-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 09 08

Taline – solidus žalgiriečių puolimas ir lengva pergalė

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienio vakarą pilnutėlėje Talino „Saku“ arenoje neturėjo daug vargo su vietos „Kalev/Cramo“ komanda bei geros atmosferos fone pasiekė dar vieną pergalę 95:71 (16:16, 30:12, 25:20, 24:22) pasiruošimo cikle.
Treniruotėje
Treniruotėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynės prasidėjo Thomaso Walkupo atkovotu kamuoliu puolime, dvitaškius pridėjo Zachas LeDay ir Martinas Gebenas, tačiau geriau startavo 6:12 pirmavę estai. Puikų Kerro Kriisos perdavimą dėjimu tvirtino M.Gebenas, tarsi iš eilutės sužaidė rezultatą 12:12 lyginęs Artūras Milaknis. Per likusį kėlinio laiką toliau puikiai puolime atrodė A.Milaknio ir M.Gebeno tandemas, išlaikę visišką lygybę 16:16 po pirmųjų dešimties minučių.

Antrajame kėlinyje pranašumą 28:20 Lietuvos čempionams sukūrė po du tolimus šūvius susmeigę A.Milaknis ir Matas Jogėla. Po driblingo iš vidutinio nuotolio įmetė Rokas Jokubaitis, o atstumą iki 33:20 augino pražangos nesustabdytas Z.LeDay. Artėjant didžiajai pertraukai pasižymėti spėjo Karolis Lukošiūnas ir Erikas Venskus, nustūmę varžovus į dar didesnę duobę – 40:23. Kėlinuko pabaigoje savo šou surengė Alexas Perezas, kuris ne tik rinkosi taškus, bet ir užmetė kamuolį ataką skrydžiu užbaigusiam M.Jogėlai – 46:29.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Matas Jogėla
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Matas Jogėla

Apsukų žalgiriečiai nemažino ir po didžiosios pertraukos: vietinė publika aplodismentais palydėjo sėkmingus K.Kriisos bandymus, dėjimu krepšį drebino Z.LeDay – 53:32. Lyderio naštą antroje rungtynių dalyje ant savo pečių apsiėmę K.Kriisa ir Z.LeDay susmeigė po tritaškį iš skirtingų kampų, sudėtingą metimą atliko apie save priminęs T.Walkupas – 63:42. Jau 10-ąjį savo tašką vos per 6 minutes rinko K.Kriisa, naują rekordinės persvaros ribą 69:42 nustatė taškų kraitį atsidaręs Nigelis Hayesas. Likusį kėlinio laiką kiek geriau išnaudojo „Kalev/Cramo“ krepšininkai, į kurių 7 taškus įsiterpė tik baudas sumetęs T.Walkupas, tačiau švieslentėje degė mažai intrigos paliekantys skaičiai 71:49.

VIDEO: 30 taiklių Artūro Milaknio tritaškių iš eilės

Ketvirtasis kėlinys startavo trečiuoju A.Milaknio tolimu dūriu, baudas realizavo A.Perezas – 76:49. Tuomet Lietuvos čempionų žaidimas visiškai sustojo, estai tuo pasinaudojo ir artėdami iki 76:56 privertė pasitarimui krepšininkus sušaukti Šarūną Jasikevičių. Iškart po jo viską į savo vietas sudėliojo M.Gebenas bei dar vieną tolimą bombą įskraidinęs A.Milaknis – 85:60. Rungtynių baigčiai nebekėlus abejonių aštriai žaidė A.Perezas, iš tolimos distancijos penktą kartą iš tiek pat galimų neklydo A.Milaknis – 93:65. Per likusį laiką pergalę rezultatu 95:71 įtvirtino antrą progą susikūręs M.Jogėla.

„Žalgiris“: A.Milaknis 19 (5/5 trit.), Z.LeDay 15, A.Perezas 13, M.Jogėla, M.Gebenas ir K.Kriisa – po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius