jis pelnė taškus. Varžovai dvigubino mūsų didelius, mes įžaisdavome kamuolį ir prieidavome prie norimo metimo. Tai yra komanda.

Aukštaūgiai atliko fantastinį darbą, atlikdami patį pirmą sprendimą ir atmesdami kamuolį, o tai privesdavo prie gerų metimų. Domas su JV padarė fantastinį darbą.

Atkovoti kamuoliai puolime iš to ir išėjo. Fantastika, šaunuoliai vyrai...

VIDEO: J.Valančiūnas apie išspardytus užpakalius: „Gal išspardėm“

– Žaidėjai leido suprasti, kad buvote pasiruošę, jog kanadiečiai taip agresyviai dvigubins gynybą prieš Domantą ir Joną?

– Buvome pasiruošę prie jų zonos, ką jie darė su Australija. Nenorėjome žaidėjų į tai įvelti, nes su tuo susidūrėme žaisdami su Suomija. Mes žinojome, ką darome. Čia buvo svarbiausia.

Išlaikėme gerą kamuolio judėjimą, kartą kažkas nenukirto ten, kur reikia, automatiškai išėjo problema. O visa kita buvo gerai.

– Varžovai vis priartėdavo prie jūsų, bet po minutės pertraukėlių sugebėdavote atmušti priešininkus. Tai gera žaidėjų reakcija?

– Su Kanada svarbiausia stabdyti jų spurtus. Aš irgi pykau, kai jie turėjo gerų atkarpų. Bet vyrai fantastiški. Svarbiausia, kad jie įsiklausė į tuos dalykus.

Laiko daug nėra – turėjome tik dvi treniruotes. Bet pavyko nukirsti jų komandiškumą, žaidimą prie tritaškio. Tai didelis dalykas.

– Kaip pavyko izoliuoti Cory Josephą?

– Akcentavome, kad reikia jį varginti. Puolime reikėjo jį kuo labiau įdarbinti, o patys gynyboje jį varginome. Tas pats su Pangosu. Labai gerai įgyvendinome šį planą.

VIDEO: E.Ulanovas: jeigu kažkas galvoja, kad čia buvo labai lengva, tai tikrai klysta

– Arnas Butkevičius mačo gale negražiai nukrito ant žemės. Viskas tvarkoj?

– Viskas tvarkoj. Svarbiausia, man parodė nykštį, tai viskas tvarkoj (juokiasi). Treneriui baisiausia matyti tokius momentus. Taip ir traumą gali gauti. O Arnas yra guminis. Esu matęs keletą jo situacijų... Bet jis išsiraito.

– Kiek svarbi buvo Lekavičiaus energija?

– Buvo labai svarbu. Akcentavome, kad jis turėjo įeiti su energija ir atakuoti jų gynėjus. Jų aukštaūgiai gan lėti, o Luko greitumas yra fantastinis. Kiekvienas išėjęs darė savo darbą.

– Kas bus sunkiausia su Australija?

– Šituos klausimus užduokite rytoj (juokiasi). Norime pasidžiaugti pergale, bet jau vakare pradėsime žiūrėti, ką turime pasiruošę. Dar reikia pamatyti rungtynes ir juos atidžiau pažiūrėti. Bet viską apie juos žinome.

VIDEO: D. Sabonis: „Mes esame pavojingi“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius