Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 06

Tik faktai: 10 įdomiausių skaičių po pirmojo Lietuvos rinktinės testo

Lietuvos vyrų rinktinė savaitgalį gavo pirmąsias pamokas Klaipėdoje. Pirmieji rezultatai toli gražu neatskleidė visų nacionalinės komandos galimybių, tačiau išlindo keli įdomūs akcentai. 24sek išskyrė 10 įdomiausių skaičių po repeticijų su Lenkija ir Gruzija.
Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija
Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Artūras Gudaitis buvo didžiausią teigiamą įtaką Lietuvos rinktinės žaidimui statistiškai padaręs žaidėjas. Jam būnant aikštėje, nacionalinė komanda pelnė 9 taškais daugiau nei Lenkijos ir Gruzijos rinktinės. A.Gudaitis per dvejas rungtynes rinko vid. po 14 taškų. Joks kitas Lietuvos rinktinės narys neturėjo dviženklio taškų skaičiaus vidurkio (J.Valančiūnas surinko 14 taškų, bet žaidė tik 1 mačą. – aut. past.).

Lietuvos rinktinė pataikė tik 7 tritaškius iš 42. Tai yra vos 16,6 procentų tikslumas. Patikrinti rinktinės snaiperiai Mindaugas Kuzminskas pataikė 1 iš 8, Artūras Milaknis – 3 iš 9, Martynas Gecevičius – 1 iš 6.

Mindaugas Kuzminskas buvo daugiausiai metimų per du mačus atlikęs rinktinės žaidėjas. „New York Knicks“ atstovas jau 21 kartą atakavo krepšį, bet realizavo tik 7 metimus (33,3 proc. pataikymas). M.Kuzminsko procentus nubloškė košmariškas taiklumas su Lenkija (2/13).

Artūras Gudaitis per dvejas rungtynes metė net 23 baudos metimus – 11 su lenkais ir 12 su gruzinais. Tai vos 2 mažiau nei visa Lietuvos rinktinė per dvejas pirmąsias kontrolines rungtynes metė pernykštę vasarą ruošiantis olimpinėms žaidynėms. Palyginimui, praėjusią vasarą vienintelis Paulius Jankūnas draugiškame mače su Argentina peržengė 10 mestų baudų ribą (10/12). A.Gudaitis tą padarė per du pirmuosius kontrolinius testus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Gudaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Gudaitis

Edgaras Ulanovas pernai per dvejas pirmąsias kontrolines rungtynes buvo pelnęs 28 taškus ir tarpiniame finiše buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas. Turnyre Klaipėdoje gruzinai ir lenkai žalgiriečiui leido įmesti iš viso tik 5 taškus.

Per 28 minutes su Eimantu Bendžiumi aikštėje lietuviai įmetė 17 taškų mažiau nei Lenkijos ir Gruzijos rinktinės. Tai yra prasčiausias +/- rodiklis nacionalinėje komandoje.

Pagrindiniu Lietuvos rinktinės įžaidėju Klaipėdoje tapęs Lukas Lekavičius per 29 žaidimo minutes atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir suklydo tik du kartus. Jį keitęs Adas Juškevičius per 20 minučių atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir nesuklydo nė sykio, Mindaugo Girdžiūno santykis – 6 ir 3 per 22 minutes.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija

Lietuvos rinktinė šiemet yra jauniausia pastarajame dešimtmetyje ir deklaruoja, kad bus greitesnė, tačiau per dvejas pirmąsias rungtynes mūsiškiai greitose atakose pelnė tik 8 taškus. Palyginimui, tiek per vieną susitikimą su lietuviais surinko gruzinai, kurių trys žaidėjai rungtyniavo bent po 30 minučių, o visi starto penketo nariai sužaidė mažiausiai 27-ias.

Lenkijos ir Gruzijos rinktinės po Lietuvos krepšiu sugriebė po 12 atšokusių kamuolių, kurie virto 16-a taškų antraisiais šansais (Gruzija 11, Lenkija 5). Palyginimui, Lietuva su Lenkija atkovojo 19 kamuolių puolime, su Gruzija – 6, o tai virto atitinkamai 11 ir 6 taškais antraisiais šansais.

Adas Juškevičius, Rokas Giedraitis ir Mindaugas Girdžiūnas buvo mažiausiai minučių Klaipėdoje gavę pasireikšti rinktinės žaidėjai – atitinkamai 18, 20 ir 22.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius