Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 14

Trims LKL klubams nemokant baudų, Konkurencijos taryba kreipėsi į antstolius

Konkurencijos taryba kreipėsi į antstolius prašydama iš trijų krepšinio klubų – Klaipėdos „Neptūno“, Panevėžio „Lietkabelio“ ir Kėdainių „Nevėžio“ – išieškoti už konkurenciją ribojantį susitarimą skirtas baudas ir palūkanas į valstybės biudžetą.

Pernai lapkritį Konkurencijos taryba pripažino, kad Lietuvos krepšinio lyga (LKL) ir 10 LKL klubų sudarė konkurenciją ribojantį susitarimą, kai nusprendė nemokėti krepšininkams atlyginimų ar kitokių finansinių kompensacijų už likusią sezono dalį, nutraukus 2019–2020 m. krepšinio čempionatą dėl pandemijos. Už Konkurencijos įstatymo ir Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo pažeidimą LKL ir klubams skirtos nuo 1 070 iki 16 510 Eur dydžio baudos.

Konkurencijos įstatymas numato, kad ūkio subjektai privalo sumokėti Konkurencijos tarybos skirtas baudas per 3 mėnesius nuo nutarimo paskelbimo institucijos svetainėje dienos arba pateikti finansų įstaigos garantiją ir (arba) draudimo įmonės laidavimo draudimą, kurie padengtų paskirtos baudos sumą. Ši prievolė galioja ir tiems ūkio subjektams, kurie apskundžia Konkurencijos tarybos nutarimus teismui.

Šių metų vasario 18 d. baigėsi terminas, kai pažeidėjai turėjo sumokėti skirtas baudas. Kadangi Klaipėdos „Neptūnas“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir Kėdainių „Nevėžis“ nesumokėjo atitinkamai jiems skirtų 3 010 Eur, 1 610 Eur, 1 590 Eur baudų net ir pakartotinai paraginti, Konkurencijos taryba kreipėsi į antstolius dėl priverstinio baudų ir palūkanų išieškojimo į valstybės biudžetą. Įstatyme numatytų 6 proc. dydžio metinių palūkanų, kurios skaičiuojamos kiekvieną dieną iki bauda sumokama į valstybės biudžetą, bet ne ilgiau kaip 180 dienų, skaičiavimo terminas dar nėra pasibaigęs.

Konkurencijos tarybos nutarimai dėl kreipimosi į antstolius nėra skundžiami teismui.

VIDEO: PIKENROLAS: Jonas Kazlauskas – apie čempionišką „Žalgirį“, Rusiją, Kiniją ir Šarą rinktinėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius